Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

In Barcelona genieten 500 bezoekers zonder social distancing van artiesten en dj'sTerwijl hier in Nederland de maatregelen om de verspreiding van corona te voorkomen weer aangescherpt worden, bericht Persbureau AP over een testconcert in Barcelona waarbij 500 bezoekers, zonder social distancing konden genieten van livemuziek. In oktober werden deze experimenten al aangekondigd. Het experiment is georganiseerd door 'The Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation' en het Primavera Sound Festival.

In de concertzaal Apolo in Barcelona, meldden zich afgelopen zaterdag, 12 december, 1000 geïnteresseerden die het concert graag wilden bijwonen. Al deze 1000 deelnemers aan het experiment werden met een sneltest getest op het coronavirus. Ook onderging iedereen een traditionele PCR-test. De helft van de deelnemers werd vervolgens naar huis gestuurd en de andere helft mocht met mondkapje op de concertzaal in. Het is de bedoeling om het aantal besmettingen van de groep concertgangers de komende twee weken te vergelijken met de groep mensen die naar huis gestuurd werden.

In de concertzaal mochten deelnemers aan het experiment zich vrij bewegen en hoefden ze geen afstand te houden. Wel moest elke bezoker een FFP2 mondkapje op en moest iedereen zijn/haar handen desinfecteren met handalcohol. Op het concert speelden meerdere artiesten en dj's. In totaal duurde de avond maar liefst 5 uur. De reacties van het aanwezige publiek waren vanzelfsprekend enthousiast. Spanje kende zeer strenge corona-regels en dit experiment werd ervaren als een herwonnen privilege.

RTL Nieuws heeft een mooi filmpje over het concert in Barcelona.

Bron: Podiuminfo.nl


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ