Party Info

Dancefair 2012


Dancefair 2012

Details

Naam: Dancefair 2012 Editie: An Electronic Music Adventure Organisatie: Dancefair Locatie: Jaarbeurs Type: binnen Plaats: Utrecht Datum: zondag 12 februari 2012 Tijd: 11:00 uur - 21:00 uur Min.leeftijd: 18 jaar Website: www.dancefair.nl

Artiesten

Status: Nog niet bekend

Prijzen

Regular Normal: 35,00

Voorverkoop


Vervoer


Meer infoen

  • 11/11/2011
  • 19/12/2011
  • 31/01/2012
Droom jij van een carriere als top dj, en ben je dag en nacht bezig met muziek?
Ben je al goed op weg met je producties, maar weet je dat je nog een lange weg te gaan hebt? Of ben je al een professional in de industrie, maar kun je geen genoeg krijgen van muziek en alles wat daarmee te maken heeft?
¬Block dan nu je agenda op 11 en 12 februari 2012. Er gaat dan namelijk iets gebeuren waar je echt bij moet zijn!


Dancefair is voor iedereen die alles wil weten over ieder aspect van de electronische muziek industrie, uit ieder genre of stroming. Dancefair vindt plaats op de eerste etage in de Jaarbeurs te Utrecht en beschikt over 10 area’s, waaronder een 2000m2 beursvloer en 9 waanzinnige ruimtes waar 156 Q&A's, workshops en seminars worden gegeven. Hier zul je vele succesvolle nationale en internationale dj’s en producers, bekende fabrikanten, software ontwikkelaars, event organisatoren,en de beste soundengineers van Nederland treffen.

Neem alvast een kijkje bij 'artiesten & producers', maar..... tot en met eind januari presenteren we op www.dancefair.nl wekelijks nieuwe artiesten die hun kennis en ervaringen met jou willen delen tijdens Dancefair.

Dancefair Expo

Verwacht op de beursvloer van Dancefair alle software, producer en dj gear die er nu toe doen. Van Native Instruments tot SSL, Stanton, UAD, tot Ableton Live.
Dit is jouw kans om je vragen te kunnen stellen aan de ontwikkelaars, importeurs en fabrikanten. Struin lekker rond en test alles op je gemak uit. Ook zijn er (artiesten) boekhouders, webdesigners, video editors en nog veel meer bedrijven en personen tot je beschikking om je te informeren over hoe je jezelf beter op de kaart kunt zetten als artiest, organisator en producer.

9 seminar area’s

In de 9 seminar, workshop en Q&A area’s worden tientallen onderwerpen behandeld zoals: "Hoe zet ik mezelf beter op de kaart als artiest of ondernemer", "Hoe krijg ik het laag in mijn mix beter" en "Wat komt er allemaal kijken bij het geven van events."
Maar ook inspirerende discussies tussen top dj's, producers, club eigenaren en evenementen organisatoren geven je een exclusief kijkje in hun wereld.

Weekender Early Bird

Dancefair is een uniek evenement dat wereldwijd nog niet op deze schaal vertoond is. Als jij wilt groeien als artiest, producer of wat je ook zou willen bereiken in de dance industrie…. Dan mag je dit niet missen!
Je kunt kiezen uit een early bird dagkaart voor EUR 30,- of een early bird Weekender van EUR 50,-. Er zijn slechts 1000 early birds beschikbaar. Daarna zijn kaarten EUR 35,- voor een dagkaart en EUR 55,- voor een Weekender.

Op 1 december zullen we de programmering aanvullen met het overgrote deel van de artiesten, dance ondernemers en engineers die de seminars hosten.

De topics zullen beide dagen in grove lijnen hetzelfde zijn, maar wel gehost worden door verschillende artiesten dus tijdens iedere seminar zul je andere point of views horen van artiesten, producers en andere ondernemers om je verder te brengen en je te inspireren! Kortom: Gun jezelf alle informatie wat jou gaat helpen om te groeien als artiest of ondernemer.

Check de Dancefair website voor meer informatie
Dance iconen ondersteunen talent tijdens: Dancefair 2012

Norman Soares: "We hebben er echt zo verschrikkelijk veel zin in. Het was al een jaar of drie een idee en nu begint het steeds meer te leven en te groeien. Zo gaaf, ik ben trots op het team en de artiesten die zich tot nu toe aan ons hebben verbonden."

Norman Soares is founder en organisator van Dancefair. Een evenement in de Jaarbeurs Utrecht dat op 11 en 12 februari plaats vindt voor 4000 DJ’s en Producers die daar vooral veel kunnen leren, beleven, zien en begrijpen van de dance scene.

Maar het is niet alleen voor DJ's en Producers. Ook organisatoren, club eigenaren, VJ's, MC’s, designers, video-editors en veel meer vakgebieden die passen in onze dance cultuur zullen veel aan Dancefair hebben, vervolgt Norman enthousiast.
Tijdens het event kunnen volgens Soares ook de non-dj en -producer veel inspiratie opdoen, elkaar ontmoeten en misschien wat klanten binnenhalen.
"Er zijn natuurlijk ontzettend veel artiesten die een website nodig hebben, een videoclip, flyers voor hun events en ga zo maar door en die wel eens willen zien wat er allemaal mogelijk is binnen hun budget."

De vergelijking tussen het Amsterdam Dance Event en Dancefair vindt Norman onterecht, maar kan wel begrijpen dat de vergelijking gemaakt wordt.

"Natuurlijk lijkt het op elkaar als je niet begrijpt waar beide events precies om draaien. ADE heeft veel gerenommeerde dj's rondlopen, wij ook. Er wordt tijdens de conference veel met elkaar gepraat in plaats van gedanst, tja, bij ons ook. Maar waar Dancefair om draait en vooral; voor wie het is, is echt totaal anders dan de conference van ADE. Het draait bij ons puur om educatie, dingen leren, gear bekijken, aanraken, dingen vragen en luisteren naar de verhalen van artiesten die hun doelen grotendeels hebben bereikt. En dan niet zozeer waar een top artiest nu is beland en waar ze heen willen met hun carrière, maar vooral de verhalen van het begin van hun carrière tot nu. DAT vinden wij en onze bezoekers interessant. Hoe hebben ze het geflikt? En wat is hun geheim dat ze het zolang volhouden aan de top."

Ook qua techniek wordt er van alles verteld en uitgelegd tijdens Dancefair in speciale futuristische ledkamers gehost door o.a. Dubspot, Ableton, Logic en Native Instruments. Maar de artiesten seminars en Q&A's staan bovenaan Normans lijstje.

"De seminars moeten echt een beleving zijn. Daar bedoel ik mee dat ze inspirerend moeten zijn, grappig maar ook best diep mogen gaan. Iedereen heeft zijn zorgen, zijn angsten. Oók de toppers in de industrie. Ik wil echt dat de bezoeker naar buiten loopt op 11 en 12 februari en een andere kant hebben gezien van hun favoriete artiest. De persoon achter die vette tracks en in de booth op de grote festivals. Het grappige is, er hangt om gerenommeerde artiesten altijd zo'n sfeer van allure, geld en status, maar het is eigenlijk altijd weer verrassend om te horen dat ook zij nog steeds na zoveel jaar ongelofelijk veel passie hebben voor muziek. En hun zoektocht naar die ultieme set. Dat is eigenlijk in essentie niet anders dan de jongen op zijn spreekwoordelijke zolderkamertje, die nog een lange weg te gaan heeft. Als je dat in perspectief gaat bekijken komt het in één keer allemaal heel dichtbij. En dat is echt een eye-opener voor beide kanten."

Of de artiesten zover gaan tijdens de tientallen panels en seminars antwoord Norman resoluut.
"Kijk, natuurlijk zal niet iedere artiest het achterste van z'n tong laten zien als hij of zij daar op dat moment geen trek in heeft, maar ik heb natuurlijk veel gesprekken gevoerd met heel veel artiesten die het hele concept en idee van Dancefair direct hebben omarmt. Zij begrijpen dat dit goed is voor de industrie en ook voor zichzelf als artiest. Om te reflecteren met medeartiesten, maar ook om echt in contact te komen met bijvoorbeeld hun followers die ze alleen maar via Twitter kennen."

Volgens Norman is een bezoek aan Dancefair brengen essentieel als je veel vragen hebt en een unieke kijkje in de spreekwoordelijke keuken van de dance industrie wil nemen.
"Volgens onderzoek die we hebben vergeleken met verschillende dance portals en de grote importeurs van bekende dj en producer merken zijn er naar schatting 60.000 muziekmakende dance producers en dj’s in Nederland.
We hebben plek voor maximaal 4000 personen verdeeld over twee dagen. Dit betekent dat de Dancefair bezoeker een voorsprong neemt op diegene die geen kaartje hebben weten te bemachtigen.
Dus degene die echt serieus bezig zijn met muziek of die het te gek vindt om onderdeel te zijn van Dancefair weten wat ze moeten doen."

De early bird tickets zijn uitverkocht koop dus snel je kaartje. OP=OP.

THE TEACHERS (MORE TO BE CONFIRMED)

Simon Dunmore (Defected)
Sidney Samson
Quintino
Shermanology
Mitch Crown
Vato Gonzalez
Lucien Foort
Gregor Salto
Benny Rodrigues
Roog
Hardsoul
Billy the Klit
Marcella
Fausto
The Viper
Endymion
Luna
Alex Kidd
Phil York
Kutski (BBC 1 Radio)
Secret Cinema
Egbert
Zoe Xenia
Tetteroo
Michel de Hey
Daniel Sanchez
Kabale und Liebe
Malbetrieb
Taras van Voorde
Alex M.O.R.P.H.
Johan Gielen
Cor Fijneman
Artento Divini
ISIS
Satori
Miss Bunty
Op 11 en 12 februari zijn in de Jaarbeurs Utrecht meer dan 40 labels aanwezig om te luisteren naar producties van bezoekers van Dancefair. Dancefair is het elektronische muziek event voor zowel amateurs, semi/profs als professionals in de muziekwereld. Meer dan 50 gerenommeerde dj's, producers, labels, event organisatoren, boekingskantoren en engineers delen hun kennis in 140 seminars en er is een beursvloer van 2000m2 met de nieuwste ontwikkelingen op producer en dj gear gebied.

Educatie en feedback
Op de beursvloer en tijdens verschillende seminars delen bekende artiesten hun kennis met bezoekers. Ook beantwoorden zij vragen en scouten zij nieuw talent. Een unieke kans voor minder bekende producers om hun muziek te laten horen en instant feedback te krijgen op hun producties. De ‘Demo Feedback Lounge’ is een ruimte die speciaal is ingericht om labels en producers samen te brengen.

Nieuw talent scouten
Uit Dancefair's focusgroepen is gebleken dat producers - zowel amateur als professioneel - veel behoefte hebben aan feedback op hun muziek. Ze willen weten wat “collega’s” maar vooral ook platenlabels van hun tracks vinden. Wat die laatste groep betreft: via de mail of via de post een demootje opsturen, zorgt zelden voor een reactie. En dat is vaak erg teleurstellend omdat je dan nog niet weet of je op de goede weg bent. Norman Soares (founder Dancefair): “Dit is een van de redenen waarom ik Dancefair wilde organiseren en groots wil inzetten”. Dancefair was dan ook aangenaam verrast door de geweldige respons van gerenommeerde labels die tijd uittrekken om tracks te gaan beluisteren. En ook door de komst van gerenommeerde DJ’s die hun kennis willen delen met collega’s die hun muzikale dromen, in welke vorm dan ook, willen verwezenlijken.

Feedback krijgen, leren en nog beter te worden
Of dit valse hoop zou kunnen opwekken bij vele bezoekers wuift Norman Soares direct weg. “Producers met minder ervaring zijn over het algemeen niet gek en ook niet naïef. Ze verwachten echt niet allemaal met een dikke deal in hun zak Dancefair te verlaten. Natuurlijk hopen ze het wel, maar ze willen juist gehoord worden en feedback krijgen op hun tracks. En dat is precies waar het bij Dancefair om draait.”

Voor meer informatie over het programma, klik hier: programma

Een aantal labels die tijdens Dancefair luisteren en scouten zijn:
Gem Records
Trackitdown
Defected
Azuli
Selekted
Room 01 Recordings
Hardsoul Pressings
Cloud 9
Sliced Records
Fusion Records
Theracords
Fatal Music
Fjordin
Samsobeats
Afrazoo
Moganga
Housepital Records
Dirty House
Greasy
Baramuda
Deep Journey Recordings
Twisted Shuffle
Sneakerz Music/1Management
Nightbird
Rejected
Klopfgeist
Manual
Comport
Outside The Box
Night Bird
Rejected
Be Yourself
Carnivale
Wolfskuil Records
Acces RekordsFoutje gezien? Let us know!Agenda Dancefair


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 138.309 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 138.309 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.

Vrijkaarten voor de beste events

Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten. De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen