Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Geen festivals en nachtleven tot 1 novemberVanavond heeft Rutte en de Jonge tijdens de persconferentie duidelijk gemaakt dat we de festivals en het nachtleven tot 1 november wel kunnen vergeten.

De huidige maatregelen blijven worden verlengd tot en met 20 september. Vanaf 20 september hoopt het kabinet de 1,5 meter in de rest van de samenleving los te kunnen laten. Wel blijft het nachtleven nog gesloten. "We herinneren ons allemaal hoe het virus ons aan het begin van de zomer overviel, met die plotselinge piek. Een piek die ontstond nadat we per 26 juni een groot aantal versoepelingen hadden doorgevoerd. Dat was een behoorlijke leerervaring", aldus Rutte.

Daarnaast blijft het testen voor toegang in de horeca, bij evenementen, sportwedstrijden en in de culturele sector bij meer dan 75 personen nog gelden. Dit moet zowel binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Er geldt dan géén maximumcapaciteit meer.

Of deze stap daadwerkelijk genomen kan worden hangt af van wat het OMT tegen die tijd adviseert. Het kabinet zal dit besluit hoogstwaarschijnlijk op 17 september nemen.

Uiteindelijk moeten alle maatregelen zijn geschrapt op 1 november, maar demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) benadrukte nogmaals dat dit nog niet zeker is. "Als er iets is dat we de afgelopen anderhalf jaar hebben gezien is dat we alert moeten blijven."

Bron: nu.nl

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ