Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

ADE trekt maar liefst 400.000 bezoekers

Amsterdam Dance Event

De 24e editie van ADE is tot een einde gekomen. Van 16 tot 20 oktober vonden er meer dan 1.000 evenementen plaats op meer dan 200 verschillende locaties. Maar liefst 400.000 bezoekers uit een recordaantal van 146 landen trokken naar Amsterdam.

Ook waren er meer dan 9.000 muziekprofessionals aanwezig op de conferentie dit jaar en namen er maar liefst 600 sprekers deel aan één of meerdere workshops en/of masterclasses. Verder traden er dit jaar meer dan 2500 artiesten op.

Het dagprogramma vestigde de aandacht op de viering van 100 jaar electronische muziekinstrumenten, met het Museum of Modern Instruments (MoMI) in De Brakke Grond en workshops en masterclasses door pioniers van de laatste decennia. Ook waren er voor de eerste keer samenwerkingen met het Milkshake Festival en Paradiso, die samen het 'For all Who Love' programma presenteerden in de Duif. Voor het eerst dit jaar was er een ADE Zen Space in De Waalse Kerk, waar een speciaal uitverkocht slaapconcert werd georganiseerd.  

Het volledige culturele dagprogramma van ADE vond plaats op meer dan 40 locaties in de Amsterdamse regio, inclusief Kunstfort Vijfhuizen, ICK ZuidOost, het HEM, Lab111, OSCAM en de Noorderkerk als eyecatchers. Frankrijk was dit jaar het themaland, hier werd extra aandacht aan besteed tijdens de conferentie en het festival programma, ook Japan en China stonden in de spotlights. Tot slot werd er dit jaar ook extra gefocussed op talentontwikkeling en educatie via ADE Live, en extra uitgebreid ADE Sound Lab programma, ADE University, Beats Academy en de eerste ADE Writers Camp gepresenteerd door ADE Sound Lab en VondelCS.

Beeld:  Michiel Ton via ADE


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ