Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Kort geding ID&T wordt vrijdag 16 juli om 10:00 uur behandeldFestivalorganisator ID&T maakte vrijdag 9 juli bekend dat er een kort geding is aangespannen tegen de overheid om de recentste coronamaatregelen terug te draaien. Nu is duidelijk wanneer de zitting plaats zal vinden: op aanstaande vrijdag 16 juli om 10:00 uur bij de rechtbank in Den Haag. Veel bedrijven zullen gespannen wachten op een hopelijk positieve uitspraak voor de evenementensector.

Naast ID&T (bekend van onder meer Mysteryland, Defqon.1 en Decibel Outdoor) zijn er namelijk ruim 30 andere partijen die zich bij het kort geding hebben aangesloten waaronder Paaspop, Feestfabriek, BZB, ZeeZout en Thuishaven Events. Ze zijn het niet eens met de onlangs genomen beslissing van het kabinet om ongeplaceerde publieksevenementen categorisch te verbieden. Wanneer er kan worden voldaan aan de Fieldlab voorwaarden zouden deze door moeten kunnen gaan.

De willekeur aan maatregelen wordt ook gehekeld door De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Zij roepen op tot duidelijkheid en extra steun voor organisatoren van festivals en concerten.

Bron: festivalinfo

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ