Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

ID&T c.s. houdt kort geding aanDe organisatie spande eerder deze week, samen met ruim 40 mede-eisers, een kort geding aan tegen de overheid.

Op vrijdag 9 juli 2021 heeft festivalorganisator ID&T, bekend van onder andere Mysteryland, Milkshake en Decibel Outdoor, een kort geding tegen de overheid aangespannen naar aanleiding van de maatregelen die op diezelfde dag zijn aangekondigd. De organisatie is het niet eens met de onlangs genomen beslissing van het kabinet om ongeplaceerde publieksevenementen categorisch te verbieden en zien de beslissing als onzorgvuldig voorbereid en onjuist. Ruim 40 andere partijen, waaronder organisaties als F1 Dutch Grand Prix Zandvoort, Paaspop, Apenkooi en Par-T, sloten zich hier deze week bij aan als mede-eisers.

In het Tweede Kamerdebat dat gisteren gehouden werd kwam het door onder andere de Tweede Kamer bekritiseerde besluit en de problematiek waar de evenementenbranche momenteel in zit uitvoerig aan bod en werd door minister De Jonge een voorstel gedaan om in gesprek te gaan met de branche. Komende week zal de Alliantie van Evenementenbouwers en Fieldlab, waar ID&T c.s. onderdeel van uitmaakt, in gesprek gaan met de betrokken bewindslieden en ten minste tot die tijd zal het kort geding worden aangehouden. Indien uit dit gesprek geen werkbare situatie volgt, zal ID&T c.s. het kort geding voortzetten en een werkbare situatie via de rechter afdwingen.

Ritty van Straalen, CEO van ID&T: “De steun vanuit de Tweede Kamer tijdens het debat van gisteren en het voorstel van minister De Jonge om in gesprek te gaan met de branche zijn welkom ontvangen door ons en de aangesloten partijen en voelt als een eerste stap in de goede richting. Wij hopen dat wij tot een constructieve oplossing komen om evenementen zo snel mogelijk, op een veilige manier, alsnog doorgang te kunnen laten vinden.”

In het gesprek van komende week zal o.a. besproken worden hoe evenementen, inclusief meerdaags en met camping, op basis van 100% capaciteit, zonder 1,5 meter afstand en conform eerdere vergunningen op een veilige manier kunnen worden georganiseerd en hoe het kabinet kan meebewegen indien hier een afwijking op komt. De sector wil voorspelbare en duidelijke voorwaarden voor doorgang van evenementen en een concretisering van de garantiestelling. Daarnaast verzoekt de sector het kabinet om zo snel mogelijk met een plan te komen voor een waterdicht systeem voor Testen voor Toegang, waarmee evenementen en festivals alsnog veilig georganiseerd kunnen worden.

Alle partijen vallende onder ID&T c.s.: 4PM Entertainment, A Venue Events, Absolutely Fresh, Apenkooi, Apex Event Productions, BS-Events, BZB, Chasing the Hihat, DGP Race, Electronic Picnic, Elevation Events, Faul Productions, Feestfabriek, First Vision, Happy Group, HockeyLoverz, ID&T, J&F Group, Kairos Events, Intents Events, Life Over Future, Minority Events, Mudmasters, MW Events, Nomads, One of the Guys, Paradigm, Par-T, Pm & EA, Sensation Events, Special Events Nijverdal, Stichting 24-uurs Solexrace, Stichting BeetjeDansen Events, Stichting de Wijze Uil, Stichting Paaspop, Stichting Rebirth Events, The Zoo Events, Thuishaven Events, Toffler Festival, Trailerfest, Trees Of Live, UDC Events, WiSH Outdoor Nederland en ZeeZout.
 

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ