Public Affairs Manager - Bumra/StemraComponisten en schrijvers van muziek en teksten hebben recht op een vergoeding als hun werk wordt gebruikt. Buma/Stemra incasseert die vergoedingen voor de tekstschrijvers en uitgevers die bij Buma/Stemra zijn aangesloten. Buma doet dat voor het openbaar maken van muziek, zoals bij airplay en optredens, Stemra voor de vastlegging op (geluids)apparatuur en bijvoorbeeld op cd’s en vinyl. Buma/Stemra is de werkorganisatie van de Vereniging Buma en de Stichting Stemra. Vereniging Buma exploiteert het openbaarmakingsrecht en Stichting Stemra behartigt de belangen van rechthebbenden als het gaat om het reproductierecht.

Buma/Stemra is de organisatie van en voor alle liedjesschrijvers (tekst en muziek) en uitgevers in Nederland. Er zijn ongeveer 33.000 muziekmakers bij Buma/Stemra aangesloten.

Buma/Stemra verstrekt licenties aan partijen die gebruik maken van muziek. Dat zijn bijvoorbeeld radio- en tv-stations, concertorganisatoren, horecagelegenheden, winkels en nog veel meer. Door middel van een licentie geeft Buma/Stemra toestemming voor het gebruik van muziek en incasseert zij een vergoeding. De tarieven worden in overleg met marktpartijen vastgesteld. Na aftrek van de kosten, die Buma/Stemra altijd zo laag mogelijk houdt, maakt Buma/Stemra de vergoeding aan de rechthebbenden over.

Buma/Stemra is opgericht voor en door componisten en tekstschrijvers. Het doel van Buma/Stemra is ervoor te zorgen dat er een eerlijke vergoeding wordt betaald aan de makers van muziek. Dat doet Buma/Stemra al ruim 100 jaar. Door het ondersteunen van muziekevenementen, wil Buma/Stemra het draagvlak voor de Nederlandse muziekcultuur vergroten. Op die manier levert Buma/Stemra een bijdrage aan een wereld vol muziek.

Governance
Buma/Stemra heeft een tweehoofdige raad van bestuur die bestaat uit de CEO (Bernard Kobes) en de CFO (Marleen Kloppers). Daarnaast kent de organisatie een raad van toezicht en een raad van rechthebbenden die bestaan uit een aantal rechthebbenden en onafhankelijke leden. De raad van bestuur en de raad van toezicht leggen verantwoording af aan het hoogste orgaan van de organisatie namelijk de Algemene Ledenvergadering. Voor meer informatie, zie: https://www.bumastemra.nl/over-bumastemra/

De Nieuwe Koers
De nieuwe strategie van Buma/Stemra is: To the Beat of the Drum. Uitgangspunt is: de drum bepaalt het ritme, het is de basis van muziek. Zo gauw de drum begint, begint de beweging en moet je eigenlijk dansen. En dat is de metafoor die Buma/Stemra bij haar strategie ziet. De strategie is niet iets wat je één keer doet maar dat is een beweging die je inzet. Op het moment dat de drum begint en de strategie begint komt alles in beweging en dat is een proces van dag na dag, maand na maand, jaar na jaar. Dát is de nieuwe hartslag van Buma/Stemra.

Het presenteren van de nieuwe koers is voor Buma/Stemra het startpunt voor concrete ontwikkelingen en verbeteringen op korte en langere termijn. Het doel is om met de nieuwe koers bij te dragen aan een gezond muziek-ecosysteem en ervoor te zorgen dat de rechthebbenden, in alle diversiteit, tevreden zijn. De nieuwe koers gaat ook over samenwerking tussen de belanghebbenden binnen dat ecosysteem. Een link naar de nieuwe koers: https://www.bumastemra.nl/to-the-beat-of-the-drum-de-nieuwe-koers/

Functieprofiel public affairs manager Buma/Stemra
De public affairs manager is voor Buma/Stemra een strategisch belangrijke positie in de verbinding met de buitenwereld. Aan de ene kant gericht op contact met de Nederlandse en Europese politiek en aan de andere kant op in verbinding blijven met de grote diversiteit van rechthebbenden van Buma/Stemra. Voor de organisatie is een optimale invulling van de rol van public affairs manager van groot belang bij het waarmaken van de nieuwe koers, stimuleren van samenwerking tussen de leden en het onderhouden en stimuleren van een actieve relatie met de politieke besluitvorming.

Plaats in de organisatie
De public affairs manager rapporteert hiërarchisch aan de General Counsel en valt binnen de afdeling Legal. De public affairs manager heeft tevens een directe adviserende rol naar de raad van bestuur en heeft een frequent overleg met de CEO. De samenwerking in de organisatie kenmerkt zich als professioneel, informeel met korte onderlinge lijnen vanuit een positieve en constructieve houding.

Taken en verantwoordelijkheden
De kerntaken van de public affairs manager zijn het behartigen van de belangen van Buma/Stemra en de rechthebbenden in overleg met Kamerleden, ministeries, de Europese Commissie, het Europees parlement en andere relevante stakeholders. Daarbij hoort een stevige lobbytaak richting de Nederlandse en Europese politiek en (gevraagd en ongevraagd) advies daarover aan de raad van bestuur. Dit vraag om ervaring met en een groot netwerk in het Haagse en/of Brusselse. Ook buiten de Haagse politiek is de public affairs manager initiator in het opzetten en onderhouden van een breed maatschappelijk netwerk bij verscheidene organisaties en instanties.

De public affairs manager is verantwoordelijk voor het analyseren van auteursrechtelijke stukken, vertaalt deze proactief naar de consequenties voor Buma/Stemra en geeft hierover advies aan de raad van bestuur en de directie. De public affairs manager coördineert de dagelijkse voortgang van werkzaamheden, stelt prioriteiten, voert werkoverleg en bewaakt de kwaliteit en voortgang van werkzaamheden. De public affairs manager is procesverantwoordelijk en rapporteert over knelpunten en de teamwerkzaamheden. Zij/hij werkt intensief samen met andere afdelingen binnen Buma/Stemra en heeft een rechtstreekse adviserende rol richting raad van bestuur.

Daarnaast neemt de public affairs manager deel aan diverse werkgroepen en plenaire vergaderingen van (internationale) overkoepelende organisaties van lobbyisten en auteursrechtenorganisaties.

De rol van public affairs manager bij Buma/Stemra is een strategische rol in een dynamische omgeving. Het karakter van de rol vraagt om een visiegerichte benadering die waar nodig gekoppeld wordt aan een hands-on houding. De public affairs manager is en voelt zich verantwoordelijk voor de lobby van Buma/Stemra waarbij een intrinsieke motivatie voor het borgen van de belangen van de leden van de organisatie gevraagd wordt.

Profiel ‘ideale kandidaat’
De ideale kandidaat beschikt over academisch werk- en denkniveau. Zij/Hij heeft uitgebreide relevante ervaring in een rol als lobbyist. Ervaring bij een auteursrechtelijke onderneming en/of affiniteit met het auteursrecht is een pré. De ideale kandidaat heeft een breed (inter)nationaal netwerk dat relevant en goed onderhouden is. De ideale public affairs manager is een uitstekende vaandeldrager die het imago van Buma/Stemra bevordert. Kennis van en ervaring in de combinatie van een maatschappelijk doel gekoppeld aan een commerciële omgeving (snijvlak publiek domein en bedrijfsleven) zijn gewenst. Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een must.

Eigenschappen
professional met een strategische visie op public affairs. Is in staat deze visie uit te werken en uit te voeren
authentieke en verbindende persoonlijkheid die extern de handen op elkaar krijgt voor de belangen van Buma/Stemra en intern de belangen van haar zeer uiteenlopende leden bijeen kan brengen om een gedeeld standpunt over de bühne te brengen
klantgericht; heeft altijd de belangen van de leden van Buma/Stemra in het oog en zorgt voor maximale inkomsten voor de belanghebbenden
natuurlijk oog voor de kwaliteit van de processen en informatievoorziening richting het bestuur en de directie
organisatiesensitief met sterk ontwikkelde communicatievaardigheden; is in staat om in een complex veld van stakeholders met verschillende en soms tegenstrijdige belangen te opereren en het overzicht te houden
maatschappelijk betrokken en een natuurlijk netwerker; laat daarbij het collectieve belang leidend zijn
analytisch sterk onderlegd, heeft overzicht en is probleemoplossend. Kan in het stakeholdermanagement zowel binnen als buiten Buma/Stemra creatieve oplossingen bedenken die alle belanghebbenden van Buma/Stemra ten goede komen

Contact
Buma/Stemra laat zich in deze procedure bijstaan door Holtrop Ravesloot. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mathijs Kramer of Gerald Knol (telefoon 020 – 6470201).

Belangstellenden (m/v) wordt verzocht – uiterlijk vrijdag 14 januari – hun CV en motivatie, bij voorkeur per e-mail, te richten aan Gerald Knol, via reacties@holtropravesloot.nl. Een strikt vertrouwelijke behandeling van reacties wordt gegarandeerd.


Vacature overzicht

Check hier alle vacatures die op dit moment uitstaan

Win een Apple Watch


Heb jij al een memberaccount bij ons?

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuweApple Watch twv €299!

Win een Apple Watch!


Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten. De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen