Empire neemt Dance-label en merk Dirtybird over

dinsdag 1 november 2022
Party nieuws: Empire neemt Dance-label en merk Dirtybird over


EMPIRE, het toonaangevende onafhankelijke label, distributeur en uitgever, kondigt de overname aan van het iconische dance-platenlabel Dirtybird aan. De overname markeert de intrede van EMPIRE in de dancescene na diverse samenwerkingen met 's werelds beste artiesten in Hip Hop, R&B, Latin, Country en Afrobeats.
 
Dirtybird werd in 2005 in San Francisco opgericht door Barclay Crenshaw, beter bekend als Claude VonStroke. Het label is al bijna twee decennia lang toonaangevend binnen de Amerikaanse housemuziekscene. Zo is Dirtybird door Mixmag uitgeroepen tot "Label of the Decade" en werd het twee keer “Label of the Year” tijdens de International Dance Music Awards in Miami.
 
De overname brengt twee van San Francisco's meest prominente en onafhankelijke muziekbedrijven samen en omvat de formidabele Dirtybird-muziekcatalogus, met muziek van artiesten als Claude VonStroke, Nikki Nair, Walker & Royce, evenals de kleding, uitgeverij en web3-activa van het label. Claude VonStroke blijft eigenaar en beheerder van alle Dirtybird live-evenementen en festivalmerken.
 
"Opgegroeid in San Francisco en de Bay Area in het algemeen, is dancemuziek altijd een groot deel van onze muziekscene geweest", zegt Ghazi, CEO en oprichter van EMPIRE. “EMPIRE is in de kern een bedrijf dat voor de cultuur is. Dirtybird belichaamt het onafhankelijke ethos en begrijpt de culturele nuance van alles in San Francisco en dansmuziek.”
 
"Ik ben zo opgewonden om me aan te sluiten bij een ander ongelooflijk onafhankelijk Bay Area-muziekbedrijf", zegt Barclay Crenshaw, CEO en oprichter van Dirtybird. “Ik zal doorgaan met A&R het Dirtybird-label en het creatieve voor de muziek en kleding regisseren, terwijl EMPIRE de capaciteit en middelen heeft om het merk wereldwijd te laten groeien. Dit is een droom die uitkomt.”
 
EMPIRE en Dirtybird Records hebben de samenwerking voor het eerst officieel naar buiten gebracht tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), waar Ghazi samen met EMPIRE op 20 oktober voor het  eerst tijdens ADE een eigen event hosten.
 
OVER EMPIRE
EMPIRE, opgericht in 2010 door Ghazi, geboren in de Bay Area, is toonaangevend door zijn innovatieve benadering van het digitale muziektijdperk in zijn label-, distributie- en uitgeverstak. EMPIRE en Ghazi zijn erkend voor hun werk in Billboard's 2022 Power Players, Rolling Stone's Future 25 en hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder GRAMMY Awards, BET Awards, Clio Awards en een Webby Award. Met hun focus op de ontwikkeling van artiesten in een vroeg stadium, heeft het in San Francisco gevestigde bedrijf een belangrijke rol gespeeld bij het lanceren van de carrières van multi-platina, Grammy Award winnende artiesten zoals Kendrick Lamar, Anderson .Paak, XXXTentacion, Fireboy DML en meer.
 
Door op maat gemaakte deals te sluiten die altijd in het voordeel van de artiest zijn, kan EMPIRE een intensieve partnership aangaan met elke artiest en label op hun roster. In combinatie met EMPIRE's unieke software voor analyse, vergoeding en royalty's, die beschikbaar zijn voor elke partner, biedt het bedrijf een niveau van transparantie dat ongekend is in de muziekindustrie.
 
OVER DIRTYBIRD
Dirtybird Records bracht zijn eerste vinyl uit in januari 2005. De muziek verschilde toen zo van de housemuziek die populair was in de Verenigde Staten dat Barclay Crenshaw aka Claude VonStroke aanvankelijk alleen distributie voor de innovatieve platen van het label kon vinden via een kleine distributeur in Frankfurt, Duitsland. In 18 jaar tijd  creëerden VonStroke en zijn vrouw Aundy het meest herkenbare en iconische dansmerk in Noord-Amerika, inclusief kleding, festivals, kunst, web3 en meer.
 
Het "Dirtybird-geluid" wordt beïnvloed door alles, van Detroit Techno tot Bristol Drum n Bass tot Brooklyn hiphop, allemaal vakkundig verwerkt in housemuziek. Het geluid is 100 keer gekopieerd, maar het label blijft innoveren op het hoogste niveau. Bekende artiesten A&R'd door VonStroke zijn Walker & Royce, Fisher, Shiba San, Nala, Nikki Nair, Eats Everything en nog veel meer.


Foutje gezien? Let us know!Win Apple Airpods

Heb jij al een memberaccount bij ons?

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 132.305 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuweApple Airpods twv €279!

Win Apple Airpods!


Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone
inloggen aanmelden
of met email
Logo Guestzone
member organisatie

Of via email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.
Telefoonnummer koppelen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen