Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Onduidelijkheid voor festivals vanaf 14 augustus

 
Eind juni gaf Den Haag groen licht voor alle evenementen en festivals. Nog geen twee weken later, op vrijdagavond 9 juli kwam het kabinet met een nieuwe persconferentie waar ze nieuwe maatregelen aankondigden en alles zonder blikken of blozen weer terugdraaiden.

Evenementen en festivals waren direct vanaf dat weekend verboden, sowieso tot en met 13 augustus.  
Zelfs de festivals die voor dat komende weekend georganiseerd waren, waar alles al klaar voor stond en waar organisaties opnieuw enorme investeringen hadden gedaan. Alles moest afgeblazen worden.

Een regelrechte ramp voor de gehele evenementensector. Uit alle Fieldlab testen van de afgelopen maanden is namelijk bewezen dat het organiseren van evenementen volledig veilig is zonder 1,5 meter afstand.

Dat is ook één van de redenen dat ID&T een kort geding heeft aangespannen tegenover de overheid. Met ' Dansen met Janssen ' is de overheid natuurlijk ernstig de mist ingegaan.  

Het is een verschrikkelijke klap voor heel veel organisaties, locaties, technici, toeleveranciers, artiesten en iedereen die werkzaam is in de evenementenindustrie. Dit zal voor een aantal bedrijven de definitieve nekslag zijn die ze niet meer te boven zullen komen.

Boos, geschokt, verbaasd, verbijsterd, verdrietig en nog veel meer negatieve emoties komen boven bij deze verschrikkelijke beslissing uit Den Haag nadat ze twee weken eerder alle seinen op groen hadden gezet.  

Omdat er tot op heden helaas nog geen duidelijk is of er vanaf 14 augustus wel of geen evenementen/festivals georganiseerd mogen worden, leven heel veel organisaties in grote onzekerheid.  

De kans bestaat dat festivals die in het weekend van 14 en 15 gepland staan, waar wellicht al begonnen is met de opbouw, alsnog geannuleerd worden.

Een aantal van de festivals die dan op de agenda staan:

Wij houden het nieuws uiteraard nauwlettend voor je in de gaten en wensen alle organisaties enorm veel sterkte en succes!

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ