Party Info

Milkshake Festival


Milkshake Festival

Details

Naam: Milkshake Festival Organisatie: Milkshake Festival Locatie: Westerpark Type: buiten Plaats: Amsterdam Datum: zondag 22 juli 2012 Tijd: 10:00 uur - 21:00 uur Min.leeftijd: 18 jaar Website: www.milkshakefestival.nl Facebook: eventpagina

Genre's


Artiesten (a-z)

  Blush
  Brian S
  Jean
  Lacroix
  Lupe
  MayDay
  Mr. Wix
  Rodney
  Rozalla

Prijzen

Early Bird Normal: 25,00 Regular Normal: 32,50

Vervoer


Meer infoen

  • 15/03/2012
  • 25/04/2012
  • 10/05/2012
  • 14/05/2012
  • 11/07/2012
AIR & Paradiso gaan een unieke samenwerking met elkaar aan door een gloednieuw, liberaal festival te organiseren. Op zondag 22 juli 2012 vindt voor het eerst het Milkshake festival plaats in het Westerpark in Amsterdam.

Wat gebeurt er als de unieke Free Love & Tolerance Policy van twee van de grootste clubs van Amsterdam in een blender gaat, samen met een dosis liberalisme, kunst, cultuur, entertainment en creativiteit? Milkshake festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘Niets moet, alles mag’ en laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een Free Love & Tolerance Policy, vrij van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en mannelijke en vrouwelijke verschijningsvormen. Milkshake wil dit vieren: we vieren de stad, de initiatieven en het is een aanzet om de hoffelijkheid en vriendelijke omgangsvormen terug te brengen in de samenleving. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren! Milkshake festival, een concept bedacht door Peter van Vught (Paradiso) en Marieke Samallo (AIR). Zij vonden het tijd voor spektakel, entertainment en een interessante samensmelting van een selectie van de liberale clubnachten die een link hebben met Paradiso en AIR.

Programma
Vijf stages met elk een eigen karakter vormen het platform voor dit festival. Eén ding hebben de verschillende podia met elkaar gemeen: een gevoel van hoffelijkheid, vrijheid en tolerantie. Verwacht sprankelende decors, performance-art en vooral heel veel vertier.

Black Pool Party by Erwin Olaf
Topfotograaf Erwin Olaf, die tevens verantwoordelijk is voor het beeld van Milkshake, organiseert in samenwerking met Conny Janssen Productions zijn eigen Black Pool Party op Milkshake. Erwin Olaf is berucht vanwege zijn legendarische ‘Fucques les Balles’-feesten en zijn ‘Black Tea Party’ in Paradiso. Zijn feesten staan bekend om hun uitbundigheid en vrijheid. Absurditeit en individuele verschijningsvormen voeren de boventoon tijdens zijn Black Pool Party op Milkshake.

Can You Feel iT by AIR & Diva Mayday
Met haar eigen stage brengt Diva Mayday het gevoel van Can You Feel iT, een concept wat is voortgekomen uit de liefde voor de legendarische club iT, terug op Milkshake. Met ieder kwartaal een uitverkochte editie in AIR, is Can You Feel iT vorig jaar uitgroepen als ‘Beste feest van het jaar’ door Gay.nl. Resident dj’s als Jean en Brian S., vocals door Miss Bunty en de perfecte hosting van Diva Mayday, is een party geboren waar sterren zich weer ‘gewoon voelen’ en waar de ‘gewone’ mensen zich ster voelen.

LOLITA KLUP by NOW&WOW
Onder de paraplu van Now&Wow werd ooit een onbevangen meisje (of was het toch een jongetje?) geboren. Free-minded, trisexual en stout. Haar naam was Lolita. Op Milkshake daagt Lolita u in vele gedaantes, oogverblindend en oorverdovend uit. Na een creatieve publiekspauze van vier jaar zijn Ted Langenbach en Pietra Ligura terug met Now&Wow. Op het strak uitverkochte Now&Wow Fest in Rotterdam, was Lolita Klup als mainstage 'talk of the town'.

Paradiso Live Stage
In de afgelopen veertig jaar is Paradiso uitgegroeid van ‘kosmisch ontspanningscentrum' tot poppodium, nachtclub en cultuurtempel in één, waar liberale clubavonden - van Lovedance tot Glitterazzi en van Too Many Dicks on the Dancefloor tot Black Tea Party - een vaste plek hebben gekregen. Op de Paradiso Live Stage ervaar je dit ultieme gevoel in één.

Supertoys by AIR
Speciaal voor onze kleurrijke en liberale aanhang met speels intellect komt Supertoys na legendarische nachten in AIR nu met een eigen stage. Laat je arrogantie, issues en andere ‘bad habits’ dus lekker thuis, want daar zit niemand op te wachten. We’re supposed to have fun!

Het Milkshake Festival komt mede tot stand met hulp van de gemeente Amsterdam, samen met de ondernemers werkt de stad aan verbetering van de onderlinge samenwerking. Hierdoor ontstaan nieuwe innovatieve concepten die Amsterdam nationaal en internationaal weer een nieuwe impuls geeft als populaire Gay Destination.

WE’RE READY, ARE YOU?
Milkshake festival brengt tolerantiegevoel terug in Nederland

AIR & Paradiso brengen, met hulp van de Gemeente Amsterdam, de hoffelijkheid en vriendelijke omgangsvormen terug in de samenleving tijdens Milkshake, een openlucht dance-festival op 22 juli in het Westerpark in Amsterdam. Want het is tijd voor een feestelijke ode aan Amsterdam, een stad die zo prachtig is mede door de grote diversiteit van huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en mannelijke en vrouwelijke verschijningsvormen.

Vrijheid
Er hebben zich een hoop nare gebeurtenissen afgespeeld in de afgelopen jaren in Nederland, het gevolg is een verrechtsing en verharding van de maatschappij. Verandering heeft men echter zelf in de hand, mediapartner Gay.nl en alle betrokkenen van Milkshake werken vanuit deze optimistische gedachtegang; ‘Ik wil ervoor vechten om de Amsterdamse mentaliteit terug te krijgen’, aldus participant Erwin Olaf, die in samenwerking met Conny Janssen Productions, een Black Pool Party organiseert op Milkshake. Ook Diva Mayday, die haar eigen Can You Feel iT stage heeft op Milkshake, maakt zich hard: ‘Het gevoel van vrijheid is het ultieme gevoel van zijn. Ik wil graag leven in een land waar ik de mogelijkheid heb om te laten zien wie ik ben. Dat is precies het gevoel dat ik wil meegeven aan de bezoekers van milkshake’.

Free Love & Tolerance
Milkshake festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘Niets moet, alles mag’ en om dit motto na te kunnen leven, heerst er een ‘Free Love & Tolerance Policy’ tijdens Milkshake. Dit houdt in: het hebben van een liberale gedachte, vrij van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest, zodat alle bezoekers zichzelf kunnen zijn en durven te zijn. ‘Milkshake gaat over individuen met eigenzinnige, tegengestelde meningen en niet over groepen mensen die als kuddedieren achter de gevestigde cultureel correcte orde aanlopen!’, aldus participant Ted Langenbach, bekend van de Rotterdamse Now&Wow, die met zijn LOLITA KLUP by Now&Wow een eigen stage heeft op Milkshake.

Carolien Gehrels, wethouder Economische Zaken Amsterdam, is trots dat Amsterdam zich laat zien van haar mooiste en beste kant. ‘Ik nodig iedereen in binnen- en buitenland uit om samen het tolerantiegevoel te vieren en uit te dragen’. Op 22 juli zegt Milkshake dus vaarwel tegen de hokjesgeest en vooroordelen en stimuleren we beleefdheid, beschavingen wellevendheid.

Op www.milkshakefestival.nl staat een ABC, het Milkshake woordenboekje , ‘voor iedereen die het nog niet helemaal snapt’.
Meer krachten bundelen zich tijdens Milkshake festival

De Gemeente Amsterdam, Gay.nl, Stichting Lovedance, Pinq Radio, Stichting Tolerance United en de Amsterdamse horecagelegenheden Church, Exit café, Queen’s Head, Hotspot Café, Prik en Bump bundelen hun krachten voor Milkshake. Uit Rotterdam voegt Pink Clinic zich bij de groep. Alle partijen participeren op hun eigen wijze in het Milkshake festival op 22 juli in het Westerpark. Vol trots presenteert Milkshake haar partners.

Het Milkshake festival komt mede tot stand met hulp van de Gemeente Amsterdam. De Gemeente Amsterdam werkt aan een positief klimaat voor kunst en cultuur in de stad, onder andere door de ondersteuning van kunstenaars, evenementen en instellingen. Samen met horeca- en cultuurondernemers werkt de Gemeente bovendien aan verbetering van de onderlinge samenwerking. Hierdoor ontstaan nieuwe innovatieve concepten die Amsterdam nationaal en internationaal nieuwe impulsen geven.

Gay.nl
Gay.nl is de officiële mediapartner van Milkshake. De website Gay.nl richt zich op Nederlands- en Engelssprekende homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders (lgbt’s). De redactie schrijft voornamelijk voor de Nederlandse en Belgische bezoekers, maar uiteraard zijn lezers van over de hele wereld welkom op Gay.nl. www.gay.nl

Stichting Lovedance
Stichting Lovedance is opgericht in oktober 2004 en is de bundeling van kennis, creativiteit en enthousiasme van een groep mensen met verschillende achtergronden die het uiteindelijke concept Wereld Aids Nacht en Love Dance hebben opgezet. Het doel van de stichting is aandacht en bewustwording voor hiv & aids. www.lovedance.nl

Pinq Radio
Het roze online radio station is al jarenlang een hit in de ‘queer underground wereld’. Initiatiefneemster Puck Verdoes zwaait de scepter en geeft bekend en onbekend talent de kans om een eigen radioshow te presenteren. Van groovy jazz tot keiharde pop, voor ieder wat wils. www.pinqradio.com

House Of Hopelezz – Church
Kom en ontmoet Jennifer Hopelezz, sportvrouw en moeder van een buitengewone, Griekse familie a.k.a.The House Of Hopelezz. De familie bestaat uit dochters Cornela en identieke tweelingzusjes Tina & Gina, Nanny Gimme Moore, zusje Eva Vraeghe, haar vader, haar drie echtgenoten en al hun nichtjes en neefjes. Deze typische suburban familie van dragkoningen en dragkoninginnen, transgenders, freaks en buitenbeentjes staat altijd klaar met zelfgemaakte moussaka en een heerlijk stukje baklava om u liefdevol te verwelkomen in hun prachtige huis. www.jenniferhopelezz.com

Exit = Nyx
Deze zomer zal Nyx, de Griekse godin van de nacht, eindelijk haar deuren openen in de voormalige Club Exit. Geen zorgen, voor de mensen die het graag bij het oude en vertrouwde laten zal de skihut blijven zoals die nu is: makkelijk, gezellig en hysterisch. Maar voor de mensen die behoefte hebben aan een fris impuls in het Amsterdamse nachtleven bouwen we op de drie verdiepingen daarboven een nieuwe, buitengewone ervaring: Club Nyx. Roulerende thema’s, opvallende performances en afwisselende muziekstijlen zullen zorgen voor een constant groeiende, veranderende en verassende club. Met als belangrijkste uitgangspunt dat het vooral leuk moet zijn. Drinken, dansen, lachen, kijken en praten. www.reguliers.net

Queen’s Head
Het woord is 'burlesk', maar dat ben je al snel in een kroeg met rood behang, theatergordijnen en kroonluchters. In homokroeg The Queen's Head voelt ook de hetero zich meteen thuis, mits hij of zij over enige humor beschikt en de Bee Gees verdraagt. Er zijn meer kroegen voor feesthomo's in Amsterdam, maar The Queen's Head dankt zijn plekje in Kluuns Top 100 aan de travestietenbingo op dinsdagavond. Op die avond is er een glitterlamp te winnen, of een kalender met griezelig groot geschapen heren. www.queenshead.nl

Hotspot Café
Hotspot Café is een beroemd feestcafé aan de Amstel in Amsterdam. Hier wordt muziek gedraaid met bijbehorende videoclips, van Abba tot Lady Gaga, Hotspot Café heeft werkelijk alles. U vraagt het, Hotspot draait het. Elke woensdag is het bingo tijd en staat de tent op zijn kop met Dita’s Bingo Ballen Parade. www.hotspotcafe.nl

Prik & Bump
Eind maart 2011 opende het team van PRIK de nieuwe clubby bar BUMP aan de Kerkstraat. Met hun café PRIK gaven eigenaren Gerson van Eck, Jelger Bakker en Philip Yeldon de afgelopen jaren een nieuwe impuls aan de Amsterdamse homohoreca. Met BUMP zetten ze die ontwikkeling voort en richten ze zich op een gemengd publiek. www.prikamsterdam.nl www.barbump.nl

Pink Clinic Rotterdam
PinkClinic is het eerste én enige ziekenhuis dat het publiek meeneemt achter de schermen van het dagelijks leven van zusters en dokters. PinkClinic is een maandelijks feest in de Rotterdamse Club Vie waar open-minded, gay-minded en fashion-minded patiënten samenkomen. In de kast, uit de kast of nog nooit een kast van binnen gezien; alle bezoekers worden herenigd als één tijdens PinkClinic, een ervaring die voldoet aan al je hysterische wensen. www.pinkclinic.eu

Dance4life
Dance4life inspireert jongeren om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen en geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Dance4life zorgt ervoor dat lokale non-profit organisaties de expertise en kennis van dance4life kunnen gaan gebruiken. Deze non-profit organisaties implementeren het concept rond hun bestaande programma's, maar dankzij dance4life kunnen ze jongeren beter bereiken. www.dance4life.nl
De line-up van het eerste Milkshake Festival, op zondag 22 juli in het Amsterdamse Westerpark, is rond. Met veel zorg en liefde is er gewerkt aan het programma, vijf podia worden gevuld met de allerleukste dj’s en live-acts om dit unieke Amsterdamse festival gezellig te maken. Van Joost van Bellen tot Beesmunt Soundsystem en van Benny Rodrigues tot Sabrina Starke, Don Diablo, Jodie Harsh, Mr. Wix en héél veel anderen. De podia: Black Pool Party by Erwin Olaf, Can You Feel iT by Diva Mayday & AIR, Lolita Klup by Now&Wow, Paradiso Live Stage en Supertoys by AIR hosten de vijf hoofdpodia. Voor al de chique poezen hebben we een SjiekePoezenDek en er is een Secret Area…

Alle early bird-kaarten zijn uitverkocht en de reguliere tickets gaan als koude milkshakes over de toonbank. Omdat we het leuk willen houden is er bewust voor gekozen om de lage prijs van €32,50 te handhaven. Voor meer informatie over het festival en de optredende artiesten, ga naar www.milkshakefestival.nl.

BLACKPOOL PARTY by ERWIN OLAF
Disctwins, Jeremaine S, Joshua Walter, Larry Tee, Miss Monica, Mr Wix, Rob Manga, The Eclectic Eleven, Victor Coral

CAN YOU FEEL iT by DIVA MAYDAY
Angie Brown, Brian S, Diva Mayday, Ferry de Ruiter, Jean, Jerry Black, Marcello, MC Tjo Kwan, Miss Bunty, Paul Turner, Rodney, Rozalla, Working Girls.

LOLITA KLUP by NOW&WOW
Beesmunt Soundsystem, Benny Rodrigues, Elle Bandita, Hollywood & Vine. Jeff Solo. Lacroix, Lupe, Martin de Waal, O’Henn, Pop On Acid.

PARADISO LIVE
Blush, Bramsterdam & Big General, Don Diablo, Dudettes, Egbert-Jan Weeber, Geza Weisz & Manuel Broekman, Grumpy Old Men, MC Divine, Mickey, Rochelle, Sabrina Starke, Skip & Die, The G-Team.

SUPERTOYS
Doppelgang, Henzel & Disco Nova, Jodie Harsh, Johanna Maria, Joost van Bellen, MC Monsieur Plastique, Meneer Broekjevol & Mevrouw Bloesjevol, Tom Trago, Wannabeastar, When Harry Met Sally.

SJIEKE POEZEN DEK
Bastiaan van Schaik, Cat Carpenters, Cincity’s Jazz, Covergirl Sunny, JeanPaul Paula, She Male, T’Amore, Valentijn.

SECRET STAGE:
Hosted by Exit, Hotspot & Queen's Head

MINI-STAGES:
House of Hopelezz & Church, Lovedance & Pinq Radio, Pink Clinic, Prik & Bump en Dance4Life.

WE’RE READY, ARE YOU?
MILKSHAKE FESTIVAL

Locatie: Westerpark Amsterdam
Datum: Zondag 22 juli 2012
Tijd: 12.00 – 23.00 uur
Entree: € 32,50
Minimumleeftijd: 18 jaar
Website: www.milkshakefestival.nl
Twitter: @milkshake_fest
Facebook: Milkshake Festival
Wethouder Andrée van Es en nachtburgemeester Mirik Milan openen op zondag 22 juli samen het eerste festival dat Paradiso samen met AIR organiseert: Milkshake festival. De opening wordt verricht om 12:45 uur in het Westerpark.

Verworvenheid
'Dankzij festivals zoals Milkshake, zet Amsterdam diversiteit op de kaart', aldus Andrée van Es, wethouder Diversiteit en Integratie. Zij vindt het belangrijk om deze verworvenheid met elkaar te blijven vieren. 'Tolerantie is geen vanzelfsprekendheid, maar iets dat wij, alle Amsterdammers, samen dagelijks op handen moeten dragen'. Ook Mirik Milan, nachtburgemeester Amsterdam, ziet de kracht van Milkshake. 'De kracht van Milkshake is dat het voorkomt uit een sterke behoefte. Amsterdam verdient een goed, op zichzelf staand festival, waarbij tolerantie ten opzichte van andersdenkenden of individuen die anders geaard zijn, de gemene deler is.'

Festival met een missie
Een dancefestival met vijf podia die worden gevuld met de allerleukste dj’s en live acts. De missie: het leven in de stad is een feest dankzij de grote diversiteit aan huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en mannelijke en vrouwelijke verschijningsvormen. Verwacht sprankelende decors, performance-art en vooral heel veel vertier, verzorgd door Erwin Olaf, Ted Langenbach, Diva Mayday, AIR en Paradiso met wel 200 artiesten (van Joost van Bellen, Don Diablo en Benny Rodrigues tot Sabrina Starke, Paul Turner en Bastiaan van Schaik).

Betrokkenen
Hampshire Hotels Amsterdam voelen zich nauw betrokken bij de stad Amsterdam en heeft tolerantie ten op zichte van LGBT'ers zeer hoog in het vaandel staan, daarom participeren zij met trots aan het Milkshake Festival. Hampshire Hotels Amsterdam bieden een uniek arrangement aan in een luxe viersterrenhotel in het hartje van Amsterdam. Andere partners zijn Gay.nl, Stichting Lovedance, Dance4Life, Stichting Moed, Pinq Radio en de Amsterdamse horecagelegenheden Church, Exit café, The Queen’s Head en Hotspot Café.Foutje gezien? Let us know!Agenda Milkshake Festival


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.265 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.265 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.

Vrijkaarten voor de beste events

Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten. De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen