Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Defected In the House Ibiza 11 by Simon Dunmore

Nu we de zomer achter ons hebben gelaten staat het zomer seizoen weer voor de deur. De eerste festivals hebben al weer plaats gevonden en het is dan ook de hoogste tijd om rustig aan te gaan focussen op die ene plek in de wereld war de toegewijde clubbers naar toe trekken in de zomer: Ibiza. Defected brengt ook dit jaar weer traditie getrouw een compilatie uit die die geheel in het teken van het partyeiland staat. Defected heeft al sinds 2003 een clubnight op het eiland en strijkt ook dit jaar weer neer in de Pacha.

Van 4 juni tot 24 september is er elke zaterdag avond een Defected In The House editie waarvoor grote namen als Frankie Knuckles, Dimitri from Paris, Sandy Rivera, the Shapeshifters, David Morales, Junior Jack en Kid Crème zullen aantreden om de partygangers te vermaken met hun beats. Defected wil het zomerse sfeertje nu alvast brengen en doen dat met de Defected In The House compilatie die volgens het Engelse label de soundtrack van deze zomer moet worden. 3 cd’s vol met de laatste maar ook tijdloze house worden vakkundig aan elkaar gemixt door frontman van Defected: Simon Dunmore.

CD 1 – Pre Party
Rustig aan beginnen moet Simon Dunmore gedacht hebben, met de Pre Party schijf brengt hij een mix van laidback house tracks die je moeten voorbereiden op een lange nacht dansen. Het tempo is ingetogen en bouwt heel gestaag op tijdens de mix, het is de ideale muziek om op te hebben staan op het strand, je ogen te sluiten en lekker te genieten. Vooral de tracks ‘Time To Begin’ van Induceve, ‘Dixrit’ van Bassfort, ‘Into My Soul’ van Aki Bergen en de geweldige mash-up van de tracks ‘Proof’ van Stuffa en ‘Buddah’ van DJD zijn zeer te versmaden. Naast de laatst genoemde mash-up vinden we nog een paar van deze mooie samensmeltingen van tracks terug op de eerste schijf, iets waar Defected een patent op lijkt te hebben. Zo is ook het aanstekelijke ‘I Need to Love Myself’ van Kings Of Tommorrow en ‘Supernatural’ van King Britt van uiterst hoge kwaliteit.

CD 2 – Main Room
Na de pre party is het tijd om af te zakken naar de club en eens wat swingende dancemoves te laten zien. Simon Dunmore opent de mix met een verrassende versie van ‘I’ll Take You There’ van Frankie Knuckels pres. Director’s Cut feat. Jamie Principle. Twee versies van het nummer zin in elkaar verwezen en laat een terughoudendheid horen maar op het zelfde moment door de subtiele bass kicks toch een swingend geheel. Na de sfeervolle opening loodst Simon Dunmore ons langs heerlijke meesterwerkjes die veelal (wat uiteraard te verwachten was) uit de Defected stal komen. Het kale maar uiterst effectieve ‘Never Give Up’ brengt de herkenbare Defected groove in de mix en voert het tempo nog wat op. ‘Dazzle’ van ATFC heeft de zelfde ingrediënten en leidt langzaam aan de mix verder. ‘Sexx’ van Style Of brengt de eerste herkenbare track met de opmerkelijke melodie. Gaandeweg de mix komen we weer een aantal vermakelijke mash-ups tegen maar we moet toch stil staan bij het sfeervolle   ‘She’s Got 2 Hearts’ van Bit Funk, de combinatie van hedendaagse beats, subtiele disco samples en een vleugje funk maken deze track tot een van de pareltjes van deze mix. Met de opvolgende track ‘Enjoy The Ride’ van Roy Davis Jr. Feat J Noize & Kaye Fox zorgt juist voor een meer hedendaagse sound met heerlijke warme vocalen en pakkende basslines. Het eind van de mix is het in 1 woord geweldig. Met de heerlijke Born To Funk remix van ‘Give It Back’ van Sergio Flores Feat. Joy Malcolm en ‘Do You Remember House’ van Blaze wordt de finale ingezet en door ‘I’m All Yours’ van Copyright en ‘Waiting For You’   van The Shapeshifters & Shermanonolgy vakkundig afgesloten. Vooral de laatste track is overspoeld door passie, je hoort gewoon dat de makers (waaronder onze eigen Shermanology) deze track met liefde voor de muziek gemaakt hebben.

CD 3 – After Party
Het is na de twee cd’s nog niet afgelopen. Met de derde schijf gaat de chill modus aan en is het net als op de eerste cd genieten geblazen. Je kunt nog op een laag tempo je laatste energie uit je lichaam dansen op de rustige beats van tracks als ‘Fantasy’ van Afterlife, de geniale Atjazz remix van housdeknaller ‘Hey Hey’ van legende Dennis Ferrer, en ‘Holding On’ van Zoo Look. Met maar 11 tracks is er voor de langere versies van de tracks gekozen en dat is niet meer dan terecht. Door de lengte van tracks komt de muziek tot zijn recht en met een chill down cd als deze zou een gehaaste mix met veel overgangen niet passen. Vooral de met piano melodieën overladen afsluitende track is prima gekozen door Simon Dunmore. Met ‘Love Saves The Day’ wordt de mix dan ook in stijl (en rust) afgesloten.

http://www.youtube.com/v/bject width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pHPlAtKc_kQ&hl=en_GB&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pHPlAtKc_kQ&hl=en_GB&feature=player_embedded&version=3" ; type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18" type="application/x-shockwave-flash">

Conclusie
De Defected In the House serie is een hoogstaande serie met veel aandacht voor kwaliteit. Ook op de Ibiza ’11 editie is dit het geval, toch valt voor de tweede cd op door het echte house gevoel. Maar met de pre part en after party cd’s zijn er prima toevoegingen gedaan aan de compilatie. Deze sounds hoor ik gegarandeerd terug op Ibiza en mogen dus ook niet ontbreken. De diverse mash-ups op de cd’s zijn weer van sublieme kwaliteit en de keuze voor de tracks van de ze mash-ups geniaal. Het is een kunst om al twee tracks die bij elkaar passen te vinden, maar om ze dan ook nog samen te smelten tot een nieuw geheel? Dat noemen ze vakmanschap. Met deze Ibiza ’11 compilatie kan de zomer beginnen, op muzikaal vlak ben je in ieder geval al goed voorbereid, met dank aan Defected!

www.defected.com


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ