Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview DJ Roog over Extrema Outdoor

Extrema Outdoor 20 Years of Love  Best

Rogier van Bueren, beter bekend als DJ Roog en onderdeel van Hardsoul en Housequake, staat inmiddels al heel wat jaren op Extrema Outdoor . Dit jaar viert hij samen met Extrema het 20-jarig bestaan en staat hij met een aantal andere artiesten van het eerste uur op een speciale stage: de “20 Years Of Love Stage”. Speciaal voor de 20e editie spraken we Roog over Extrema en over de stage.

Roog, je bent een graag geziene gast op Extrema. Kun jij jouw eerste optreden bij Extrema nog herinneren en hoe kwam Extrema bij jou als artiest?
“Zo.. Daar vraag je me wat! Ik ben duidelijk niet voorbereid. Nee, dat weet ik echt niet meer. Dat is inmiddels zo lang geleden. Ik kan je wel vertellen dat het in die tijd heel wat was om op een festival te draaien. Wanneer je gevraagd werd voor Extrema, dan deed je het bijzonder goed. Het was een soort beloning van een heel goed clubjaar. Zoals je zelf ook wel weet waren er in die tijd namelijk maar een handjevol dance festivals in de zomer. Het was dus zeker een eer om gevraagd te worden en stiekem hoop ik elk jaar weer op een uitnodiging van Extrema, aangezien ik dit nog altijd een zeer speciaal festival vind.”

Wat zijn de grote verschillen tussen het Extrema van toen en nu?
“Extrema begon natuurlijk als een klein festival en groeide door de jaren heen uit tot een enorm groot event waar grote gevestigde namen van nu, meestal voordat ze juist enorm groot werden, hun kunsten vertoonden. Extrema is hiermee blijven bouwen aan het concept en heeft zich in de afgelopen jaren geheel vernieuwd.”

Welke dingen zijn er hetzelfde gebleven? Wat is kenmerkend voor Extrema?
“Het klinkt heel cheesy maar ik denk toch dat dat het sterke familie gevoel is. Ze hebben een hele sterke achterban met mensen die Extrema goedgezind zijn. Ze gunnen het Extrema en in het bijzonder directeur Marc van Extrema Marcel Mingers. En natuurlijk is het een reis van 20 jaar, je kunt niet ieder jaar hetzelfde doen, dat vinden mensen niet tof. Je zult je steeds moeten aanpassen en ik vind het heel knap dat ze het ieder jaar weer voor elkaar krijgen om iets spectaculairs en vooral iets nieuws neer te zetten.”

De dancescene is gigantisch veranderd in die 20 jaar. Hoe heeft Extrema hierop ingespeeld om toch uniek te blijven?
“In tegenstelling tot een hoop festivals heeft Extrema een hele trouwe achterban en ze durven vaak wat meer dan andere festivals, zoals bijvoorbeeld de switch naar XO Live, door live elementen toe te voegen en af te stappen van de grote commerciële acts. Vooral dit jaar zie je dit terug in de line-up: er staat nagenoeg geen enkele EDM act. Iets wat mij zeer deugd doet aangezien ik echt van de house ben.”

Welke keer vond je het leukst op Extrema en waarom?
“Toevallig was ik laatst opzoek naar oude tracks, ik zat te zoeken door 30 oude harddisks en toen kwam ik een filmpje tegen van Erick E en ik, toen we afsloten op de Future Funk stage. Je ziet mij vanuit de booth filmen en ja, dat was onbeschrijfelijk.. Die reactie van het publiek, daar kan het EDM publiek niet aan tippen. Het was gewoon zo f*cking hysterisch, echt niet normaal, gewoon MAYHEM! Mensen hingen in de lampen, in de torens… Het was dat er geen dak op zat anders was ie er af geweest. Ik zag die beelden en dacht echt: Oh my goodness.. Die energie! Niet normaal!”

Waren er ook minder leuke momenten?
“Al die keren dat het zulk slecht weer was, dat je gewoon met gevaar voor eigen leven stond te draaien. Ik heb jaren gewoon gedraaid, terwijl er zes man plastic doeken boven me vasthielden, zodat ik niet geëlektrocuteerd werd. Want het kwam natuurlijk met bakken naar beneden. Ook dat dakje boven de stage had het begeven! Ze hebben met het weer eigenlijk nooit echt geluk gehad. Altijd heel extreem. Het heet natuurlijk ook Extrema…
Het feit dat je cd spelers nat worden en het bijna begeven, terwijl de mensen toch allemaal blijven dansen maakte het wel heel speciaal hoor!”

Op Extrema heb je inmiddels al gestaan als Dj Roog, Hardsoul en Housequake. Wat zijn de grote verschillen tussen deze 3 acts?
“Hardsoul staat voor soulful funky house met een live element erin. Alle platen die wij draaien zijn lekkere funky houseplaten met zang eroverheen. En het unieke daaraan is dat die zangers hun performance live doen, on stage. Tijdens XO Live traden we bijvoorbeeld op met onder andere Alain Clark, Berget Lewis en nog een gospelkoor bij ons. Het was gewoon echt te gek. De mensen wisten toen ook niet wat er gebeurde. Ze verwachten natuurlijk een dj maar ik denk dat er nu gewoon 30 man op het podium stond.

Housequake is een combinatie tussen Erick E en mij en zorgt altijd voor iets speciaals. Als we samen draaien gebeurt er iets magisch en dan gaan de mensen los, maar dan ook echt los! Niet zoals het EDM publiek, maar als echte house- en muziekliefhebbers! Die energie die wij dan krijgen van het publiek, dat geeft zo enorm veel voldoening.. Echt te gek!”

Ik hoor je de hele tijd terugkomen op het uitzinnige publiek. Ik denk dat het ook wel ligt aan het echte house publiek dat naar Extrema komt, in plaats van de huidige EDM generatie.
“Nou als ik zo vrijpostig mag zijn en in het hart van Marcel en zijn team mag kijken, dan denk ik dat ze zelf ook niet zo fan zijn van die EDM sound. Dus ik denk dat ze heel blij zijn dat ze dj’s weten te vinden die het publiek in verroering kunnen brengen met echte housemuziek. Je ziet nu ook gelukkig dat die sound nu een beetje over zijn hoogtepunt heen is.”

Dat zie je natuurlijk terug in de line-up dit jaar.
“Ja, ik denk ook dat ze blij zijn met de ontwikkelingen en door bijna geen EDM te programmeren een voorsprong nemen op de rest van de grote festivals. Chapeau!”

Nu gaan we over op de 20 Years Of Love stage. De stage die staat voor Extravagant entertainment, niks is gek genoeg. Zo kunnen wij al verklappen dat er travestieten aanwezig zijn en alle dj’s van het eerste uur een speciale set gaan weggeven. Hoe is het nu voor jou om tussen al deze grote artiesten te staan?
“Dat voelt heel speciaal! Ik denk namelijk dat ik voor het eerst sinds lange tijd weer een keer de jongste ben op een stage ;-). Ook staan er dj’s die vroeger mijn helden waren tussen. Er staat voor 500 jaar ervaring op die stage. Een unieke line-up van mensen die al heel lang bezig zijn in de scene en ik heb er echt super veel zin in!”

Wie was zo’n held voor jou?
“Dj Marcello bijvoorbeeld. Toen ik vroeger als jonge jongen in Amsterdam op donderdagavond naar Club It ging, wist hij het publiek zo los te krijgen.. Daar kon ik enorm van genieten. Ik heb daar geleerd hoe je je publiek kunt meenemen in je set.”

Een van de antwoorden van Joost van Bellen was dat er waarschijnlijk wel wat competitie tussen de dj’s zou komen. Hij riep: “Nou, wie kan er nog goed draaien?? Ik lust ze allemaal RAUW!!” Wat is jouw reactie op de ferme taal van Joost?
“Haha, riep hij dat echt? Het heet volgens mij de 20 Years Of LOVE Stage, toch? Nou, ik hou het liefdevol en van Bellen is ook een oude meester van me dus die eer laat ik aan hem. Ik ben benieuwd wat hij gaat brengen!”

Wat kunnen we verder van jouw show verwachten? Heb je nog een speciale outfit, muziekstijl of al enig idee wat voor set je gaat draaien?
“Ik ga zeker niet de outfit van 20 jaar geleden aandoen.. Ik denk niet dat ik dan de blitz maak! Wel ben ik van plan die echte house van de jaren negentig te gaan draaien. Je ziet nu dat de dj’s en producers terug beginnen te grijpen naar die sound van toen, we krijgen weer meer die muzikale house terug. Ik ga dus voor de originele house nummers!”

Welk publiek verwacht je op deze stage? Het oudere publiek dat al vanaf het eerste uur erbij is of toch ook wat jonger publiek?
“Ik hoop natuurlijk een mix tussen beide! Voor mij is dan de uitdaging om ze beiden bij mijn stage te houden."

Wat wil je ons en alle bezoekers nog meegeven?
“Ik kijk er heel erg naar uit om wederom op Extrema te draaien en hoop natuurlijk op goed weer! Ik zie jullie allemaal 11 juli aan het water bij Aquabest!” 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ