Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Jeffrey Ghazi - Eigenaar The Real World Events


Al jaren staat dit concept in Rotterdam als een huis. Crazy Sexy Cool is een party concept dat een stempel heeft weten te drukken in Rotterdam. De Maassilo is de thuishaven voor de indoor edities. Sinds vorig jaar is dit concept ook outdoor uitgevouwen.  

Vorig jaar kwam Crazy Sexy Cool met de eerste edittie van Crazy Sexy Cool festival. Toen werd het nog op een zondag gehouden op het Lloyd Multiplein in Rotterdam. Destijds kon je genieten van twee stages. Ook was er een kar van Veronica aanwezig waar muziek werd gedraaid. De enige stijlen die het festival toen nog te bieden had waren voornamelijk House en Urban/Eclectic. Dit jaar doet het concept een flinke stap voorruit kwa uitbreiding van het festival.

Wij hadden een interview met Jeffrey Ghazi van Crazy Sexy Cool over de plannen voor deze tweede editie tijdens de opbouw van het festival, waar het zaterdag allemaal moet gaan gebeuren. Ook verteld hij ons meer over het concept zelf.

Hoelang bestaat het concept Crazy Sexy Cool zelf al?
'Het concept zelf is in 2008 begonnen, dus nu al ruim zeven jaar. We gaan nu het achtste jaar in. Dit is de tweede outdoor editie. Vorig jaar hadden we een andere locatie, het Lloyd Multiplein op een zondag. Nu zitten we in Rotterdam-Zuid in het Zuiderpark, pal naast de Ahoy'.

Zelf ben ik benieuwd naar de redenen van de locatie wijziging. Jeffrey legt uit:
'Het Lloyd Multiplein is een verhard terrein met veel asfalt. Dit jaar zitten we in een park. Deze locatie geeft je gewoon echt een festivals gevoel. Dit heb je wat minder met een stuk asfalt. Je hebt groen, je hebt bomen, je hebt bos. Dit zorgt gewoon voor een veel betere en leukere belevenis'.

Crazy Sexy Cool Outdoor Festival 2015   Rotterdam

Waarvoor het besluit om het festival te vergroten?
'Wij willen het concept gaan uitbreiden en meerdere doelgroepen trekken. Maar als je ook jaren clubs hebt gedaan dan is het uiteindelijk een droom voor iedere organisator om een festival te doen. Je kunt de belevenis van het concept dan ook aan meer mensen laten zien en daar trek je tegelijkertijd ook meer massa mee'.  

Jullie werken voor elk concept altijd met thema's. Dit jaar is het thema Magic Wonderland. Hoe zijn jullie daar mee gekomen?
'Wij hebben een heel creatief team. Indoor hebben wij thema's zoals Halloween en Carnaval. Dat is best wel moeilijk bij het festival neer te zetten omdat het dan heel moeilijk word mensen verkleed en geschminkt te laten komen in de zomer. We probeerde dus met een wat luchtiger thema te komen'.  

Crazy Sexy Cool Outdoor Festival 2015   Rotterdam

Hoe kunnen jullie bezoekers verwachten dit thema terug te zien op het festival?
'We proberen de bezoekers door middel van entertainment mee te nemen in een soort 'Magic Wonderland'. We halen veel uit de kast kwa versiering en opbouw. We hebben ook nog van die leuke lilliputters rondlopen. Ook kan jij je zonnebril met bloemen e.d. laten pimpen waar we een stand voor hebben. Op het podium komt er ook heel veel entertainment. Ook roepen we de bezoekers op om verkleed te komen. als is het maar iets kleins. Alles helpt mee aan de sfeer. Dit allemaal moet het totaal plaatje gaan worden en de bezoekers het gevoel geven alsof ze in een Magic Wonderland zijn'.  

Jeffrey verteld mij dan dat er ook twee attracties op het terrein aanwezig zullen zijn. Een reuzenrad en een spin. Bezoekers van het festival kunnen tegen inlevering van één muntje gebruik maken van deze attracties.  

Crazy Sexy Cool Outdoor Festival 2015   Rotterdam

Er zijn natuurlijk meerdere festivals die latin en house stages hebben. Op welke manier onderscheidt Crazy Sexy Cool zich van de andere festivals en moeten de bezoekers juist naar dit festival komen?
Omdat wij bij Crazy Sexy Cool ons meer richten op de belevenis. Alhoewel een line-up belangrijk is, de headliner bij ons is toch echt het publiek en niet de dj's. De belevenis is gewoon top en we proberen er een hele andere vibe in te brengen. Entertainment is voor ons ook gewoon heel belangrijk.  

Crazy Sexy Cool Outdoor Festival 2015   Rotterdam

Zo'n line up van Crazy Sexy Cool. Wat kan je daarover vertellen?
Wij kijken heel veel naar soundcloud links van nieuw talent die je dan doorgestuurd krijgt van boekingskantoren enzo. Tuurlijk trek je mensen als je 'grote jongens' boekt, maar daar gaat het bij ons niet alleen om. Wij willen opkomende talenten ook een kans geven. Ook laten wij graag horen aan ons publiek wat er allemaal voor nieuws te bieden is kwa muziek.  

Crazy Sexy Cool Outdoor Festival 2015   Rotterdam

Hebben jullie bij Crazy Sexy Cool artiesten op de line-up gehad die nu tot de grote jongens behoren?
Jeffrey: Jazeker! Hardwell is bij ons een resident geweest. Ook Afrojack heeft wel eens op onze evenementen gedraaid. Sidney Samson, Sunnery James & Ryan Marciano zijn ook allemaal jongens die wij toen ze nog niet zo groot waren op de line up hadden staan.

Wij zijn in ieder geval benieuwd wat Crazy Sexy Cool voor nieuws te bieden heeft. Crazy Sexy Cool heeft dit jaar drie stages toegevoegd. In totaal kan je zaterdag genieten van House, Urban en eclectic tot aan Techouse, Deephouse, UK Garage en Trap!   Met namen zoals Kill The Buzz, Benny Rodrigues en Rotterdams' eigen Joey Dale beloofd dit veel goeds. Tickets in de voorverkoop zijn nu nog te verkrijgen en zijn slechts 21,50 per stuk.  

Crazy Sexy Cool Outdoor Festival 2015   Rotterdam

Fotocredits: Relinde de Groot

Reporter: Sasha Dijkhoff
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ