Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Vrijwel geen besmettingen Exit festivalIn Novi Sad is de afgelopen twee weken een wetenschappelijke studie uitgevoerd om de impact van het EXIT Festival op de verspreiding van het Covid-19-virus te beoordelen, evenals de mate van effectiviteit van het veiligheidsprotocol "Safe Events Servië", die op het EXIT Festival rigoureus werd toegepast.

Het onderzoek werd georganiseerd door de professionele staf van het gezondheidscentrum Novi Sad en de vereniging Project Lab, onder leiding van het hoofd van het onderzoeksteam, epidemioloog en universitair docent, Marija Milić MD.

“Om het risico op het oplopen van een nieuw Coronavirus te onderzoeken tijdens een bezoek aan een massa-evenement, in de situatie waarin alle preventieve maatregelen zijn toegepast en wanneer alle bezoekers volledig gevaccineerd moesten zijn of een negatieve test op Coronavirus moesten hebben, is het werd besloten dat er tijdens EXIT Festival een wetenschappelijk onderzoek zou worden uitgevoerd, waarbij een unieke kans werd aangegrepen om nieuwe wetenschappelijke kennis over het virus op te doen”, aldus universitair docent Milić MD.

In totaal werden 345 bezoekers verdeeld in twee groepen: gevaccineerd en degenen die het festival binnenkwamen met een negatieve test. Ze werden getest voordat ze het festival betreden, van 8 tot 10 juli, en slechts één persoon was positief, die het festival niet mocht betreden. De test werd herhaald na zeven dagen, van 15 tot 17 juli, en de resultaten zijn meer dan bemoedigend – in beide groepen testte geen enkele persoon positief op Covid-19!

De toegangsbeperkingen op EXIT Festival werden rigoureus toegepast, er werden ruim 16.111 bezoekers met een Digitale Groenverklaring gecontroleerd, waarvan maar liefst 95 procent ingeënt was. Voor al diegenen die niet in het bezit waren van een geldige Digitale Groenverklaring, werd er gratis getest. In vijf dagen werden 18.336 mensen getest en slechts 10 of 0,05 procent van de geteste personen was positief en mocht het festival niet betreden. Medisch personeel was ook aanwezig om voor hun medische toestand te zorgen. Bezoekers uit het buitenland werden gecontroleerd aan de hand van de documentatie waarmee ze het land binnenkwamen, wat in de meeste gevallen een PCR-test was.

Bron: Exit

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ