Turn up the Beach, IJmuiden, 13 juli 2013

maandag 15 juli 2013
Party report: Turn up the Beach, IJmuiden, 13 juli 2013
Turn Up The Beach, hét beroemde festival georganiseerd door Radio 538. Voor mij de eerste keer dat ik het meemaakte. Het kostte even wat moeite om er te komen, de bussen zaten overvol, maar eenmaal aangekomen werd je fijn onthaald. In of eigenlijk op de 538 limousine stond een voor mij onbekende DJ zijn tunes te draaien. Mensen kwamen al meteen in de danssfeer. Ik was er rond 15.00 uur, maar moest helaas een uur wachten tot mijn vriendin ook met de bus gearriveerd was. De muziek maakte het wachten gelukkig aangenaam. Overigens was IJmuiden aan zee goed te bereiken. Er waren pendelbussen ingezet vanaf station Amsterdam-Sloterdijk. Er reden lokale bussen naar het strand. Daarnaast was het evenement goed te bereiken met de auto en waren er  voldoende parkeerplaatsen. Ook waren er genoeg feestgangers die de fiets hadden gepakt. Achteraf gezien had ik dat ook kunnen doen. Een goede tip voor wanneer je niet heel ver uit de buurt woont. 
 
Turn Up The Beach, een dancefestival gehouden op het strand van IJmuiden. Dit jaar vond de derde editie plaats en waren er 3 podia; 'Mainstage', 'Tandje Harder' en 'Hete Hits Zone'. Alle drie met leuke line-up vond ik. Als je vlakbij de bushalte het strand op liep waren er platen neergelegd naar het festivalterrein. Bij de ingang, een grote poort, stond een aardig lange rij. Het voordeel was dat in de VIP-rij niemand stond en wij zo konden doorlopen.
 
Om een indruk te krijgen van het terrein; als je binnenkwam was er aan je rechterhand meteen een locatie met kluisjes en een unit toiletten. Met iets verder, naast de perscabine, de drinks en allerlei foodstands tot achteraan  de loungehoek op het festivalterrein. Voor de foodstands was er een overdekt plateau en niet-overdekt plateau met bankjes en tafels geplaatst. Ik moet ook zeggen dat er volop afvalbakken en –zakken aanwezig waren. Je kon je troep dus gemakkelijk op een nette manier kwijt. Helaas deden genoeg mensen dat alsnog niet. In het midden van het terrein stond een reuzenrad en was ook het VIP-schip te vinden.
 
Vanaf de ingang naar links kon je munten aanschaffen voor eten en drinken. Als je daar doorliep kon je oordopjes aanschaffen, er was er nog een drankstand en ook de EHBO kon je er vinden. Daarnaast het grote podium, de Mainstage. Toen wij aan kwamen stond Billy the Kit net te draaien en dat klonk wel lekker. Het was nog niet zo druk op het terrein, maar gelet op de lange rij bij de ingang en de wetenschap dat het enorm druk was in het openbaar vervoer, zou dat al snel loslopen. We ontmoetten de dame van de PR en hebben onze spullen heerlijk in de perscabine kunnen achterlaten. Ik moet ook zeggen dat de ontvangst netjes geregeld was. Er was een koelkastje aanwezig met allerlei frisdrank en sapjes.
 
Time for some action, dancing!!! We zijn eigenlijk de hele dag een beetje heen en weer gelopen om allerlei acts mee te maken bij alle drie de podia. Om een idee te geven aan degenen die het feest gemist hebben, de line-up: 
Mainstage; Franky Rizardo, Bassjackers, Sidney Samson, Billy the Kit, Sunnery James & Ryan Marciano, La Fuente, Quintino, Firebeatz, Daddy's Groove en als grote afsluiter van het festival Showtek.
'Tandje Harder'; MoTi, Ummet Ozcan, TV Noise, Leon Bolier, Julian Jordan, DubVision, Baggi Begovic, Jordy Dazz.
'Hete Hits Zone'; Dennis Verheugd ofwel DJ Devious, Moobahteam, Yellow Claw, The partysquad, Girls Love DJs en Naffz.
 
We zijn begonnen bij Mainstage, waar de Haagse Billy de Kit dus al aan het draaien was. Joost Seilberger, zoals zijn echte naam luidt, komt uit een muzikale familie doordat zijn vader in diverse bands gespeeld heeft. Op zijn 15e ontdekte hij house muziek en is hij zelf muziek gaan mixen. Begonnen in een lokale bar, is hij op gegeven moment in contact gekomen met de bekende namen en heeft hij onder andere met Fedde le Grand en Benny Rodriques samengewerkt. Een DJ die goed in de smaak valt bij het publiek dat aanwezig was. Ondanks dat het nog niet zo druk was, genoten de al aanwezige feestgangers goed.
 
Van de Mainstage zijn we langs het reuzenrad naar rechts gelopen, waar zich het podium 'Tandje Harder' bevond.
Dat was ook meteen te merken met TV Noise achter de draaitafels. Had ik eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord. Het duo, dat uit twee jonge mannen bestaat, zorgde ervoor dat geen enkel persoon in het publiek stil bleef staan. Met recht een tandje harder, iedereen ging los. Leuk om te zien overigens. Ik ging het gebeuren van een klein afstandje bekijken. Iedereen tegelijkertijd hetzelfde zien doen, dansen, is echt een prachtig gezicht op zo'n moment. Althans, dat is mijn mening als groot muziekliefhebster.
 
Nog meer naar rechts vonden we het overdekte 'Hete Hits Zone' podium. Het was nog rustig, maar de muziek klonk al wel lekker! We besloten even verder te kijken, wat er zoal te verkrijgen was aan eten en drinken. De overheerlijke geur van houtoven pizza kwam ons al tegemoet. Voor ieder wat wils, want naast pizza waren er ook fruit, sapjes, hamburgers, pannenkoeken met divers beleg, vlaamse frites en diverse snacks te krijgen. Uiteraard ook drankjes als mojito en Captain Morgan (rum) + cola. Smaakte goed kan ik zeggen, haha! 
 
Weer terug bij de Mainstage was het tijd voor een zeer succesvol duo: Sunnery James & Ryan Marciano! Ik vind hen altijd erg goed, zij brengen de beste sfeer naar boven door perfect op elkaar in te spelen en goed het publiek in de gaten te houden. Toch, persoonlijk vond ik hen dit keer iets minder. Het hield mijn aandacht niet vast en dat gold ook voor mijn vriendin. We zijn iets gaan eten om vervolgens heerlijk non-stop te dansen bij het 'Tandje Harder' podium. Terwijl La Fuente, een 29-jarige Nederlandse energiebom, de Mainstage helemaal los liet gaan, stonden wij te genieten van Leon Bolier, een Nederlandse DJ, trance componist en platenproducer. Opgevolgd door Julian Jordan, een jonge producer van nog maar 17 jaar jong! en DubVision, onder het label Spinnin Records. Een duo, ook uit Den Haag, bestaande uit de broers Victor en Stephan Leicher. My vote hebben zij in ieder geval! Daar een deel van meegemaakt te hebben, zijn we weer richting Mainstage gewandeld. 
 
Met overheerlijk warm weer en een inmiddels bomvol terrein kwam Quintino zijn beats ter gehore brengen. Quintino startte het DJ-en op zijn 15e in Den Helder. Drie jaar later werd hij ontdekt door Laidback Luke en die zorgde ervoor dat Quintino zijn eerste nummers ‘Girls’, ‘Wooker’ en ‘SupersoniQ’ kon uitbrengen. Inmiddels is hij wereldwijd bekend en ook hij werkt met de meest bekende DJ's samen
 
Tijd voor een bathroom-break. Achteraf las ik veel over klachten betreft het toilet-systeem; dat het vies was en extreem lange wachtrijen. Voor mij en mijn vriendin eigenlijk een verbazing. Wij ervaarden de toiletten als schoon en die lange wachtrijen vielen reuze mee. Je weet dat, wanneer je op een festival bent, je soms even moet wachten bij de toiletten of bij de Food & Drinks. Die laatste overigens, stonden ook bijna geen rijen. Geen problemen dus, wat ons betreft.
 
Weer terug bij 'Hete Hits Zone' hebben we, samen met de rest van het publiek, de voeten onder ons lijf vandaan gedanst tijdens Girls Love DJs en daaropvolgend een spetterende progressive house set van Baggi Begovic! Loved it!!! Toch zijn we halverwege naar de Mainstage terug gegaan. Firebeatz draaide namelijk dezelfde tijd en dat wilde ik ook meemaken. Ik had dit duo laatst een keer bij Dance Department gehoord en vond hen goed. Ik raakte toen meteen 'in the zone'. Live kwam dit ook helemaal tot zijn recht. Super sounds en weer heerlijk gedanst. Ze hebben net hun nieuwe track uitgebracht, in samenwerking met Chocolate Puma – Sausage Fest.
 
Langzamerhand vonden mijn vriendin en ik het wel prima zo. Het publiek was minder mijn 'scene', veelal jonge 'sportschooljongens en 'kijk mij mooi zijn-meisjes'. Niks mis mee, want radio 538 heeft voornamelijk jong publiek, maar persoonlijk houd ik meer van een iets gemengder publiek. Doet overigens niks af aan de dag, want we hebben het enorm naar ons zin gehad! Heerlijk weer, goede muziek, lekkere sfeer, kortom: een perfect festival! Thanks Radio 538 en Guestzone natuurlijk!
 
Reporter: Sylvia Verwer

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen