Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

België zet licht op groen voor grotere festivals vanaf 13 augustusFijn nieuws voor festivalliefhebbers in België! Gisteren kwam het Overlegcomité samen om te bekijken welke coronamaatregelen in België nog nodig zijn. De uitkomst was erg positief voor festivals.

Vanaf 13 augustus kunnen buitenevenementen vanaf 1.500 aanwezigen doorgaan zonder coronamaatregelen, zoals mondmaskers of social distancing. Wel op voorwaarde dat ze het Covid Safe Ticket gebruiken. Dat is een bewijs dat je (twee weken) gevaccineerd bent of een negatieve PCR-test hebt afgelegd (die maximaal 48 uur oud is).

Door deze beslissing kunnen festivals als Pukkelpop en Alcatraz Metal Meeting gelukkig doorgaan! In de media riepen Belgische huisartsen juist op om dit soort massa-events af te gelasten.

In Nederland is het nog erg onzeker of grotere festivals medio/eind augustus door mogen gaan. Vooralsnog geldt er tot 14 augustus een verbod op alle meerdaagse events waar 1,5 meter afstand niet gehandhaafd kan worden. Er moet in Nederland nog een beslissing genomen worden welke regels er na 14 augustus gaan gelden. Dit tot grote onvrede van festivalorganisatoren hier. Om een groot festival te organiseren moet er namelijk weken van te voren begonnen worden met de opbouw.

Bron: Festivalinfo
Fotocredit: Facebook Pukkelpop

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ