Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Hemelvaart met soul en Nederpop op de Korenmarkt

Hemelvaart met soul en Nederpop op de Korenmarkt
 
Terwijl de Korenmarkt nog natrilt van Koninginnedag is het vizier alweer gericht op Hemelvaart. Op 1 en 2 juni kunnen bezoekers op het plein genieten van soul en Nederpop. Voor dit evenement wordt een groot podium gebouwd voor het Focus filmtheater. Ook achter de Korenbeurs staat een podium.
 
In 2009 heeft organisator Horeca Arnhem Centraal (HAC) met succes de Hemelvaartsnacht geïntroduceerd. Hierdoor ademt het evenement de sfeer uit van een meerdaags festival.
 
Hemelvaartsnacht wordt op woensdag 1 juni afgetrapt door Session. De muziek van deze feestcoverband wordt gezien als meeslepend, interactief, dansbaar en trendy. Session heeft het podium gedeeld met onder andere The Trammps en Alain Clark.
 
De hoofdact van deze avond is The Berget Lewis Soul-X-Plosion. Nederlands enige echte souldiva verzorgt een volledige show met haar begeleidingsband. Lewis is doorgebroken met Total Touch. Ook zat zij samen met Candy Dulfer in de begeleidingsband van niemand minder dan wereldster Prince en verzorgde in de Amsterdam ArenA het voorprogramma van Michael Jackson. Met de Soul-X-Plosion trakteert Lewis het publiek op dansbare soulclassics.

Op Hemelvaartsdag gaat het feest om 12:00 uur alweer verder met SoulXtension. Deze door de wol geverfde band speelt al jaren de soulsterren van de hemel. Daarna is het de beurt aan Kaas Nederpop. Deze maarliefst elfkoppige coverband zette de Korenmarkt in 2008 al eens volledig op zijn kop. Kaas staat garant voor Nederlandstalig spektakel met nummers die iedereen mee kan zingen.
 
Daarna is het de beurt aan de Hermes House Band, bekend van Gloria Gaynor's monsterhit ‘I will survive’, waarvan meer dan twee miljoen exemplaren zijn verkocht. De band had hitnoteringen in Engeland, Duitsland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen Mexico, Australië, Zuid-Afrika en Argentinië. Met nummers als Country Roads en Que Sera is een optreden van de Hermes House Band een feest der herkenning.


 
De bands worden aan elkaar gemixt door dj’s Jelmer en Doa, die ook al een optreden op de Korenmarkt verzorgden met Koninginnenacht.
 
Op het podium achter de Korenbeurs nemen dj’s Patrix Johnson en Bruze D’Angelo bezoekers op woensdag mee in een reis door de tijd met onder andere hits uit de jaren negentig. Donderdag is er een Soultrain outdoor edition onder deskundige leiding van de Arnhemse souldiva Patricia Knijnenburg. De organisatie deelt coole brillen uit om mensen in een echte soulstemming te krijgen.
 
Het gehele evenement is gratis toegankelijk en meer info is de vinden op www.hacarnhem.nl .
 
Programmatijden:
 
Woensdag 1 juni van 18:00 uur t/m 00:00 uur
Donderdag 2 juni van 12:00 uur t/m 00:00 uur
 


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ