Spotlight: Complex Maastricht

dinsdag 26 september 2017
Party nieuws: Spotlight: Complex Maastricht

In september opende Complex de deuren voor seizoen 2. Afgelopen weken kon er gefeest worden op de meest uiteenlopende partys. Slim maar ook logisch opent seizoen 2 gelijk aan de opening van het academisch jaar. Dat betekent; niet alleen feesten in het weekend, maar ook doordeweeks. 

Zo was er Zirkus Beatzarr, Double Trouble, Los Pepes, Native Tone, Black Box, Under 300 en Rollerdisco. Een mix tussen concepten vanuit eigen vijver en hostingspartners. De aankleding en vormgeving is iedere nacht anders: De ene nacht stonden de bankstellen in de club, een andere avond zweefden er kunstzinnige kwallen door de lucht. Op weer een ander feest stond de dj op het podium met leden van het philharmonisch orkest Maastricht. Hoe dan ook, te veel diversiteit om gedetailleerd te beschrijven.

Niet alleen een verrassing voor de hosts en zijn bezoekers, ook voor het management was dat alle avonden meer dan ruim bezocht zijn. Daar waar men dacht dit wordt een kleine studentenavond van 400 personen, werd het 't dubbele aantal. Daar waar men dacht; dit wordt de officiële opening met 1800 aanwezigen, kreeg het een intieme underground sfeer en was wat mij betreft met 1200 fans van Joris Voorn, helemaal perfect. Voor een impressie: 
Complex is een van de weinige clubs die makkelijk kan variëren van kleine tot grote producties. De club is zodanig in te richten dat men niet echt voor verrassingen komt te staan. Er is ruimte in het café, de kleine zaal en de grote zaal. Deze kunnen los van elkaar, ook tegelijkertijd open. Daarnaast wordt er in de grote zaal gevarieerd met plaatsing van het podium. Optimaal gebruik van ruimte dus. Maar daarmee nog meer optimaal gevoel voor sfeer, vormgeving en hospitality.

Terugblik afgelopen seizoen.
Het plan met Complex blijkt realiteit. Waar de Maastrichtenaar (die het bestaan van de platte zaal nog kent) nog sceptisch was, moet die nu zijn mening bijstellen. Zie ook mijn report uit 2016.
De venue en ruimte worden doorlopend aangepast en getweaked. Het was een seizoen met grote en kleine namen, avonden van 200 tot 1800 mensen, met als doel te settelen als nieuwe (techno) club in de Eurregio.

Dat de inmiddels ervaren mannen achter de Complex - Nieskens en Boers - een goed plan hebben is gebleken. Beiden zakelijk en met een groot hart voor muziek en entertainment, met ieder zijn eigen complementaire skills, lijken het ‘voor mekaar’ te hebben. “We willen een technotempel, gebruik maken van de euregionale ligging en van het internationaal karakter van de stad. Met grote en kleine boekingen, ruimte voor grote en kleine concepten, diversiteit aan publiek, fatsoenlijke faciliteiten een goede sfeer en veel genot tijdens een avond (nacht) uit.”)

Tryouts
Complex startte als een Technotempel, maar probeerde ook andere ideeën uit. Een band gecombineerd met dj sets. Trance avonden. Disco. Hardere stylen. Samenwerking festivals, labels en concepten. Enkele voorbeelden zijn; de samenwerking met EPM Music bracht groothelden als Jeff Mills en Robert Hood naar Maastricht en was er een geslaagde samenwerking met BONZAI Classics die hun 25jarig jubileum in Complex gevierd hebben.

Nominatie
Dat hun idee niet onopgemerkt bleef bewijst de nominatie in de categorie ‘Best Club Venue’ binnen de Entree Hospitality & Style Awards 2016. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere, kwalitatieve en mooie restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die afgelopen jaar openden of restyleden. In de nieuwe categorie Best Club Venue kijkt de jury naar nieuwe clublocaties met een onderscheidend concept, bijpassend interieur en passend in een tijd waarin het uitgaanspatroon in Nederland volop verandert.

Hospitality management, J. Slager:
"Het is de eerste keer dat deze award wordt uitgereikt. Niet zo gek, want de Nederlandse clubscene is beroemd en berucht over de hele wereld. Inmiddels is de clubscene rijk aan diversiteit, iets wat we met z’n allen toejuichen en vieren. We hebben gigantische discotheekcomplexen met de allernieuwste technieken, maar ook rauwe, industriële clubs in een nieuwe stijl, upscale venues en verborgen juwelen. Dankzij veel vernieuwende ideeën, doorzettingsvermogen en passie voor het nachtleven, krijgen we er elk jaar weer nieuwe clubs bij. Redenen genoeg om een award in deze categorie te introduceren." 

Vernieuwende ideeën, doorzettingsvermogen en passie is wat Nieskens en Boers in Complex brengen en waardoor seizoen 1 een goede start bleek en de openingsmaand september seizoen 2 spectaculair was.

Prijzen en namen
De entree varieert van 5 euro tot 35 euro kassaverkoop. Waarbij de oplettende bezoeker tijdens de acties in de voorverkoop vaak heel goedkoop een ticket kan bemachtigen. De prijs van een munt is 2,50. Parkeren is gratis. Lockers zijn te huur tegen een borg.

De grootste (duurste) namen waren Jeff Mills, Paul Kalkbrenner, Fritz Kalkbrenner, Fatboy Slim, Ferry Corsten, Nina Kraviz, Joris Voorn en Sam Paganini met labels als Cocoon en Drumcode.
Je vindt ze allemaal terug in Complex' Hall of Fame.

Vooruitblik
Abstract Division, Amelie Lens, AnD, Ben Klock, Ben Sims, Dax J, La Fleur, Marco Resmann, Matthias Meyer, Remco Beekwilder, Ruede Hagelstein, Stranger, UMEK, Wouter S en Prunk zijn zomaar wat namen voor het komende seizoen.

Nieskens en Boers: “Weinig verandering in de ondernemende houding. Het idee blijkt immers van deze tijd en zo gaan we ook dit jaar weer verder. Misschien wat meer kritisch oog voor dezelfde boekingen die te snel op elkaar volgen. Dit is voor publiek niet prikkelend. Vernieuwing in de scene moet ook blijken op de namen op de flyer. We blijven veel in contact met netwerk, wensen en verwachtingen. Polls en een groot vrijwilligersteam helpen daarbij. Weinig verandering betekent dus zeker niet, weinig interactie. Aanpassingen t.b.v. kaartverkoop blijven we doen. Evenals aanpassingen in ruimte en diversiteit. Én we willen een hoog niveau aan de kwaliteit van technische hoogstandjes.”

Dus samenvattend blijft Complex hetzelfde doen, wat betekent constante verandering, veel divers aanbod en ruimte- en sfeerveranderingen. Helemaal niet complex in Club Complex Maastricht.

Tekst: Lettermove

Complex
Foutje gezien? Let us know!

Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.590 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.590 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen