Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Jay Hardway - ADE

Tijdens het ADE is het voor journalisten en reporters de goede kans om Dj’s en organisaties te interviewen. Zo'n beetje iedereen is in Amsterdam. Guestzone had de mogelijkheid om Jobke Heiblom, beter bekend als Jay Hardway, voor de tweede keer te interviewen. De naam ken je vast wel van de collabs met Martin Garrix zoals 'Error 404' en 'Wizard' die het hartstikke goed deden in de charts. Ook zijn eigen single 'Bootcamp' heeft bij vele house liefhebbers de aandacht getrokken. Wat vind Jay zelf van het Amsterdam Dance Event? Wat gaat we nog van hem horen? Wat voor keuzes zal Jay maken als we hem vragen om te kiezen? Lees het allemaal hier!

Het Amsterdam Dance Event staat naast Dance muziek natuurlijk voor veel drukte en hectiek. Optredens, interviews, conferences, alles komt voorbij. Je hebt Dj’s rondlopen die eruit zien alsof ze slaap te kort komen. Bij binnenkomst was al gelijk te merken dat Jay het allemaal makkelijk aan kon en had hij ook een zeer relaxte uitstraling. Na het groeten, voorstellen en een babbeltje was het tijd om hem uit te horen!  

Het is mij opgevallen dat jij tussen line-ups van veel grote feesten staat tijdens ADE. Hoe ervaar jij ADE tot nu toe?
'Heel vet'! Zegt Jay meteen vol enthousiasme. 'Zoals je zegt tussen veel grote line-ups inderdaad. Je krijgt daardoor wel meer erkenning en val je meer op. Het publiek kijkt anders naar je omdat je tussen al die grote namen staat. Dat geeft je wel een goed gevoel als DJ!'

Als ik zeg ADE, waar denk jij dan aan?
'Feestje natuurlijk! Ook wel vrienden omdat je in deze week al de Dj’s tegenkomt in Amsterdam. Verder denk ik dan ook gelijk aan conferences en interviews natuurlijk'.

De uitgelekte DJ lijst was natuurlijk niemand ontgaan. Een Russische EDM nieuws site www.edm-news.com beweerde de DJ MAG website te hebben gehackt en de 70 eerste namen te hebben van de lijst, dagen voor het Amsterdam Music Festival. Veel speculaties. Is de lijst nou echt zo? Is het weer een site die maar wat beweerd? Aangezien ik een DJ voor me heb zitten lijkt het mij de uitgelezen kans om te vragen wat hij hier nou van vond. Dit is wat hij hierover zei.

Je hebt vast wel het nieuws rond de gelekte DJ Mag Top 100 List meegekregen. In hoeverre denk jij dat dit daadwerkelijk de lijst is die wij dit weekend te zien krijgen?
'Of die lijst waar is? Nou, ik hou me niet echt bezig met die lijst. Je kunt ook wel zien dat ik er geen promo heb gedaan ervoor. Ik ben wel heel benieuwd naar de lijst! Ik weet niet of de uitgelekte lijst ook de echte lijst is. Maar als Martijn inderdaad zo hoog eindigt dan is dat voor hem natuurlijk fantastisch! We zullen zien'.

Wie wordt volgens jou de nummer 1 DJ van de wereld dit jaar?
'Uhmmm'. Jay dacht even kort na en wist het al gauw. 'Ik denk dan toch wel weer Hardwell. Er zijn wel een aantal namen die kans maken natuurlijk, maar het is heel lastig om de top 3 te breken. Daar moet je wel heel wat voor doen.'

Na de vragen over het Amsterdam Dance Event en de DJ Mag Top 100 List is het voor mij tijd voor een switch. Ik ben wel benieuwd naar Jay Hardway zelf. Een paar vragen waardoor wij Jay ook persoonlijk wat beter leren kennen. Wat vind hij leuk om te doen? Wat voor een persoon is hij eigenlijk?

Als je Jay Hardway volgt op social media zoals Facebook dan zie je vaak de quote voorbij komen: When I'm not a DJ, I'm a tourist. Hoe komt dit zo?
Enthousiast vertelt hij: 'Ik wil gewoon graag veel dingen zien van de wereld. Ik vind sight seeing echt fantastisch! Het stukje cultuur in andere landen waar ik kom vind ik gewoon interessant.'

Zomer of winter?
'Tja dat is wel een moeilijke, maar ik denk dan wel dat ik voor de zomer ga omdat er dan ontzettend veel festivals zijn. Ik heb dan wel het liefst dat het we in de zomer dan ook echt warme dagen krijgen. De winter kan ook leuk zijn met sneeuw, maar dan niet te veel. Net als regen, het getik tegen de ramen vind ik heerlijk als ik binnen zit. De herfst vind ik ook heerlijk, kijk maar naar het weer van vandaag. Ook met het thuiskomen is het lekker om gewoon met een kop thee op de bank te gaan zitten.'

Draaien of produceren?
'Wat een moeilijke is dat zeg jeetje. Ik ga dan voor het draaien. Het geeft je zoveel energie! Daarnaast heb je ook meer interaction met je fans en het publiek. Ik denk alleen dat als je mij dit over 40 jaar vraagt, dat ik dan voor het produceren ga. Ik weet niet of ik op die leeftijd nog de energie heb om zoveel te springen'!

Clubavonden of festivals?
'Over deze lastige moet ik ook even nadenken. Ik ga dan toch voor de festivals. Op festivals heb je toch wat meer de vrijheid om je eigen ding te draaien en tracks te testen. Sommige dingen speel je niet op een clubavond. Maar een clubavond heeft ook zo zijn voordelen. Het is veel intiemer en tegelijkertijd heb je dan meer tijd om mensen te ontmoeten'.

Solo's of collabs?
'Dan kies ik voor solo's! Collabs zijn echt leuk om te doen maar solo's zeggen gewoon meer over jouw kwaliteit als producer. Je drukt er echt je eigen stempel op met je eigen stijl'.

Zelf was ik aanwezig op de lable night van Sander van Doorn, Doorn Records. Hier stond Jay Hardway ook op de line-up. Een ontzettend leuke en intieme avond. Wat vond hij er zelf van?

Je hebt gedraaid op Doorn Records op de tweede dag van ADE, hier was ik bij, wat vond je er zelf van?
'Ja ik vond het super! Wel heel druk trouwens he? Ik stond in een area waar het publiek heel dicht op de DJ booth stond wat ontzettend leuk was vanwege de intimiteit en de interactie met het publiek. Ik stond daar terwijl Sander aan het draaien was in de hoofdzaal. Toch stond het behoorlijk vol'!

Heb je nog vakanties ingepland staan, of is jou schema helemaal vol geboekt?  
'Nee niet echt. Als ik in een ander land draai zie ik dat ook als vakantie. Ik zit er dan meestal nog een dag en dan heb ik wel tijd om de boel eens eventjes te gaan verkennen'.  

Wat kunnen wij van Jay Hardway verwachten de aankomende tijd?
'Een nieuwe solo plaat komt uit, maar daar mag ik helaas nog niks over zeggen. Er komen verder nog veel collabs aan. Een collab met DVBBS, een collab met Bassjackers en ook nog een met Thomas Newson. Ik zal ontzettend veel gaan touren. Natuurlijk ben ik van plan verder te blijven knallen. Ik heb ook nog wel interesse in het schrijven van songs'.  

Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd naar alle collabs die eraan komen, maar ook op zijn solo zal ik enthousiast wachten. Wordt het zo'n succes als Bootcamp, of wordt het nog beter dan dat? We zullen het zien.  

Reporter: Sasha Dijkhoff 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ