Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Amsterdam Dance Event verwelkomt o.a. James Blake

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds grootste clubfestival en belangrijkste conferentie voor elektronische muziek, vindt als digitale conferentie plaats van woensdag 21 tot en met zondag 25 Oktober. De eerste sprekers voor het ADE Pro programma zijn vandaag bekend gemaakt. Het aanbod wordt daarnaast aangevuld met een select aantal fysieke zitconcerten en multidisciplinaire kunstprojecten onder de ADE Specials banner, conform de huidige overheidsmaatregelen rondom Covid-19 en in nauw overleg met de gemeente Amsterdam.  

De jubileumeditie van ADE had de grootste viering van elektronische muziek in haar historie moeten worden. De Covid-19 crisis heeft de organisatoren echter gedwongen om de veiligheid van haar internationale bezoekers en de bewoners van de stad te waarborgen door de conferentie in een online-focused omgeving te organiseren, alsmede haar festivalpropositie drastisch aan te passen tot een beperkt aantal Covid-proof ADE Specials in Amsterdam.

De organisatie van ADE probeert zo goed mogelijk te acteren binnen de huidige omstandigheden, maar heeft ook nadrukkelijk oog voor de gehele keten van de muziekindustrie. De recente maatregelen vanuit de Nederlandse overheid die de clubs en het nachtleven betreffen, zijn opnieuw een enorme klap voor de muziekindustrie, stelt co-directeur Jan-Willem van de Ven: “Clubs en poppodia zijn de ruggengraat van de nachtcultuur. Deze sector heeft de stad Amsterdam en Nederland in de afgelopen decennia geen windeieren gelegd op economisch gebied. Zonder de clubs lopen zij het risico hun internationaal vooraanstaande positie, in een aantal decennia verworven, binnen een paar maanden te verliezen. Deze sector verdient daarom alle mogelijke steun van de overheid om het cultureel erfgoed na de crisis te waarborgen.”

Toch is co-directeur Meindert Kennis er positief over dat ADE ook dit jaar een toonaangevend industrieplatform voor artiesten en professionals kan zijn. “Een digitaal alternatief voor ADE’s jaarlijkse bijeenkomst in Amsterdam creëren, was een lastige puzzel, omdat we niet alleen een digitaal conferentieprogramma een plek willen geven, maar met name ook de belangrijke connecties tussen onze conferentiebezoekers. Waar andere digitale conferenties vaak een eenmalig kennisdelingsevenement bieden, wilden wij juist de uitdaging aangaan om te investeren in een duurzaam netwerkplatform dat het hele jaar door fundamentele waarde biedt voor muziekindustrie professionals van over de hele wereld.”

ADE’s conferentieprogramma wordt gelivestreamd via het nieuwe online ADE Pro platform, waarvoor tickets online te verkrijgen zijn. Onder de eerste bevestigde programmaonderdelen bevinden zich de met een Grammy bekroonde artiest James Blake , die in gesprek gaat met mentaal gezondheidsdeskundige Jennie Morton . Verder is er een workshop over muziek clearance met expert Deborah Mannis-Gardner . Daarnaast nemen ook onder meer Bandcamp’s Aly Gillani , VFX specialist Angelo White , VEVO’s Claudia de Wolff , BBC Radio 1 DJ Jaguar , en muziekindustrie entrepreneur Merck Mercuriadis deel aan het programma. Meer nieuws over ADE Pro wordt in de komende weken duidelijk.

De ADE 2020 Digital Pro Pass biedt toegang tot het volledige ADE Pro conferentieprogramma en een jaarlang abonnement voor het nieuwe sociaal netwerkplatform. Het ticket geeft bezoekers daarnaast een forse korting op het volledige ADE Pro ticket voor 2021 en is hier verkrijgbaar .

De eerste bevestigde deelnemende locaties onder de ADE Specials banner zijn Bimhuis, Concertgebouw, Melkweg, Paradiso en Paradiso Noord. Meer locaties worden op korte termijn bekend gemaakt. ADE biedt daarnaast een gratis toegankelijk scala aan digitale content rondom elektronische muziek en dance cultuur aan, waaronder DJ sets, panels en interviews met artiesten, studio tours, masterclasses en een kunst- en filmprogramma.

Nieuws over ADE 2020, waaronder bevestigde artiesten en updates over het digitale platform, volgt binnenkort. Updates zijn hier  te vinden.  

Beeld:
  Facebook  Amsterdam Dance Event


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ