Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Laidback LukeTijdens de Miami Music Week krijgen wij de kans om Laidback Luke een aantal vragen te stellen. Laidback Luke - echte naam Lucas Cornelis van Scheppingen - behoeft eigenlijk geen introductie meer. De man van het befaamde Mixmash label en Super You & Me feesten draait al jaren mee. Lucas zat al een tijdje in de Verenigde Staten en had alweer een aantal boekingen achter de rug. Wij stelden hem de volgende vragen:

Wat staat er allemaal voor jou op het programma tijdens de Miami Music Week?
“De eerste avond had ik mijn Super You & Me avond in de Story. Deze avond was echt een waanzinnig succes en daar ben ik dan ook heel blij mee. Mooie anekdote van deze avond is dat mijn vrouw die techno dj is, op hetzelfde moment een rooftop feest had. Er waren daar veel techno dj’s die mij ook allemaal kennen. Tijdens dat feest vloog er een vliegtuig over met de banner van mijn feest “Nu in Story Laidback Luke”.  

Ieder jaar heb ik ook de Mixmash Poolparty met alle mensen van mijn label. Dit is eigenlijk altijd een terugkerend ritueel. Uiteraard sta ik zaterdag ook weer op Ultra Music Festival. Dit jaar sta ik echter niet op de mainstage. Dit is een bewuste keuze geweest. Ik mocht namelijk kiezen of ik vroeg op de mainstage wilde draaien, of op een later tijdstip op de Ultra Worldwide stage. Ik heb ervoor gekozen om de Ultra World Wide stage te gaan doen. Twee jaar geleden heb ik namelijk op allebei de stages gedraaid en persoonlijk vond ik de Ultra Worldwide stage leuker om te doen. Het geluid is voor mijn gevoel beter en met die koepel over je heen doet deze stage mij meer.  

Wat betekend de Miami Music Week eigenlijk voor jou?  
“Ik kom al vanaf 2001 in Miami en ben altijd al een groot fan van deze week geweest. Er zijn zoveel feesten en artiesten hier tegelijk. De line ups die je deze week ziet zijn allemaal volwaardige festivals line ups. Daarnaast is het voor ons dj’s en producers leuk om elkaar weer te treffen. Iedereen is de gehele week aanwezig. Daardoor heeft iedereen toch wat langer de tijd om elkaar te spreken. Normaal is het alleen maar haast haast haast en loop je elkaar vaak mis.”

Je zei net dat je vrouw ook een DJ (Gina Turner) is. Hoe beïnvloed dit jou carrière?
"Het maakt mijn carrière een stuk breder. Ik ben als techno dj begonnen op Awakenings, maar dit heb ik inmiddels ver achter mij gelaten. Mijn vrouw houdt mij nog heel erg in contact met de underground. Ze is onder andere bevriend met Adam Beyer en Marco Carola. Ik ben eigenlijk deze week alleen nog maar naar techno feestjes geweest. Ik vind het leuk om die feestjes te bezoeken en om die gasten te zien. Ik ben eigenlijk wel die vreemde EDM eend die daar dan bij staat haha. Ik weet eigenlijk precies wat er allemaal speelt en wat er gaande is in de underground”  

Welke artiesten moeten wij volgens jou in de gaten houden?
"Ik denk dat dit het jaar wordt van jongens als Tujamo, Wiwek en Oliver Heldens. Deze jongens zijn nieuw en beginnen nu echt door te breken.”  

Welke track wordt volgens jou de track van deze Miami Music Week?
“Voor mij is dat Melody van Oliver Heldens. Ook een hele leuke voor mij persoonlijk is Mic Check van GTA & TJR. Echt een bouncy en lollige track is dat!   Voor mezelf ben ik een hoop ID’s aan het draaien die gaan uitkomen. Allemaal in de lijn van de tracks, zoals mijn track samen met Tujamo – S.A.X.”En waar haal jij dan je inspiraties vandaan voor nieuwe tracks?
“Die haal ik eigenlijk uit wat er op de dansvloer gebeurd. Als ik een track maak wil ik dat die eruit springt tijdens mijn sets. Dat vind ik heel belangrijk. Het mooie is dat ik altijd de mogelijkheid heb om tracks testen. Soms test ik nieuwe tracks en dan werkt het voor geen meter. Dat is jammer natuurlijk, maar soms heb ik ook tracks die het wel goed doen en dat wordt dan mijn nieuwe single.”

Hoe ga je om met negatieve feedback of kritiek?
“Dat is altijd een lastig punt. Ik zie dat nu ook vaak met begeleiding van nieuw talent. Hoe bekender je wordt hoe meer haters je krijgt. Je kunt niet iedereen tevreden maken met je muziek. De enige die je blij kan maken ben jij zelf. Het belangrijkste is dat je zelf ook achter de muziek staat die je maakt en weet waar je het voor doet. Dan komt het helemaal goed”.  

Wat is het gekste dat je tijdens een boeking hebt meegemaakt?
“Dat is een lastige vraag. Ik heb zelf nog nooit meegemaakt dat de dj booth instortte of iets dergelijks. Wel ben ik vaak zat geflasht door vrouwen die hun borsten aan mij lieten zien, maar niet zoals laatst toen een naakte vrouw op de rug van de dj sprong.  

Vroeger dronk ik vrij veel tijdens mijn boekingen en tijdens een van die boekingen was ik zo dronken. Ik wist op een gegeven moment niet meer welke plaat ik nou als vorige ingemixt had. Zo kon het dus voorkomen dat ik 2 of zelfs 3 keer dezelfde plaat heb ingemixt. Ik begon die set ook met een volle zaal en aan het einde van de set stonden er nog maar een paar man. Ikzelf had het gevoel dat ik een epische set had gedraaid en was helemaal blij. Het publiek stond alleen een beetje raar te kijken. Daarop heb ik besloten om maar te stoppen met drinken tijdens boekingen.”

Hoe ben je op het idee gekomen van je concept Super You & Me?
“Ik kreeg in Nederland een plekje in de Paradiso. Het klimaat in Amsterdam was in 2008: doe maar gewoon heel erg cool. Vooral in de Dutch House scene had je allemaal van die mannetjes en vrouwtjes die heel cool stonden te doen. De leukste avonden die ik heb zijn avonden met dolle pret met je vrienden en lekker gek doen. Ik had het gevoel dat ik de fun weer terug moest brengen.

In de begintijd van de house rond 1992 toen ik begon met feesten had je thema avonden. Dan kreeg je op het laatste moment een flyer in je handen geduwd en dan was het thema Chinees. Iedereen moest dan als Chinees verkleed gaan anders kwam je gewoon het feest niet binnen. Zoiets dat bouwt de spanning voor een feest al weken van tevoren op. Als derde element wilde ik altijd al een superheld zijn. Dat epische gevoel waar ik over praatte dat is niet alleen voor artiesten weggelegd, maar ook voor het publiek. Vandaar de naam Super You & Me. Al die elementen samen vormen mijn concept.”

Welk beroep had je uitgeoefend als je geen dj of producer was geweest?
“Ik heb een diploma voor grafisch vormgever en eigenlijk zie ik tijdens mijn carriere al telkens wat de grote volgende stap gaat worden in de muziek scène. Ik zou dus ook iets van trendwatcher geworden kunnen zijn. Bovendien heb ik net 1 uurtje geslapen, maar ik heb vanmorgen nog een kung fu training gegeven hier in het gras. Ik doe dit namelijk op zeer hoog niveau en heb ook medailles gewonnen op kampioenschappen. Misschien was ik dan wel kung fu leraar geworden.  

Wat kunnen we nog van jou in de toekomst verwachten?
“Heel veel, jullie zijn gelukkig nog lang niet van mij af. We gaan dus lekker vol gas door en ik ben heel blij dat ik op Koningsdag eindelijk weer eens in Nederland ben. Ik heb al jaren niet meer op die dag in Nederland gedraaid. Daarnaast gaan er veel nieuwe platen aan komen. Het gaat weer een mooi en druk jaar worden”

Heb je voor jezelf nog muzikale doelen gesteld?
“Ik ben het eigenlijk wat rustiger aan gaan doen. Het was op een gegeven moment zo dat iedereen een cross over track wilde maken om de nieuwste Avicii of Calvin Harris te zijn. Ik heb daar door de track S.A.X. afscheid van genomen. Ik wil terug naar lekkere dansvloer tracks maken. Er zijn een aantal tracks die eraan komen die alleen voor artiesten geschikt zijn en absoluut niet voor de radio geschikt zijn. Dit brengt voor mij zoveel meer plezier met zich mee dan te gaan zitten nadenken over wat ze nou op de radio zullen gaan draaien”.

Reporter: Alex Van Leeuwen 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ