Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Julian Jordan op New Horizons

New Horizons 2017  Nurburg (DE)

Julian timmert hard aan de weg en blijft ons verrassen met nieuwe tracks en hele dikke sets. Wij spreken met hem om even terug te blikken, maar vooral ook over zijn plannen en ambities voor de aankomende periode.


Over een half uurtje is het jouw beurt om Urban Circus op zijn kop te zetten. Heb je er zin in?
Ontzettend veel zin in! Ik ben benieuwd naar het publiek hier, ik kom niet zo vaak in Duitsland. Ik sta wel eens in Bootshaus, dat is echt een van de vetste clubs ter wereld voor mij. Het publiek alleen al, het gaat daar zo los!

Op je vuurdoop op New Horizons moeten we in de toekomst nog maar eens spreken. Welke set heeft tot nu toe het meest indruk gemaakt op jou?
Tomorrowland vind ik sowieso geweldig. De mensen daar gaan echt los. In 2015 draaide ik op de mainstage van Ultra Miami. Dat was voor mij een moment van besef dat het echt ontzettend lekker ging. De jaren daarvoor keek ik als jong gastje naar de livestream van dat festival op mijn kamertje, dan zag ik al die gebouwen en dat mega publiek voorbij komen. Ik droomde ervan om daar ooit te mogen staan. En als je er dan zelf staat, die gebouwen en dat prachtige publiek om je heen ziet… Ik kreeg een flashback naar mijn kamertje.

Even terug naar die flashback dan, jij als jong jochie. Je hebt in de afgelopen jaren op vrij jonge leeftijd al ontzettend veel bereikt. Wanneer en hoe ben je in die sneltrein terecht gekomen?
Ik denk dat ik vijftien was toen het begon, ik zat nog op de Herman Brood Academie. Ik had nog geen label en was nog niet doorgebroken, dus ik zette al mijn muziek op Soundcloud. Steeds meer mensen begonnen mijn tracks te horen, ik gaf alles weg. Op een gegeven moment begon ik nummers te maken die ik te goed vond om meteen online te zetten. Ik zette kleine teasers online, en er kwam al snel een mail van Spinnin’ Records. Dacht ik. In volle vertrouwen stuurde ik wat tracks op en tekende ik een contract. Toen zag ik hoe een van deze tracks op nummer vijf in de top tien van Beatport verscheen. In die tijd dé iTunes wat betreft Dance muziek, dat kan je doorbraak zijn. Ik was gewoon gehackt, een andere artiest ging er vandoor met mijn muziek. Ik heb er ontzettend veel over geschreven op internet, totdat ik uiteindelijk werd benaderd door GeenStijl. Hierdoor kwam mijn verhaal kwam terecht bij de “ware” Spinnin’ Records, waar ik uiteindelijk heb mogen tekenen. Inmiddels heb ik mijn eigen label GOLDKID records, waar ik nieuw talent een kans bied. Het is dus eigenlijk allemaal in een stroomversnelling gekomen vanaf dat moment. Geluk bij een ongeluk.

Dat kun je wel zeggen ja, ontzettend fijn dat het zo is afgelopen. In die stroomversnelling heb je al met heel veel artiesten mogen samenwerken. Staat er nog een samenwerking hoog op je verlanglijstje?
Ik hou er ontzettend van om outside de box te denken, bijvoorbeeld door een samenwerking aan te gaan buiten de EDM-wereld. Pharrell zou ik echt heel vet vinden. Ja, dat zou ik echt heel tof vinden. In de EDM-wereld zelf vind ik Tiësto echt een baas. Met hem zou ik ook wel eens aan de slag willen. Hij is absoluut een van de redenen waarom ik ben begonnen en waardoor ik geïnspireerd ben geraakt om dit te doen.

Ook hebben we de samenwerking met Rondé gezien. Dat past goed in het kader van ‘thinking out of the box’, denk ik. Hoe is dat dan tot stand gekomen?
We komen beiden van de Herman Brood Academie, dus ik kende Rondé al en volgde ze al een tijdje. Ze bleven maar met vette dingen komen, ik vond het zo tof. Ik vond het zo goed klinken, dat ik vond dat we er iets mee moesten doen. Universal heeft uiteindelijk mijn remix van de track uitgebracht! Ik luister graag naar indie bandjes in mijn vrije tijd, vind het tof om met mijn eigen sound te combineren. Ik ben aan het kijken om dit in de toekomst nog verder te ontwikkelen.

Ik hoop dat je ons blijft verrassen met deze bijzondere samenwerkingsverbanden! ADE staat natuurlijk ook weer voor de deur. Hoe ziet jouw planning er dit jaar uit?
Ik heb mijn eigen feest ‘ Julian Jordan and friends ’ op de zondagavond in de Jimmy Woo! Dat is in ieder geval iets om heel erg naar uit te kijken. Ik ben ontzettend benieuwd. Er komen super goede namen, daar kan ik helaas nog niets over zeggen. Binnenkort maak ik ze bekend, het wordt sowieso een hele vette line-up. Ook met wat verrassende acts erop, daar heb ik speciaal voor gekozen. Lekker breed en hopelijk heel erg tof!

New Horizons 2017  Nurburg (DE)

Vet! Je bent ook begonnen aan een kledinglijn in samenwerking met Chasin'. Hoe is dat dan tot stand gekomen?
Het leuke is, ik heb altijd al goed contact gehad met Chasin’. Vanaf het moment dat ze nieuwe collectie kleding naar mij stuurden. Op een gegeven moment hebben we een meeting op hun kantoor gepland, en dat was leuk! Eigenlijk meteen al ontpopte die meeting zich tot een creatieve brainstormsessie. We hebben lekker gepraat en meteen al veel vette ideeën en uitingen gewisseld. Al snel voegden we dat allemaal samen, en daar kwam een hele toffe samenwerking uit. Het werkte meteen al super goed.

Je naamsbekendheid wordt steeds groter, nu komt er ook nog een kledinglijn aan. Zitten er nog meer van dat soort ambities in jou naast het draaien?
Dat vind ik lastig. Ik wil gewoon steeds een stap verder nemen in waar ik al mee bezig ben. De kleding ook, maar ik bedoel natuurlijk met name het DJ’en. Ik wil het absoluut naar een next level gaan trekken. En ook als ik kijk naar mijn eigen label, waarmee ik nu druk bezig om nieuwe mensen te signen. Er valt echt nog genoeg te behalen..

Je bent er duidelijk ontzettend druk mee. Kun je ons vertellen hoe een dag uit het leven van Julian er uitziet?
Dat is heel verschillend! Als ik op tour ben ligt de nadruk op weinig slaap, dan ben ik voornamelijk gefocust op de optredens. Vliegen, op tijd overal zijn, dat soort dingen. Thuis zijn betekent veel produceren, maar dan wil ik ook zoveel mogelijk tijd doorbrengen met vrienden en familie. Dat is ook belangrijk, om daar een goede combinatie tussen te vinden. Een dag van mij bestaat dus uit opstaan, studio, nee eerst koffie en dan studio. En dan eigenlijk nog meer studio. Een hapje eten met vrienden. En ’s avonds weer studio. Of ik ga op tijd slapen om ’s morgens naar de studio te gaan. Vrij saai eigenlijk als je het zo bekijkt. Nee hoor, je reist zo toch door het hele land wel doordeweeks met meetings. Elke dag kan anders zijn.

Urban Circus wacht, het is tijd om je zo snel set and ready te gaan maken. Afsluitertje, waar gaat je voorkeur naar uit: Festivals of clubs?
Festivals dan. Ik houd van veel. Veel publiek, veel mensen die het tof hebben. Toch moet ik zeggen dat ik bepaalde clubs ook wel super geweldig vind, zoals ik net al zei: Bootshaus of Omnia in Vegas. Dat zijn dingen die wel echt dichtbij komen, je hebt een soort intimiteit die je niet op festivals hebt. Toch moet ik eerlijk zeggen.. Als ik muziek aan het maken ben, dan schets ik al in mijn hoofd hoe je met die muziek op een festival staat. Lastig, maar ik ga toch voor festivals.

Reporter: Roos van der Burgt
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ