Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Indian Summer Festival in 2011 weer stukje duurzamer

Mede dankzij de samenwerking met Millenniumgemeente Langedijk, zal het Indian Summer Festival in 2011 weer een stukje duurzamer zijn. Uiteindelijk doel is het duurzaamste festival van Nederland te worden, dat in 2015 zelfs helemaal ‘Fair Trade’ is.

Het Indian Summer Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 juni, uiteraard weer in recreatiegebied Geestmerambacht. Vorig jaar sloegen de organisatie van het populaire festival en Millenniumgemeente Langedijk voor de eerste keer de handen ineen. Op het festivalterrein stonden toen vier ‘millenniumstands’, waar iedereen terecht kon voor informatie over de millenniumdoelen. Als echte ‘Bekerstreet’ vormden de stands toen het epicentrum van een bekerinwisselsysteem, dat leidde tot de inzameling van maar liefst 46.590 plastic bekers. Volgens Peter Valbracht van de millenniumwerkgroep Verduurzaming Indian Summer Festival wordt het succesvolle bekerinwisselsysteem in 2011 uitgebreid. “We gaan van vier naar vijf  stands in 'Bekerstreet'. Vorig jaar werkten we met 60 vrijwilligers, dat worden er dit jaar 90, om ook de kartonnen  afvalberg te gaan aanpakken. Daarnaast schakelen we acteurs in, die op het festivalterrein rondlopen en de aandacht vestigen op de millenniumdoelen.”
 
Beker Fleet?
Verder zijn er volgens Valbracht plannen voor een ‘Beker Fleet’ die heen en weer vaart tussen de dancetent en de 80/90-tent. Dat er binnen Millenniumgemeente Langedijk een volwaardige werkgroep Verduurzaming Indian Summer Festival opereert, geeft volgens Valbracht aan dat de samenwerking zeer serieus wordt genomen. “Dat er in Langedijk zo’n groot en bekend festival plaatsvindt, biedt natuurlijk geweldige mogelijkheden. In de eerste plaats om het festival zelf zo duurzaam en Fair Trade mogelijk te maken. En in de tweede plaats om de aandacht te vestigen op de millenniumdoelen.”
 
Verduurzamingpartners
Op 18 mei organiseert Indian Summer een bijeenkomst in het AZ Stadion voor haar verduurzamingpartners, Millenniumgemeente Langedijk, Heineken, Rabobank, Liander, Pepsico, BIOS Groep, Raadhuis, en GP Groot. Burgemeester Cornelisse van Langedijk opent deze middag, waar de visie 2015 wordt besproken en het beeldmerk onthuld.
 
Meer informatie
Het Indian Summer Festival vindt sinds 2001 jaarlijks plaats en trekt de laatste jaren ongeveer 30.000 bezoekers. Meer informatie:     www.indiansummerfestival.nl  , www.millenniumgemeentelangedijk.com
 


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ