Party Info

Wooferland 2011


Wooferland 2011

Details

Naam: Wooferland 2011 Organisatie: Wooferland Locatie: Spaarnwoude Park Type: buiten Plaats: Velsen-Zuid Datum: zaterdag 3 september 2011 Tijd: 12:00 uur - 21:00 uur Min.leeftijd: 18 jaar Website: www.wooferland.com

Genre's


Artiesten (a-z)

  Erick E
  Isis
  JP
  Rossi

Prijzen

Regular Normal: 32,50 Deurprijs: 37,00

Voorverkoop


Vervoer


Meer infoen

  • Bericht 1
  • Bericht 2
  • Bericht 3
  • 24/08/2011
Ja hoor, het is weer zover. Het gezelligste festival van Nederland kan het ook in 2011 niet laten; een ouderwets feesie bouwen onder het genot van de bekende "Woofer-sound". Woofer-sound, say what? Ja, je weet toch, die lekkere klappers en klassiekers die je gewoon nergens meer hoort, of alleen in de laatste uberhippe electro-remix waardoor precies dat ene lekkere stukje er niet eens meer in zit.

Let there be housemusic
Wooferland is het enige festival waar DJ's niet worden afgerekend op het draaien van de allerlaatste hitjes. Nee, zelfs de meest doorgewinterde DJ is behoorlijk zenuwachtig voor een optreden op Wooferland. Bergen vinyl worden doorgespit en zonodig zelfs afgestoft. Want op Wooferland draaien dat betekent draaien voor een zeer ervaren publiek, oftwel jullie Woofers! Menig vaste Woofer heeft het allemaal weleens gezien, van de legendarische Roxy of de Mazzo, van de eerste Dancevalley tot dat ene feest in die loods. Op Wooferland is het dan ook thuiskomen en (her)ontdekken, en ook in 2011 altijd met verrassende of vergeten namen op de line-up

Wooferland is voor velen het festival om naar uit te kijken. Van '88 tot de 00's en van house tot techno; op Wooferland zal het allemaal de revue passeren. De originele classics en de no-nonsense aanpak van Wooferland spreekt een breed publiek aan dat liever een kleiner, intiem festival bezoekt. Wooferland brengt je, ongeacht leeftijd, terug naar het oergevoel van de house. Back to the roots of house music; geen poespas en lekker underground.

LINE-UP 2011
Over de volledige line-up voor 2011 vind nog koortsachtoig beraad plaats op hoog tot soms bedenkelijk niveau. Vele lijstjes passeren de revue, worden aangepast, verdwijnen in de prullebak om vervolgens in een andere versie weer op te duiken. Toch is hij er bijna, en hij zal op o.a. deze website bekend worden gemaakt.

Om jullie geen slapeloze nachten te bezorgen en de ondraaglijke spanning wat te verzachten kunnen wel een tipje van de sluier oplichten; Orlando Voorn! Als deze naam je niets zegt dan zijn er eigenlijk maar twee mogelijkheden. 1. je hebt de afgelopen 25 jaar onder een steen geleefd, of je moest toen nog geboren worden (dan is het je vergeven). Of, je bent gewoon niet zo goed in namen van artiesten en DJ's, destemeer reden om je algemene kennis bij te spijkeren op Wooferland 2011

Orlando Voorn
De Amsterdammer Orlando Voorn, ook wel het wonderkind van de Nederlandse house- en technoscene genoemd, is een van Neerlands creatiefste house-producers, die van alle markten thuis is en onder steeds wisselende projectnamen van zich doet spreken, waarvan Format, Frequency, The Living Room en The Nighttripper de bekendste zijn.

Voorn debuteert met de hiphop-act Fixomatic in 1988, een jaar later gevolgd door zijn hardcore-project Frequency en bestookt sindsdien het danscircuit met tal van 12-inches onder steeds wisselende namen, telkens met een andere invalshoek. Met Limited Edition maakt hij ambient discosoul-achtige house, terwijl Format meer richting Detroit-techno gaat. Aan ieder project geeft hij zijn eigen draai.

TICKETS
De earlybird tickets zijn uitverkocht!

De prijzen als volgt: 32,50 in de voorverkoop en 37,50 aan de deur. Wacht niet te lang, Wooferland is maar voor een beperkt aantal bezoekers en verkocht vorig jaar uit aan de deur.
Nou, nou, daar is ie dan eindelijk. Na maanden lang koortsachtig overleg tot soms diep in de nacht is het gelukt. Met trots presenteren we de line-up voor 2011, en die liegt er niet om. Wederom is het gelukt een aantal DJ's van onze alltime favorite-list te strikken voor een set op het festival met waarschijnlijk het meest ervaren publiek van Nederland.

Menig DJ van onderstaande lijst heeft nu al slapeloze nachten, hoe krijg ik in hemelsnaam al dat vinyl naar Spaarnwoude? Wat ga ik draaien, wat kan echt niet (meer)? We kunnen niet wachten op de platenkeuze van deze heerlijke lijst DJ's

Secret Cinema
Eigenlijk een schande dat Secret Cinema niet eerder op Wooferland heeft gestaan. Maar Wooferland is er dan ook als eerste bij om deze fout ruiterlijk toe te geven en het in 2011 helemaal goed te maken.

Op de gemiddelde Wooferland editie komen meer producties voorbij van deze man dan menigeen weet. Sonar System, Grooveyard, you name it.
Orlando Voorn (USA)
De Amsterdammer Orlando Voorn, ook wel het wonderkind van de Nederlandse house- en technoscene genoemd.

Komt helemaal vanuit zijn huidige woonplaast Detroit om de Woofers een lesje onvervalst brute classics voor te schotelen. Wat denk je, can you handle that?

Billy Nasty (UK)
Op Wooferland headquarters slingerde nog wat oude TDK SA-90 tapes rond (TD wat? zie google) op een van de tapes stond het opschrift "Billy Nasty, 1993". Tegenwoordig staat dat gewoon op Youtube.

Een DJ met ruim 20 jaar zo'n constante kwaliteit verdient wederom een plaats op Wooferland
CJ Bolland (BE)
Wat? Indianen op Wooferland? Nee, maar wat betreft toewijding en authenciteit zijn er maar weinig producers die zo dicht bij hun roots zijn gebleven als CJ Bolland.

Met een immense rij producties op zijn naam, Altijd stevig maar nooit te hard, is het nou techno, of? judge for yourself tijdens Wooferland

Erick E
E-one, The Palace, Multigroove, Pacha, Housequake, zo maar wat namen uit de imposante loopbaan van deze immer goedlachse DJ.

Scoorde onlangs een kneiter van een hit met This beat is rockin, maar won ook in 1989 de Nederlands DMX mix/scratch contest. Sorry Jean, maar respect voor the skills van mister E!

Miss Monica
Hou je vast voor de set van Monica. Zorgde vorig jaar tijdens Wooferland voor een van de meest memorabele afsluitingen van een DJ set, waarmee ze onmiddelijk weer een plaats zeker wist te stellen voor Wooferland 2011, al was het alleen maar om te zien hoe ze haar afsluiting dit jaar gaat overtreffen

Isis
Wel eens een burgemeester zien knallen achter de draaitafels? Komt dat zien op Wooferland, onze eigen "nacht-burgemeesteres" zal weer diep in haar archief duiken om een grondig staaltje dossierkennis tentoon te spreiden.

Met haar koptelefoon als ambtsketting geeft ze de Woofer werkelijk weer moed

JP
Wauw, heeft JP weleens een Wooferland gemist? We zouden het zelf nog eens goed na moeten kijken, veel kunnen het er niet geweest zijn, and for good reason! Of hij nou voor een afgeladen Dancevalley of in de kleine zaal van Paradiso draait, zorg maar voor een stevige DJ-booth die deze dokter in floorfilling kan hebben

Rossi
Wederom een vakman met kennis van zaken. HQ, Dancevalley en uiteraard Wooferland, dat zijn slechts drie namen waar iedereen Rossi van kent. Van zijn sets spat werkelijk het enthousiasme af wat behoorlijk aanstekelijk kan werken op de dansvloer. Jullie zijn bij deze dus gewaarschuwd

Cellie
Behoort inmiddels tot het meubilair op Wooferland feesten, ging al lekker in de Mazzo maar is gewoonweg niet te stoppen. Komen we ooit af van deze energieke Amsterdammer? Dan zal hij toch minstens een beroerde set moeten draaien, en daar hebben we hem in al die jaren nog nooit op kunnen betrappen. Luistert u mee?

Bicker
Ben je van pakweg na 1985, zegt "Stuif-eens-in" of "Ad Visser" je niks? Dan was je net uit de luiers toen Bicker al stond te knallen op allelei feesten in en om Amsterdam. Gaat als een speer op Beatport met zijn alter-ego Kid-Culture, staat op Awakenings 2011, maar sluit het festivalseizoen af in gepaste (oude) stijl op Wooferland 2011

Michel Becks
Haarlem in the House! Michel en zijn compaan Alexander zette in 2007 een onvergetelijke set neer op Wooferland. Hij weet als geen ander wat de Woofer raakt, en zal dan ook onder begeleiding worden losgelaten richting draaitafels. Het is nog maar de vraag of de DJ-booth het za houden onder het draaigeweld van meester Becks!

Gino
Verzeilde via Jeffrey/Abraxas en Jeroen Flamman in Nederland en was regelmatig kapitein op de Subtopia. Van de eerste Mysteryland tot de oude Mutigroove, done that. Een paar jaar geleden door Wooferland overgehaald om weer terug te komen naar Nederland, ik bedoel, New York, wat gebeurt daar nou? Wooferland, that's where it's at!

MC Marxman
Hoezo nostalgie? Wie herrinnert zich niet de eerste Dancevalleys met MC Marxman op de mainstage. Niet gewoon JP aankondigen nee, "The J, The P, put your hand together for JP", en daar gingen we hoor! Marxman zal Wooferland vocaal begeleiden zoals alleen hij dat kan.
Zet het maar alvast in je agenda: Wooferland; het enige echte classics festival ter wereld, zal op zaterdag 3 september haar achtste editie beleven. De organisatie zal dit jaar meer dan ooit haar sterke kanten benadrukken; no-nonsense, gemoedelijkheid, ijzersterke classics en lekker underground. Vooral geen glitter en glamour, belachelijke prijzen, een bizarre dresscode, quasi artistiek geneuzel en een line-up die zo moeilijk is dat Stephen Hawking het niet eens begrijpt. Dus ben jij die oprechte en echte dance liefhebber die liever een kleiner, intiem festival bezoekt en zin heeft in een ouderwets goed feest met gelijkgestemden? Dan is Wooferland absoluut jouw ding!

Was het vroeger allemaal beter? Ach, tijden veranderen. Snelheid, stress, uiterlijk en status domineren ons leven. De ooit eens sociale gemeenschap heeft plaats gemaakt voor individualiteit. De constante behoefte aan meer, groter en beter geeft ons zelden nog een oprecht voldaan gevoel. Ook op feesten zijn mensen doorgaans meer met zichzelf bezig dan met het feest en de omgeving an sich. Mensen lijken drukker met hun mobieltje in de weer dan dat ze echt nog van het feest genieten. En stel je toch eens voor dat iemand je vreemd aankijkt wanneer je wild aan het dansen bent? Dat was vroeger wel anders. Dansen tot je niet meer op je benen kon staan om vervolgens met je nieuwe vrienden voor het leven mee om nog ergens te afteren. De muziek, artiesten en feesten waren dan misschien professioneel en technisch gezien nog lang niet zo ver ontwikkeld als tegenwoordig, de sfeer daarentegen is ongeëvenaard. Het gevoel deel uit te maken van iets unieks. Samen een geweldig feest beleven. De spanning die je al voor de ingang. Allemaal mooie herinneringen en Wooferland brengt je voor heel weer even terug naar die tijd. Terug naar het oergevoel van house en de muziek van weleer. Iets dat tijdloos is wordt niet beïnvloed door trends, hypes en modebeelden.

Op Wooferland hoor je de beste house, acid, trance en techno classics de revue passeren. Vanaf ’88 tot de 00’s, breed geprogrammeerd en voor ieder wat wils. Wederom een line-up waar de liefhebbers van zullen watertanden, en met een volledig techno gevulde area ligt de nadruk dit jaar op de meer rauwe kant van de klassiekers. Enkele bevestigde en legendarische technonamen zijn CJ Bolland; die naam maakte met clubhits als The Prophet en Camargue op het grote R&S Records, onze eigen techno gigant Secret Cinema; die met Timeless Altitude zichzelf in één klap onsterfelijk maakte, Billy Nasty; één van de pioniers van de Britse scene en bekend van Zoom Records en zijn eigen Tortured Records label, en Orlando Voorn; die onder verscheidende aliassen classics produceerde als Tone Exploitation en Solid Session. De in andere area’s bevestigde artiesten zijn o.a. Erick E; de RoXY resident die uitgroeide tot een van de populairste DJ’s van Nederland, Isis (aka 100% Isis); die aan de wieg stond aan de Chemistry avonden en één van de eerste vrouwelijke pioniers was, Dave Randall; grondlegger van de vroege hardhouse sound en Dance Valley resident van het eerste uur, en Miss Monica; de nimmer teleurstellende Rotterdamse DJ die er altijd weer een feest van weet te maken. Uiteraard heeft Wooferland naast de bovenstaande artiesten nog veel meer voor haar bezoekers in petto, en zullen o.a. vele oude bekenden en residents zeker niet ontbreken op het festival.

In het bosrijke recreatiegebied van Spaarnwoude/Deelplan Houtrak zal op zaterdag 3 september Wooferland plaatsvinden van 14:00 tot 23:00 uur. De tickets kosten 32,50 euro in de voorverkoop (ex fee). Vanaf station Amsterdam Sloterdijk kun je gebruik maken van een pendelbusservice. Voor meer info en de volledige line-up kijk je op www.wooferland.nl
Op zaterdag 3 september, wanneer alle regen gevallen is en een mooie nazomer aanbreekt, zal Wooferland haar achtste editie beleven. Het enige echte classics festival ter wereld staat al jaren bekend als een ouderwets gezellig feest dat vooral laagdrempelig, gemoedelijk en lekker underground is. Geen nep, glitter, glamour en artiesten met hele vreemde namen, maar echte mensen, oprechte gezelligheid en tijdloze muziek van de pioniers van het eerste uur.

Was het vroeger allemaal beter? Misschien niet beter professioneel gezien, maar juist de belevingen uit je jeugd blijven vaak onovertroffen. Dat betekent overigens niet dat Wooferland persé een ouwe-lullen-feest is. In tegendeel, ook juist nieuwe generaties laten zich beïnvloeden door de eerste house platen en willen weten waar die classics vandaan komen die ook nu nog steeds gedraaid worden. Iets dat tijdloos is wordt niet beïnvloed door trends, hypes en/of modebeelden. Wooferland brengt je weer voor heel even terug naar die tijd, terug naar het oergevoel van house.

Op Wooferland hoor je de beste house, techno en oldschool classics de revue passeren. Vanaf '88 tot de 00's, breed geprogrammeerd en voor ieder wat wil(d)s. Dit jaar is er voor het eerst een volledig techno classics area geprogrammeerd met legendarische DJ/producers als Secret Cinema (Music Man), Billy Nasty (Zoom/Tortured Records), Orlando Voorn (o.a. Tone Exploitation) en CJ Bolland (R&S Records). 'We hebben altijd geprobeerd een zo compleet mogelijk aanbod in classics te bieden, maar nooit eerder hadden we voldoende grote namen om echt een hele techno area mee te vullen. Omdat er altijd al veel vraag was naar techno op Wooferland verwachten we dat het een groot succes zal worden' aldus de persvoorlichter van het festival.

In tijden waarin de meeste festivals dingen schrappen doet Wooferland weer eens wat anders. Naast de Techno en Main area is er dit jaar als extra verrassing ook een compleet nieuwe area in samenwerking met Huppels Inc. en BOE; beide organisaties die de oude sfeer en stijl een warm hart toedragen. Omdat 'dance' vroeger nog overzichtelijk was en nog niet ondergesneeuwd door een overkill aan stijlen en hokjes, zal (net als vroeger) op Wooferland een bonte verzameling van artiesten en stijlen de revue passeren. Voor de liefhebbers dit jaar wederom een programmering om van te watertanden, gevuld met namen die hun Gold-status in de dance scene al ruimschoots hebben verdiend. Wooferland verwacht dan ook minstens een staande ovatie voor artiesten als Erick E (RoXY), Isis (Chemistry), Miss Monica (Turn Up The Bass), Angelo (Vip Club), Dano, Buzz Fuzz & Gizmo (75% Dream Team; no hardcore!), Dave Randall (Dance Valley), T99 (Quadrophonia), JP (HQ), Human Resource (Dominator) en vele, vele anderen. Check hierboven de trailer!

Begint het bij jou ook te kriebelen, trek dan je agenda en zet een groot kruis door al je afspraken voor 3 (en voor de zekerheid ook 4) september. Zoals je wellicht weet is Wooferland een klein en intiem festival met een beperkt aantal kaarten en die gaan steeds harder naarmate de datum in zicht komt, dus op = op. Tickets zijn verkrijgbaar via Easyticket.nl, dat kan ook offline, bij ongeveer 400 verkooppunten door heel Nederland. Tickets kosten 32,50 (ex. fee) in de voorverkoop, en 37,50 aan de deur. Dit jaar zullen voor het eerst tickets voor parkeren en de pendelbus verkocht worden in de voorverkoop. Voor meer info en de volledige line-up kijk je op www.wooferland.nl.Foutje gezien? Let us know!Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.233 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.233 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.

Vrijkaarten voor de beste events

Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten. De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen