Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Ik ben met school gestopt - Erik ArboresAls iets je hart heeft gestolen, dan is het moeilijk om daar niet voor te gaan. Dat heeft de 17-jarige Erik van den Boom, beter bekend onder de naam Erik Arbores, aan den lijve ondervonden. Met op zijn dertiende zijn gymnasiumdiploma al op zak, is hij gaan studeren aan de TU Delft. “Ik ben alleen met school gestopt”, zegt Erik. “Dat was één van de beste keuzes die ik heb kunnen maken.”  

Hoort een jongen van 17 jaar niet gewoon nog op school te zitten?! Je zou denken van wel, maar er zijn uitzonderingen op de regel. Erik van den Boom sloeg op de basisschool groep 3 al over en als dat nog geen prestatie op zich is, dan is dit het wel: in één jaar tijd heeft hij op het Stedelijk Gymnasium in Schiedam alle vakken uit vier jaar gedaan. “Ik was nog maar 13 toen ik klaar was met school, dus toen ben ik maar aan een studie begonnen”, vertelt Erik. “Alleen het ging zo goed met de muziek, dat ik heb besloten om met school te stoppen.”Misschien klinkt stoppen met school niet slim, maar Erik lijkt duidelijk iemand te zijn die goed nadenkt over zijn beslissingen. Zo heeft hij ook besloten om over te stappen van Armada Music (het label van o.a. Armin van Buuren) naar Spinnin’ Records. Erik: “Dit is allemaal in goed overleg gegaan. Ik maak zelf House en ik kon mijn draai niet helemaal vinden binnen Armada. Als ik moet kiezen voor mijn muziek dan wil ik daarin toch goede beslissingen nemen. Daarom zit ik nu bij Spinnin’ Records.”  

Terwijl de jonge dj net een Franse tour achter de rug heeft, kan hij zich nog steeds verbazen als hij één van zijn eigen nummers op de radio hoort. “Als ik dan bijvoorbeeld ‘Hold on’ voorbij hoor komen, dan denk ik: Dit is mijn nummer! Het blijft bijzonder”, lacht Erik. Niet alleen ‘Hold on’, maar ook zijn track ‘Get Ready’ wordt zeer goed ontvangen in onder andere Frankrijk en Spanje.

 
Naast het produceren schrijft Erik zijn eigen muziek en zijn grote held is David Guetta. “Ik heb David Guetta mogen ontmoeten en dat was super leuk! Hij is heel nuchter en gezellig”, vertelt de getalenteerde dj. “Soms wordt er beweerd dat beroemde mensen sterallures krijgen, maar dat is bij hem helemaal niet het geval.” Dat David Guetta een groot voorbeeld voor Erik is, blijkt wel uit zijn volgende reactie: “Hij is de eerste die de crossover met R&B en popmuziek heeft gemaakt. Ik zou ook wel heel graag willen samenwerken met Rihanna.”  

Voordat het zover is, zet Erik zich in de tussentijd in als ambassadeur voor de organisatie Dance4life. Zo is hij naar Uganda geweest en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. “Het was behoorlijk heftig om daar te zijn”, zegt Erik. “Het verschil met hier is heel groot. Het was bijzonder om mee te maken.”  

De aankomende tijd heeft Erik het naar eigen zeggen even rustig. Nu kan hij tijdens ADE naar onder andere Spinnin’ Sessions om vrienden te zien draaien. “Ik ben ook erg benieuwd naar de DJ Mag Top 100!”, reageert hij. Toch is het af en toe niet heel handig om nog maar 17 jaar te zijn. “Soms kom ik ergens niet naar binnen en dat begrijp ik ook wel”, meent Erik. “Alleen ik ben hartstikke braaf, je hebt helemaal geen last van mij!”

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ