Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Cheryl Sin (Kids With Mad Habits)Naast alle bekende dance evenementen met grote namen op de line up en imposante stages, is er ook wat anders te ontdekken in de dance scene. Zo zijn er in de underground scene nog vele onbekende talenten en feestjes die mijn aandacht trekken, en deze aandacht ook zeker verdienen. In de techno scene tref ik een nu nog klein label genaamd: Kids With Mad Habits. Ik sprak met label eigenaar Cheryl Sin. Hij vertelt mij wat over de geboorte van dit label, de vooruitgangen die het nu maakt, en het wereldje in de underground scene.

Hoe ben jij ooit in de techno scene terecht gekomen?

Door het uitgaansleven raakte ik geïnteresseerd in house muziek, dus begon ik in 2002 vinyl te verzamelen. Maar dat interesse werd maar donkerder en donkerder toen house steeds meer op de voorgrond kwam.

Hoe is het label KWMH begonnen, en wanneer?

We maakten muziek en dat wilden we uitbrengen zonder bemoeienis van anderen. In 2012 is toen het label KWMH ontstaan.

Wat is het idee geweest achter de leuke naam van het label?
Je creatieve zelf is de kind in je die niet volwassen is geworden.

Hoeveel artiesten heb jij tot nu toe getekend, en wat is de doorslag bij jou om iemand te tekenen bij het label?
Wij tekenen geen artiesten, we maken muziek met vrienden en dan bespreken wij gewoon hoe en wanneer we een track willen uitbrengen.

Nou draait dit label niet alleen om techno. Op jullie website staan de releases van het label. Daar zitten ook deep house platen tussen. Is dit ook een stroom die jullie willen houden het label?
We hebben geen stroom of een leidraad, het is de vrijheidsvorm die wij willen behouden. Wij willen gewoon doen waar wij zin in hebben en leuk vinden, zonder daar een stempel op te drukken.

Ook al is het label nog tamelijk klein, een goede reputatie in de steden Groningen en Den Haag heeft het al wel. Keer op keer is het weer volle bak en mag Cheryl zijn label nights bestempelen met een ‘sold out’ status.

Kan je mij wat meer vertellen over de ‘FREN’ events die jullie organiseren in Groningen en Den Haag?

Het was in Den Haag moeilijker een locatie te overtuigen om een underground techno feest te organiseren zonder een hoofdact te boeken terwijl het in Groningen veel gangbaarder was. Dat is ook de reden dat we feesten geven in Groningen in de Subsonic. Voor de edities in Den Haag werden wij gevraagd of wij in Club Rootz op zaterdag avond een feest wilden organiseren. Boven alle verwachtingen werd er op ons feest erg leuk gereageerd!

Wat is jullie visie op de toekomst van het label en FREN? Hebben jullie een bepaald doel wat jullie willen bereiken of willen jullie gaan uitbreiden?
Onze visie is de feestgangers geven wat ze te horen willen krijgen en dat is goede muziek. Ons doel is beter te worden waar we nu mee bezig zijn.

Jullie label nights zijn altijd volle bak van begin tot eind. Wat verschilt FREN van alle andere underground techno feesten?
Het verschil zit in de line up. We hebben geen hoofdact. We zijn allemaal samen de hoofdact. We hebben geen begin, prime of een afsluit dj. Elk feest bepalen we welke dj er begint of afsluit, maar dit is elke keer weer anders. Dj's met wie we werken zijn ook vrienden van ons waarmee we samen muziek maken. Het gaat er bij ons om dat wij zelf ook van begin tot eind genieten wanneer wij draaien. Wij bestaan uit verschillende talenten maar we hebben 1 doel en dat is FEESTEN.

Wat is jou mening over de huidige techno scene? Zou je het erg vinden als de scene de commercieel kant op gaat of hou jij het liever underground?

Ik zou het niet erg vinden. Zonder de commerciële kant heb je ook geen underground scene. Wij hebben in ieder geval niet de interesse om de commerciële kant op te gaan.

Mad Habits, hebben jullie meer gekke gewoontes dan muziek?

Ja, wij houden van koken en hebben onze eigen non-serious kook vlog speciaal voor mannen en vrouwen die niet zo goed kunnen koken. Snelle kook tips en exotischer dan pasta gerechten! Daarbij promoten wij onze eigen muziek op deze filmpjes!

19 december is het tijd voor nog een label night in Den Haag. Wat kunnen de bezoekers gaan verwachten van deze avond?
Niks dan alleen maar goedkoop uit je pan gaan! Het hoeft niet altijd te gaan om feesten waarvoor jij je scheel betaald omdat de show zo dik is en de artiesten een grote naam hebben. De liefde voor muziek is er ook tijdens de kleinere feestjes.

Tickets voor dit toffe feest in Club Rootz in Den Haag zijn nog verkrijgbaar. Wees er snel bij! Via de onderstaande link kan jij nog je kaartje bemachtigen, of doe mee met de win actie van Guestzone en win twee gastenlijst plekken. Zorg dat je een memberaccount hebt bij Guestzone en sms  naar 7111 met de tekst  
GZ 34436

Ticketlink: http://on.fb.me/1MVSM5l

Reporter: Sasha Dijkhoff 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ