Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview 'Sensation in Nederland is altijd het hoogtepunt van het jaar’

Sensation Angels and Demons  Amsterdam

Terwijl nog niet iedereen binnen is en de avond eigenlijk nog maar nauwelijks van start is gegaan, spreek ik Executive Event Director Eric Keijer. Ik steek maar direct van wal door te vragen hoe het tot nu toe gaat. “Het gaat goed”, antwoordt Eric met een brede glimlach op zijn gezicht. “Uiteraard heb je altijd wel operationele dingetjes, maar de sfeer zit er goed in.”

Eric is eindverantwoordelijk voor alle Sensations en het team dat daar aan verbonden is. “Ze noemen me Mr. Sensation”, grijnst Eric. “Dat is de sjieke bijnaam die ik ooit op kantoor heb gekregen.” Er zijn maar weinig landen die hij niet aandoet. Om je een idee te geven: “Ik kom onder andere in Chili, Spanje, Rusland, Australië, Dubai, Brazilië en Duitsland.”

Nu is Sensation Angels and Demons in een wat vervelende positie terechtgekomen door een ontvangen signaal dat 'past binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is'. Daar moet je in deze tijden toch op reageren, dus is er onder andere extra politie ingezet, mag je geen grote tas of rugzak mee naar binnen nemen en kun je de auto niet onder de Amsterdam ArenA kwijt.

“Ik denk dat het allemaal wel meevalt”, reageert Mr. Sensation. “Dit is de achttiende keer dat we in dit gebouw vanuit Sensation evenementen organiseren. We hebben dus aardig wat ervaring en het opschalen in deze situatie was dus ook vrij snel geregeld. Verder zijn wij eigenlijk altijd al streng aan de deur geweest, dus dat is niet anders. Nu hebben we alleen voor binnen extra beveiliging geregeld en heeft de overheid haar steentje bijgedragen door buiten meer beveiliging te plaatsen. That’s it.”

Niet te moeilijk doen en gewoon lekker doorgaan lijkt Eric te zeggen. Dus dat doen we bij dezen dan ook! Op de vraag wat voor hem het hoogtepunt van de avond zal zijn, antwoordt hij: “Dat kan ik nu nog niet zeggen. Voor mij is het moment dat iedereen binnen is en dat voor iedereen het feest is begonnen, het belangrijkst. Er staan nu nog wat mensen buiten en ik vermoed dat die over een half uur, drie kwartier binnen zijn. Dan kun je pas gaan sfeer proeven en dan kunnen er pas hoogtepunten ontstaan.”

En Eric heeft al heel wat sfeer kunnen proeven de afgelopen jaren. “Dit is toch altijd het hoogtepunt van het jaar, omdat het de thuiswedstrijd is”, legt Eric uit. “Je moet je voorstellen dat we met een team van 40 a 50 man de hele wereld overvliegen om daar Sensation neer te zetten. Nu zijn er allerlei mensen uit het buitenland naar Nederland gevlogen om te zien hoe wij dit nu doen. Daar hebben wij een grote mond door te zeggen dat wij het allemaal beter weten en dit is hét moment om het ook te laten zien. Dat is spannend, maar gelukkig staan onze buitenlandse partners altijd weer met een open mond te kijken.”

Op de vraag of Eric liever in Nederland of in het buitenland Sensation organiseert, klinkt een lichte twijfel in zijn antwoord. “In het buitenland is het weer vaak wat lekkerder, hè?”, lacht hij. “Iedereen vraagt altijd wat nu mijn leukste editie was. Dit is nu mijn 103e Sensation. Daarom geef ik liever een top 5 en daar staat Nederland vol in. Ik denk misschien wel op 1. Chili staat ook heel hoog, omdat het publiek nergens anders in de wereld zó enthousiast is. Dan Japan, Brazilië en Spanje. Je kunt de landen eigenlijk niet met elkaar vergelijken, omdat je overal te maken hebt met andere culturen”, reageert Eric.

Sensation Angels and Demons  Amsterdam

Sensation blijft voor de Executive Event Director erg leuk door het vele reizen, de verschillende mensen en culturen en door het feit dat de organisatie bij iedereen een lach op zijn/haar gezicht probeert te krijgen. “En dat lukt ons aardig!”, meent Eric. “We vertalen onze ervaring naar de lokale markt als we daar voor het eerst zijn. Zo waren we vorig jaar voor het eerst in India.” Per jaar  organiseert de organisatie verschillende Sensation-edities. “Het aantal wisselt een beetje. Dit jaar hebben we er acht of negen, maar we hebben er ook weleens 21 gedaan. Dat was wel heel heftig.”

Of het thema Angels and demons verder uitgerold gaat worden in het buitenland, weet Eric nog niet. “Al heeft Brazilië gezegd dat ze dit thema ook wil, terwijl ze de show nog niet eens heeft gezien”, zegt hij. “In landen als Dubai zal het wat gevoeliger liggen, dus dat is even afwachten.”

Over de line-up dit jaar in Nederland is Eric heel duidelijk: “We hebben normaal vijf plekken, dit jaar één plek meer, maar je moet keuzes maken. We zijn geen Mysteryland of Tomorrowland met plek voor 200 dj’s. Daarnaast zit je met de beschikbaarheid kijk je of die ene dj wel past bij de rest. Dat is altijd een beetje puzzelen. Vanuit Sensation zeggen wij ook: het gaat niet alleen om de artiesten, maar om het totaalplaatje.”

Voor de rest van de nacht staan er nog verschillende meetings op de agenda en gaat Mr. Sensation vooral proberen te genieten. Vooral met dat laatste doe ik graag mee!

Foto by Jorn Baars 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ