Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Mr. Belt & Wezol

Dance Valley 2015   Spaarnwoude

Mr.Belt & Wezol is een naam die steeds vaker in line ups verschijnt. De laatste track van dit duo genaamd “Somebody to Love” samen met Freejack doet het goed op de dansvloer. Op Dance Valley kregen wij de kans om de heren na hun set te spreken.

Jullie hebben net opgetreden op Dance Valley, hoe was dat?
Bart: “Het was de eerste keer Dance Valley voor ons. We zien het al ruim 10 jaar voorbijkomen op internet en social media en het was de eerste keer dat we er echt zelf mochten staan. Het is een supervet festival en volgens mij ook als ik het goed heb het langst bestaande allround dancefestival.”

Hoe was het publiek en gingen ze een beetje los op jullie set?
Sam: “We stonden al vroeg op de dag geprogrammeerd. Aan het begin van de set was het nog niet zo heel druk, maar aan het einde van de set was het helemaal vol. Het is altijd tof om te zien dat mensen speciaal voor ons komen. Het laatste kwartier van onze set gingen we dan ook de wat bekendere platen van ons draaien. Dan zie je gewoon mensen meezingen en de handjes de lucht in gaan. Dat zijn voor ons echt de toffe momenten. “

Jullie hebben de laatste tijd op grote party eilanden zoals Ibiza en Kreta gedraaid. Is dit anders ten opzichte van feesten en festivals in Nederland?
Bart: “Ja dat is zeker anders. We zijn twee weken geleden op Starbeach geweest en een maand geleden op Ibiza. Je hoort deze plekken zo vaak voorbij komen en dan staan wij er gewoon zelf. Het is het eerste festivalseizoen dat wij zelf veel boekingen hebben. Op Starbeach is het publiek toch wat jonger dan het normale publiek dat wij trekken. Onze muziek is nog niet zo bekend als EDM zeg maar. Je ziet gewoon dat sommige mensen het nog niet echt begrijpen. Dat niet elke plaat dezelfde opbouw heeft en dan een dikke drop met een keiharde kick. Ze weten niet echt hoe ze op onze muziek moeten dansen. Je kunt er niet op fist pumpen en springen, maar wel op shufflen en anders op dansen.”

Het Nederlandse publiek staat toch bekend als redelijk kritisch en om moeilijk aan het dansen te krijgen. Hoe zorgen jullie er voor dat jullie dit publiek toch aan het dansen te krijgen?
Bart: “Dit doen we door toch wel wat bekendere breaks in de nummers te stoppen. We draaien UK house en dit is een muziekstijl die in Nederland nog niet zo heel groot en bekend is. Als ze dan de break horen en dan denken 'he dit is tof'. Dit is eigenlijk de insteek van onze sets; om mensen iets te laten horen wat ze nog nooit eerder hebben gehoord.”

Bereiden jullie je anders voor feesten in Nederland ten opzichte van feesten in het buitenland?
Sam: “Nee we hebben altijd een map met muziek bij ons. Daar zitten tussen de 100 en 200 platen in die we tijdens een set kunnen draaien. We hoeven eigenlijk ook niet helemaal bezig te zijn met kritisch publiek omdat wij met onze muziekstijl, een mix tussen oude 90’s house, garage en UK house, al iets speciaals doen .De kritische houding is dan eigenlijk al gelijk verdwenen. We zijn als act vrij uniek in muziekland."

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en daarbij gelijk de vraag hoe zijn jullie aan de naam Mr. Belt & Wezol gekomen?
“Ik (Bart Riem) organiseerde toen ik 15 was feestjes in onze hometown Delft en Sam van Wees produceerde al muziek, maar had nog nooit gedraaid op dat moment. Sam was ook de enige in Delft in die tijd die zijn eigen muziek maakte. Dat vond ik erg uniek en tof en toen had ik hem geboekt op een van mijn feesten. Sam was erg zenuwachtig ervoor, maar uiteindelijk ging het goed en bleven wij in contact.”
Sam: “Hij heet Bart Riem, vandaar Belt, en ik heet Sam van Wees, vandaar Wezol. Dit was het eerste waar wij echt op kwamen en het was zo beklonken. Het is soms wel lastig omdat Wezol verkeerd gespeld is. Als Engels sprekende mensen het proberen uit te spreken dan gaat dit niet helemaal goed. Hadden we misschien achteraf beter over na moeten denken, doe je niks meer aan haha!”

De muziek die jullie draaien is niet echt in een hokje te plaatsen. Hoe zouden jullie de muziek die jullie produceren willen omschrijven?
Sam: “Onze sound is heel erg nineties georiënteerd en de synths die in dat soort muziek werden gebruikt zitten ook in onze platen. Eigenlijk een klassieke vibe om het zo maar te zeggen. Bij UK house heb je zeg maar een soort groove. De elementen uit de nineties met de groove van UK house en dat in een toegankelijk jasje. Een hele mond vol haha, maar dit beschrijft onze stijl het best denk ik”

Zijn jullie dan ook altijd fan geweest van deze sound? Het is namelijk niet heel hedendaags.
Sam: “Een jaar geleden zijn wij naar festivals gegaan. In Nederland zijn deephouse en techno het grootst en wij zijn toen naar de wat kleinere stages gegaan. Bij de stages waar UK house werd gedraaid hebben wij het een beetje ontdekt. Dat vonden wij eigenlijk heel vet. Toen zijn we begonnen met het proberen te produceren en is het vanzelf gegaan”

Het festivalseizoen is in volle gang, wat staat er de komende tijd nog meer op het programma?
Bart: “Toevallig hebben wij dit weekend ook nog Solar op het programma. Daar hebben wij ontzettend veel zin in. Verleden jaar zijn wij daar als bezoekers heen gegaan en het was een van de vetste festivals die wij bezocht hebben. Maandag weer richting Starbeach, dan Canada en na de zomer mogen wij eindelijk richting de Verenigde Staten. En ook staan Dubai, Indonesië en Brazilië op het programma.”


Hebben jullie zelf nog muzikale doelen gesteld?
Sam: “In onze laatste platen zitten samples verwerkt. In 'Someboby To Love' zit een sample van Jefferson Airplane en in 'Finally' zit een sample verwerkt van CeCe Peniston. Voor de grote releases bij Spinnin' Records willen wij dit wel doortrekken door gebruik te maken van vette samples. In onze nieuwste release zit een sample verwerkt uit de oude Happy Hardcore tijd. Dat is de visie de komende tijd voor ons”

Tot slot wat zouden jullie nog tegen de lezers van Guestzone willen zeggen?
Sam: “Koop een zak met trekdrop. Er staat hier een bak met trekdrop op tafel en dat is zo lekker. Ik heb het al tien jaar niet op en het is fucking lekker. Ik heb al het hele bakje opgegeten dus koop een zak trekdrop en geniet er van.”

Reporter: Alex Van Leeuwen
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ