Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview DubVisionDe naam Dubvision zal misschien bij het grote publiek geen belletje doen rinkelen. Toch zijn Stephan Leicher & Victor Leicher niet meer weg te denken uit de huidige housescene. In 2012 braken ze definitief door met de track “All By Myself”. Op dit moment reizen zij de hele wereld rond om op de vetste feesten te draaien. Wij hadden de kans om de heren na hun set op 7th Sunday een aantal vragen te stellen.

Jullie zijn laatst o.a. in Thailand en Japan geweest hoe was dit?
“Ja dit was supervet. We stonden in Thailand onder andere samen met W&W, Sander van Doorn en Steve Aoki. Het was een indoorfeest en het werd gehouden in een enorme zaal. Het publiek was uitzinnig en super enthousiast, zoals ze in Azië kunnen zijn. In Japan hadden wij onze eigen clubavond. Je ziet iedere keer als wij weer terugkomen in Azië dat onze fanbase groter wordt. We zien steeds meer vlaggen en borden. Echt helemaal geweldig om dit te zien.”

Waarin verschilt Azië met Nederland?
“In Nederland is over het algemeen het publiek wat rustiger en gaat het wat minder hard los. Alhoewel we in Nederland wel een aantal boekingen hebben gehad waar het ook flink los ging. We denken vooral dat dit ook komt door het feit dat het in Azië en Amerika allemaal nieuw is. In Nederland zijn we gewoon al langer met dance/house bezig. De bubbel is in landen als Azië en Amerika net aan het exploderen en dat merk je gewoon. Vanaf het begin van de avond zijn de mensen in Azië gewoon heel enthousiast. Voor een DJ is het helemaal geweldig om voor zo een publiek te mogen draaien”

De zomer staat weer voor de deur. Wat staat er allemaal voor jullie op de planning en waar kijken jullie zelf het meest naar uit?
“Mysteryland is in Nederland wel hét feest van deze zomer waar wij het meest naar uitkijken. We gaan binnenkort naar India om een tour te doen. Dat wordt wel heel vet denken wij. We hebben volgende week in Zweden Summerburst, wat een groot festival is. Verleden jaar mochten wij op de editie in Stockholm staan en dit jaar doen wij de editie in Göteborg aan. We hebben de hele zomer leuke dingetjes door Europa en ook een residency in Korea. En aan het eind van het jaar gaan we weer naar Amerika en Azië. We vervelen ons in ieder geval geen moment”.Jullie artiestennaam is Dubvision. Hoe zijn jullie aan deze naam gekomen?
“Die naam is spontaan ontstaan een keer op een late avond. Er zit geen bijzonder verhaal aan vast. We wilden gewoon een naam hebben die bekend klonk en lekker in de mond lag. Zodoende dus de naam Dubvision.”  

‘Invincible’ is jullie nieuwste track samen met Firebeatz. Hoe is deze samenwerking ontstaan?
“Buiten de muziek om zijn het onze vrienden. We hebben ze wel via de muziek ontmoet. Tevens zitten wij bij hetzelfde label en dezelfde boeker. En van het een kwam het ander. Firebeatz heeft toch een andere stijl, een wat hardere stijl dan ons en het leek ons leuk om toch samen de studio in te duiken. We hebben de track in Miami tijdens de Music Week afgerond en daar de clip voor ‘Invincible’ geschoten.”

Als jullie zouden mogen kiezen doen jullie dan liever een collab of een solotrack?
“Een collab met mannen zoals Avicii, Alesso of een Calvin Harris, dat zijn voor ons artiesten die wat bereikt hebben en waar wij tegen op kijken. Ze zijn super muzikaal en kunnen goede melodieën bedenken. Met dat soort artiesten zouden wij graag eens een track maken natuurlijk. Maar het vetst blijft natuurlijk om een eigen track te maken waar niemand anders wat aan heeft gedaan en om daarmee door te breken of bekend te worden.”

Nu jullie steeds bekender worden heeft iedereen een mening over jullie muziek. Hoe gaan jullie om met eventuele negatieve feedback?
“Als voorbeeld willen wij de nieuwe track met Firebeatz nemen. De stijl van Firebeatz is een stuk harder en daar hebben wij wel kritiek opgekregen. Maar wij willen gewoon maken wat we mooi vinden. We willen muziek maken en niet in een hoekje geduwd worden. Als we een uitstapje willen maken dan moet dat volgens ons ook kunnen. Hoe meer haters je krijgt hoe beter je het eigenlijk aan het doen bent. Onze fanbase bestaat uit mensen die van melodieën en van emotie houden. We hebben vaker in interviews gezegd dat we niet maar 1 ding willen maken. We willen de ene keer een wat meer housy plaat maken en de andere keer een hardere plaat. Het betekent dat je straks een set kan draaien met het totale aanbod van de elektronische muziek. En als je alleen maar emotionele muziek hebt dan krijg je daar de zaal niet mee in beweging. Dan moet je dus andermans platen gaan draaien. Het mooiste is gewoon om een set vol te hebben met alleen maar eigen werk.”

Wat is het gekste dat een fan ooit voor jullie heeft gedaan?
“Gehuild. Dat hadden we nog nooit meegemaakt. Een beetje Justin Bieber taferelen haha. En waarom denken wij dan? We zijn twee gewone jongens uit Nederland. We zijn geen echte wereldsterren, maar je ziet wel wat muziek dan met mensen kan doen.”

Hoe bereiden jullie je voor op een optreden en welke track of tracks mogen er echt niet in jullie set ontbreken?
“We bereiden ons nooit echt voor eigenlijk, behalve als het een hele grote show is. Vooraf maken we wel edits en mashups van tracks zodat we deze eventueel kunnen draaien. Over het algemeen gaan wij naar een boeking toe en zien we hoe het publiek reageert op bepaalde platen. We weten meestal wel met welke plaat we willen beginnen en hebben een lijst met 20 a 30 tracks die we kunnen gaan draaien. Onze eigen tracks mogen sowieso natuurlijk niet ontbreken. En wij hebben zelf de regel om geen platen te draaien van andere artiesten die ook in de line up staan..”

Wat maakt jullie anders dan andere artiesten?
“De melodieën in onze muziek zijn belangrijk. We hebben allebei redelijk lang pianoles gehad en we vinden het vet om goede melodieën te maken. Het maken van muziek die tijdloos is. Een plaat die je over 5 jaar hoort en dan nog steeds denkt: wat een vette melodie.”Jullie hebben ook een eigen podcast genaamd Visionary Radio. Hoe verzamelen jullie hier tracks voor en hoe stellen jullie de playlist hiervan samen?

“We krijgen van Spinnin Records alle nieuwe platen en muziek opgestuurd. Daarnaast krijgen wij ook promo’s opgestuurd van alle artiesten die wij door de jaren hebben leren kennen. We draaien in de podcast niet alleen maar nummers die wij ook zouden draaien. Als er een goed nummer uit is dat ons inspireert dan kan het in de playlist terecht komen. Zo krijg je een afwisselende show met alle facetten van de EDM.”

Reporter: Alex Van Leeuwen 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ