Party Info

Free Your Mind Festival 2012


Free Your Mind Festival 2012

Details

Naam: Free Your Mind Festival 2012 Editie: Welcome Home Organisatie: FCA-Music Locatie: Groene Rivier Type: buiten Plaats: Arnhem Datum: zaterdag 2 juni 2012 Tijd: 10:00 uur - 22:00 uur Min.leeftijd: 18 jaar Website: www.freeyourmindfestival.nl

Genre's


Artiesten (a-z)

  Brutuzz
  Gomes
  Heidi

Prijzen

Regular Normal: 45,00

Voorverkoop


Vervoer


Meer infoen

  • 14/12/2011
  • 04/01/2012
  • 23/02/2012
  • 28/03/2012
  • 05/04/2012
Er raast eind deze week een serieuze storm door het land. De aankondiging van de start van de verkoop van de early bird kaarten van Free Your Mind Festival 2012 zet de weersgemoederen op scherp. Met de bevestigingen van o.a. Ida Engberg, Pet Duo, Function, Cari Lekebusch, Frank Kvitta, Miss Djax, Max Cooper, Michel de Hey, Kabale und Liebe vs Lauhaus waait er een frisse wind door de line-up van het festival in Arnhem op zaterdag 2 juni aanstaande.

Die frisse wind werd vorig jaar al ingezet door een samenwerking aan te gaan met o.a. HEY!, Give it Dub en natuurlijk Djax it Up! Uiteraard zijn deze organisaties weer van de partij tijdens de editie van 2012, dat dit jaar als thema heeft: Welcome home!

Free Your Mind Festival, dat traditioneel weer plaatsvindt op de eerste zaterdag van juni op de oevers van de Rijn in Arnhem was voor velen een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Daarnaast kreeg het compleet uitverkochte festival bijval van de weersgoden die het festival trakteerden op één van de spaarzame zonovergoten dagen van de afgelopen zomer.

Net als voorgaande jaren start de verkoop van de early bird kaarten in december. Een overvol festivalseizoen en alle prijsverhogingen door de BTW maken het al duur genoeg. Daarom is besloten de allereerste early bird kaarten extra goedkoop te maken, namelijk €30. Daarna kosten de kaarten €45. Hou ook de speciale kerstactie in de gaten, want voor bezoekers van Nightlife Circus heeft de Kerstman nog een leuke actie in petto.

Welcome home! Zorg dat je er bij bent. FCA-Music heeft, ondanks de donkere dagen, nu alweer zin in de lente! De verkoop start op donderdag 15 december om 11:00 uur. Er zijn slechts 1000 early bird kaarten beschikbaar!

Zie voor meer info www.freeyourmindfestival.nl. Volg de laatste updates via Facebook of Twitter.
De early bird kaarten waren in een mum van tijd uitverkocht. De reguliere verkoop van Free Your Mind Festival start donderdag 5 januari aanstaande maar lees snel door hoe je nog aan een kaartje met korting kan komen. Met de nieuwe bevestigingen van James Holden, Heidi, Candy Cox en Daniela Haverbeck wordt er alweer verder gewerkt aan de line-up van het festival.

Het nieuwe jaar is aangebroken. En hoewel iedereen aan het bijkomen is van de jaarwisseling wordt de komende tijd weer druk gemaild en gebeld om Free Your Mind Festival 2012 vorm te geven. Hou dus de website en Facebook in de gaten voor de nodige updates.

De Kerstman had het al aangekondigd. Bezoekers van 'HEY! Rockit, it's Christmas' en 'Nightlife Circus' kunnen met €5,- korting een ticket voor Free Your Mind Festival aanschaffen. Je barcode is je unieke code waarmee je één kaart kan kopen. Deze actie duurt tot en met 29 februari 2012 (zie de site voor de link).

Free Your Mind Festival vindt plaats op de eerste zaterdag van juni op de oevers van de Rijn in Arnhem en is voor velen de start van hun festivalseizoen. Vorig jaar was het compleet uitverkochte festival een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Welcome home! Zorg dat je er bij bent.

Zie voor meer info www.freeyourmindfestival.nl. Volg de laatste updates via Facebook of Twitter
Het festivalseizoen komt dichterbij. Een van die lentefestivals, Free Your Mind, maakte in december al de eerste namen bekend. intussen zijn er meer namen toegevoegd aan de line-up en begint het festival muzikale kleur te krijgen. Binnenkort prijken de namen van internationale artiesten, waaronder James Holden, Cari Lekebusch, Âme, Raresh, Ben Sims, Max Cooper, Tony Rohr, Heidi, Mathias Kaden, Ida Engberg, Function, Pet Duo en Frank Kvitta op de affiches door het land. Maar ook nationale helden zoals Miss Djax, Sander Kleinenberg, Bart Skils, Kabale und Liebe vs Lauhaus, Michel de Hey, Secret Cinema, Remy en Erick Eerdhuizen zijn van de partij. Dat belooft een memorabele dag te worden op zaterdag 2 juni aan de historische oevers van de Rijn in Arnhem.

Free Your Mind Festival, ooit begonnen als de traditionele opener van het festivalseizoen, heeft intussen zijn maximum capaciteit bereikt. Goed om te zien dat het festival, ondanks de groei, het knusse, laagdrempelige karakter heeft kunnen behouden. Door de oevers van het terrein erbij te betrekken heeft het festival een extra dimensie gekregen. Op het hoger gelegen festival gedeelte van het terrein staan naast de ROCKIT mainstage de tenten van o.a. Planet Rose, Sunday People en Djax it up! waar hardttechno, techno en house wordt geprogrammeerd. Aan de oevers kan je grooven bij HEY!, dubsteppen bij Give It Dub of wegspacen bij de eyecatcher onder de brug waar MONO huishoudt.

Terwijl de winter alsnog voor de nodige ijspret heeft gezorgd, kriebelt het lentegevoel al bij velen. De muziekkenners smullen bij de naam van James Holden, voorman van het succesvolle label Border Community, die met een 3 uur set de Planet Rose op z’n kop zal zetten. Cari Lekebusch en Tony Rohr vertegenwoordigen H-Productions op de ROCKIT Mainstage waar ook o.a. Ben Sims, Bart Skils en Secret Cinema staan geprogrammeerd. Michel de Hey krijgt o.a. Âme en de nieuwe heldin van Desolat, tINI te gast in zijn area. Miss Djax gaat er weer voor dit jaar. De energieke explosieve drive van hardtechno wordt onderstreept met helden uit dit genre: Pet Duo, Frank Kvitta, David Moleon, Daniela Haverbeck, Du’Art en Mike Drama zijn uitgenodigd om voor maximum overdose te zorgen.

De heren van MONO zijn de laatste hand aan het leggen aan hun eigenzinnige line up met o.a. de altijd vooruitstrevende en innovatieve Duitser Mathias Kaden, om samen met Aron Friedman, Lauhaus & Kabale und Liebe, soms letterlijk, het stof te doen opwaaien. Na 4 jaar is Raresh, ook uit Duitsland, eindelijk weer aanwezig onder de brug. Uiteraard is Erick Eerdhuizen weer van de partij, een garantie voor een uitpuilende en doldwaze tent, waar dit jaar ook superstar dj Sander Kleinenberg op het festival debuteert.

Maar Free Your Mind is meer dan een uitgekiende line-up. Het is de plek waar duizenden uitbundige feestgangers op een hopelijk mooie lentedag twaalf uur lang kunnen feesten, hangen aan het strand met een cocktail in de hand, zich vermaken met vreemde en bizarre spelletjes en op uitdagingen in kunnen gaan om hun eigen Free Your Mind gevoel te creëren. Met het thema “Welcome home” wil de organisatie dit benadrukken: Free Your Mind Festival moet voelen als thuiskomen, een warm, geborgen gevoel.

Genoeg om naar uit te kijken dus. Vanaf nu zullen de nieuwe namen met regelmaat worden toegevoegd aan het programma, dus hou de websites, nieuwsbrieven en social media in de gaten.
De kaartverkoop is intussen begonnen. De early bird kaarten waren in rap tempo uitverkocht. FCA-Music gaat voor haar evenementen (waaronder Free Your Mind Festival) een samenwerking aan met CJP. CJP houders kunnen met hun lidmaatschap vanaf eind januari kaarten met korting bemachtigen. Ook voor Veronica leden geldt een kortingsactie. Zie daarvoor de website van Veronica. Voor beiden geldt dat het een beperkt aantal kaarten is dus wees er snel bij.

Free Your Mind Festival
Zaterdag 2 juni 2012
Stadsblokken, Arnhem

Voorlopige line-up: James Holden (UK), Raresh (RO), Ben Sims (UK), Sander Kleinenberg, Ida Engberg (SE), Miss Djax, Secret Cinema, Frank Kvitta (DE), Remy, H-Productions w/ Cari Lekebusch (SE) & Tony Rohr, Mathias Kaden (DE), tINI (DE), Âme - live (DE), Pet Duo (BR), Max Cooper (UK), N-Type (UK), Function (UK), Steve Rachmad, Mike Drama, Fatima Hajji (ES) , Daniela Haverbeck (CL), Heidi (UK), Steffi, Surgeon, Lauhaus vs Kabale und Liebe, Tim Wolff, Aron Friedman, Du’Art (PT), David Moleon (ES), Gomes vs Brutuzz, Michel de Hey, Darko Esser, Bart Skils, Olene Kadar vs Anton Pieëte, Nuno dos Santos, Warren Fellow, Taras van de Voorde, Quince, Ferdi Blankena & Sense Unique en veel meer die binnenkort worden bekend gemaakt.

Tickets a € 45,- zijn verkrijgbaar via de site en Paylogic. En natuurlijk bij de Primera winkels in het land.

Meer informatie: www.freeyourmindfestival.nl
Facebook: www.facebook.com/freeyourmindfestival
Twitter: www.twitter.com/freeyourmindnl
De kranten in de regio stonden er bol van. Door meningsverschillen tussen de eigenaar van de Arnhemse Stadsblokken en de gemeente Arnhem zijn alle evenementen op het terrein per direct verboden. In goed overleg met alle betrokken diensten, gemeente en Rijkswaterstaat wordt Free Your Mind Festival op zaterdag 2 juni aanstaande ongeveer 100 meter verplaatst naar het grasveld in de 'Groene rivier', naast het oude terrein.

Het nieuwe terrein biedt één nadeel en voor de rest alleen maar voordelen. Het enige nadeel is dat er geen zand en dus ook geen stof op het nieuwe terrein ligt. Voor velen was dit een van de karakteristieke kenmerken van het festival, terwijl sommigen het ook als irritant beschouwden. Maar de voordelen hebben de overhand. Naast het stofvrije terrein is de infrastructuur beter voor de verkeersstromen van zowel auto's, fietsers als voetgangers. Er kan nu praktisch voor het terrein geparkeerd worden op het gras.

Indeling terrein
De indeling van het terrein wordt nog overzichtelijker en de brug kan meer betrokken worden bij het terrein waardoor er meer stages (Rockit, Hey! en Djax it Up!) van de karakteristieke, industriële kenmerken van de brug gebruik kunnen maken. De andere stages (Planet Rose, Sunday People en Give it Up) bevinden zich op het grasveld terwijl Mono op dezelfde plek blijft, zij het 180 graden gedraaid. Daarnaast is alsnog een strand voor het kippenvel moment van 2012 waar je kunt chillen, zippend aan een cocktailtje.

Een geluk bij een ongeluk? Het ziet er wel naar uit. Tot nu zijn alle betrokkenen enthousiast. Een nieuw, stofvrij tijdperk voor Free Your Mind Festival is aangebroken. De nieuwe plannen worden nu ingetekend en doorberekend maar het ziet er naar uit dat de editie van 2012 beter wordt dan ooit!

Door alle stress die het nieuwe terrein met zich meebracht heeft het afronden van de complete line-up vertraging opgelopen. De uiteindelijke line-up wordt nu op maandag 2 april bekend gemaakt.
De line-up van Free Your Mind Festival is compleet. Verdeeld over 8 stages en tenten slaat de euforie weer toe op zaterdag 2 juni aanstaande. The place to be: Arnhem. Dit jaar is het episch centrum niet op het zand van de Stadsblokken maar op het grasveld ernaast (Groene rivier), een kleine 100 meter naast het oude terrein. De karakteristieke John Frostbrug en het strand aan de Rijn blijven behouden.

Net als voorgaande jaren is het weer een gevarieerde line-up geworden; volgens sommigen zelfs de beste ooit. Twaalf uur lang kan er gesprongen en gedanst worden op de beste techno, house, dubstep en electro.

ROCKIT
Op de ROCKIT Mainstage, die nu half onder de John Frost brug wordt gebouwd, treden nationale technohelden op zoals Secret Cinema en Bart Skils. Speciale gasten zijn daar Tony Rohr uit Amerika, Cari Lekebusch en Ida Engberg (beiden uit Zweden) en natuurlijk Ben Sims uit Engeland, die het festival afsluit met een energieke technoset.

Planet Rose
Planet Rose (Doornroosje) biedt onderdak aan de Engelse headliner James Holden van Border Community. Function (uit de VS), die vorig jaar samen met Regis als Sandwell District de tent afbrak, komt dit jaar langs voor een solo liveset. Ook Max Cooper (UK), die in korte tijd behoorlijk in populariteit is gestegen is van de partij, net als Surgeon (ook UK), die natuurlijk niet kan ontbreken op Free Your Mind Festival. Het zelfde geldt natuurlijk voor de Back2Back set van Benny Rodrigues & Darko Esser en Steve Rachmad, die dit jaar samen draait met Tim Wolff.

Djax it Up
Miss Djax, die voor de tweede keer een stage host, gooit er dit jaar een schepje er bovenop. Headliners die door haar zijn uitgenodigd zijn de Braziliaanse Pet Duo en de Duitse Frank Kvitta. Du’Art uit Portugal, Fatima Hajji uit Spanje, Daniela Haverbeck uit Chili en onze eigen Mike Drama zorgen voor nog meer geweld in de Djax it Up tent.

Sunday People
Het regent headliners op deze editie van Free Your Mind Festival. Sander Kleinenberg maakt voor het eerst zijn opwachting bij Sunday People, die dit jaar voor het eerst een tent host. Een mooie gevarieerde line-up met o.a. Erick Eerdhuizen (voor de incrowd Erick E), De Man Zonder Schaduw, Roog, Funkerman en Dimitri Kneppers zorgen voor een hoog dansbaar gehalte in de Sunday People tent.

Mono
Het gaat maar door. Mono, die door de indeling van het nieuwe terrein 180 graden wordt gedraaid, heeft zwaar geschut binnen de gelederen met de Roemeense Raresh en de Duitser Mathias Kaden. De aanstekelijke Heidi (geboren in Canada en wonende in London) maakt het internationale gezelschap compleet. Samen met o.a. Kabale und Liebe en Mono residents Aron Friedman en Lauhaus zorgen zij voor de muzikale bombarie onder de John Frostbrug.

HEY!
Michel de Heyheeft twee livesets op zijn eigen HEY! stage. Een liveset van de uit Israel afkomstige Guy Gerber en één van de Duitse Âme. Bij het horen van de naam tINI (afkomstig uit Duitsland en gelinkt aan het befaamde label Desolat) gaat het hart van menig muziekliefhebber harder kloppen. Deze dame zorgde het afgelopen jaar steevast voor uitverkochte zalen, ook in Nederland. Onder andere Warren Fellow, Wouter de Moor en Taras van de Voorde zijn de nationale helden die ze, uiteraard naast Michel de Hey himself, bijstaan.

Give it Dub
Dubstep is hot. Dat bleek vorig jaar al toen het een van de populairste stages bleek te zijn op het festival en het groeiend aantal dubstep feesten in het land. Give it Dub host opnieuw een podium op Free Your Mind Festival. Uiteraard met Engelse helden namelijk Kromestar & host Sun of Selah, Funtcase & Krafty MC, N-Type en Hatcha. Een gezelschap dat samen met Gomes, DBS en BeeVee voor het nodige energieke trekken en stuwen van de Wobble Bass zorgt.

GEB
Ook wegens succes geprolongeerd: het podium, midden op het terrein waar het van links naar rechts, van onder naar boven gaat; electro, disco, dirty house en de meest smerige aanverwante muziekstromingen zorgen voor chaotische taferelen waar je maar moeilijk uitkomt als je je eenmaal hebt laten verleiden. Natuurlijk is Stylus DJs Soundsystem (Tom, Jochem & Giel Beelen) weer van de partij. Net als Boemklatsch en de Guerilla Speakerz. Nieuw dit jaar: Lustige Lola, Spacegirls en Die Lui.

Zie voor de complete line-up de website (www.freeyourmindfestival.nl) of blijf op de hoogte en volg Free Your Mind Festival op Facebook (www.facebook.com/freeyourmindfestival) en via Twitter (www.twitter.com.freeyourmindnl)

Kaarten à € 45,- zijn nu verkrijgbaar via de website en bij alle Primera winkels in het land.
CJP houders krijgen € 10,- korting. Check daarvoor de CJP site

Free Your Mind Festival
Zaterdag 2 juni 2012
Groene rivier, Arnhem (naast de Stadsblokken)
Open: 12:00-00:00Foutje gezien? Let us know!Agenda FCA-Music


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.265 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.265 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.

Vrijkaarten voor de beste events

Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten. De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen