Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Tomorrowland geeft de hoop op voor dit jaar

 
Een nieuwe verklaring van de organisatoren van het festival bevestigt dat Tomorrowland, na het besluit van vorige week door Belgische functionarissen om het jaarlijkse evenement in 2021 niet door te laten gaan , voor het tweede jaar op rij wordt geannuleerd vanwege COVID-19.

De verklaring van Tomorrowland luidt: “Het is met pijn in het hart dat onze organisatie moet aankondigen dat de 16e editie van Tomorrowland België in 2021 niet kan plaatsvinden. Het hele team heeft tot het einde gevochten en er alles aan gedaan om een ​​nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Tomorrowland te schrijven. .”

Het volledige statement van het festival lees je hier .

Slechts enkele weken nadat de organisatoren van Tomorrowland aan Billboard hadden verteld dat ze "zeer positief" waren over de evenementen in 2021, hebben de burgemeesters van Boom en Rumst - waar Tomorrowland jaarlijks wordt gehouden - vorige week een verbod ingesteld op het evenement van dit jaar uit bezorgdheid over de toenemende internationale gevallen van coronavirus .

Tijdens een persconferentie in België op 17 juni vertelden functionarissen verslaggevers dat hoewel ze de beslissing om het verbod op Tomorrowland te forceren betreuren, ze de "huidige wet" zouden moeten volgen, en na de gevaren van de recente uitbraak van de COVID-19 Delta-variant in overweging te hebben genomen , hadden ze besloten dat Tomorrowland een te groot risico was voor de volksgezondheid en veiligheid.

Jeroen Baert (N-VA), burgemeester van Boom: “We maken ons zorgen over de gezondheidssituatie. We dragen een grote morele verantwoordelijkheid. Ik zou het moeilijk vinden als er slachtoffers zouden vallen door een lokale corona-uitbraak. kan deze aanvraag nu niet goedkeuren. De experts zijn heel duidelijk naar ons geweest, daar kunnen we niet omheen."

De afleveringen van Tomorrowland voor 2020 werden geannuleerd vanwege de pandemie en de editie van 2021 was al verplaatst naar later in het jaar om uitstel te voorkomen.

Tomorrowland deelde vorige week een statement met DJ Mag waarin stond: “Voor het tweede jaar op rij geen Tomorrowland zou in ieder geval een enorme ramp zijn voor ons bedrijf, maar ook voor de meer dan 1500 betrokken leveranciers, vele freelancers en onze duizenden van medewerkers. We zijn nog steeds 100% bereid om alles zo professioneel mogelijk te organiseren als de epidemiologische situatie het toelaat, en om samen met onze bezoekers een mooi einde van de zomer te vieren.”

Eerder deze week bevestigden Belgische functionarissen hun standpunt en verklaarden dat ze zich niet zouden laten beïnvloeden door hun beslissing om het festival niet door te laten gaan.

Bron: DJMag
Fotocredit: Tomorrowland

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ