Party nieuws

Op het Bloemendaalse strand: Synergy - Code Randy

woensdag 16 juli 2014

Party nieuws: Op het Bloemendaalse strand: Synergy - Code Randy


Succes Synergy 1 Bloemendaal leidt tot: afsluiting Hoofdstuk Randy Katana 
Zaterdag 21­6­2014 heeft het eerste evenement van Synergy plaats gevonden in Beach Club Vroeger in Bloemendaal. Ondanks een lage opkomst, toch een groot succes. 

Enthousiasme Onderling 
Het concept van Synergy was in eerste instantie geschreven om kleinschalig te beginnen, en lang-zaam te groeien. Zo kregen we de kans om kinderziektes op te merken, en deze gaandeweg te ver-beteren. Uiteindelijk is het geschreven concept zo aantrekkelijk en vanzelfsprekend, dat de organisatie en alle betrokkenen hierdoor over­enthousiast raakten.Hoewel ik zelf een realist in hart en nieren ben,heeft t het enthousiasme van iedereen ook mij meegesleept. 

Cultuur en Mentaliteit 
Het belangrijkste aspect waar wij allen niet bij stil hebben gestaan, is het feit dat Synergy niet alleen een nieuwe en onbekende organisatie is, die haar eerste evenement in het hart van de zomer organiseert, in een land gedomineerd door Festivals, maar die tevens ook tegen alle normen en het huidige beeld van de dance muziek­cultuur & mentaliteit in het algemeen, in gaat. Een nieuw feest organiseren met als middelpunt de mainstream EDM muziek,en redelijk tot zeer bekende DJ’s boeken, kan en doet ook iedereen,maar waar blijft de uitdaging?  

Uitdagingen uit het verleden 
In 1993 begon ik mijn 1e platenlabel Jinx Records. Gedurende de volgende jaren, was Nederland geheel in de ban van Hardcore, en Mellow. Dit waren de twee extremen, die de mainstream bepaalden. Het was of Paul Elstak, of Robin S. op de radio. In 1994 drukte ik mijn eerste longsleave T­Shirt met de zin: “The World Of Trance”, en begon ik tegen de regels in “Tribal Tech Trance” uit te brengen. In 1999 organiseert ID&T het eerste Innercity evenement in de Rai in Amsterdam zonder Hardcore of Mellow, en verandert de mainstream sound onmiddellijk naar Trance.

Het label
Jinx Records wordt  een instant wereldwijd succes, met name in Engeland en Duitsland. Producers voor het label beginnen ook allemaalTrance te produceren, en ik ga op zoek naar de volgende uitdaging. In hetzelfde jaar van Innercity begin ik het nieuwe label Silver Premium. De redenen hiervoor was,omdat ik niet echt een Trance producer was, en dus niet meer op mijn eigen label Jinx Records past. De Trance muziek in het algemeen begon vooral ritmisch erg plat te worden, en ik vond mijn nieuwe uitdaging: Tribal.Als voormalig Latijnse muziek­producer, miste ik de latin beats in de nieuwe platte Trance­stroming. Vandaar dat ik dus overal het latijnse “Clave” concept toepaste. Niet alleen in mijn eigen producties, maar uiteindelijk ook in alle platen, die ik vooraf editte, en toen als (DJ) Randy Katana draaide, uiteraard weer volledig tegen de regels in. Het resultaat hiervan is inmiddels wel bekend. In 2007 brak de Latin Elektro los, en is inmiddels weer opgesplitst in veel verschillende vormen.  

Strijd Voor Dominantie 
Nu moet ik er wel bij vermelden, dat ik veel meer ervaring heb met het uitbrengen van muziek,dan met het organiseren van feesten, maar hoe dan ook heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt dat er zoveel ontevredenheid was uitgesproken met betrekking tot een Muziekstroming. Een jonge Martin Garrix, die weer vanuit Nederland met EDM de wereld verovert, en door jaloerse Amerikaanse producers openlijk bespot wordt (Dead Mouse), zijn zaken, die ik in al mijn jaren (ruim 24) in de muziekindustrie nog nooit heb meegemaakt. Hoe komt het dat dit nu wel gaande is, en voorheen niet?  

Mice kept in a confined environment, such as a lab setting,are usually more territorial than wild mice. There is rarely fighting among female mice groups but grouped male mice can inflict serious injuries on each other. To show their dominance over other mice in their territory, males may exhibit a behavior termed "barbering" in which they chew distinct areas of fur, usually around the muzzle or whiskers, from subordinate mice, leaving a bald patch.  

Het is algemeen bekend dat te veel muizen, net als mensen, op een plek uiteindelijk tegen elkaar keren en barbaars gedrag gaan tonen.Dit is precies wat nu gaande is in de wereld van Dance Muziek. Waar het allemaal uiteindelijk op neer komt, is niets anders dan Geld. Het uitvallen van verkoop van geluidsdragers, muziekrechten en sinds kort ook nog MP3’s, heeft er naartoe geleid, dat de enige manier om nog geld te verdienen met muziek, is optredens en radio (airplay). Waar verdien je het meeste geld mee? Mainstream, aldus nu EDM, en morgen wie weet.  

Weer een klap voor de Independent 
Volgens de cijfers van het NVPI,is de omzet in de muziek­industrie in 2013 gestegen door de komst van de Streaming Audio. Dit komt omdat het erg makkelijk is om aan een Stream te komen, door organisaties zoals Spotify. Installeer de App op je telefoon, neem op wat je op de radio hoort, en de Stream is automatisch herkend en aangeboden. De meeste mensen merken niet eens dat ze de Stream via de telefoon rekening betalen. Zo weinig is het. Verder beweert het rapport van de NVPI,dat de omzet is gestegen, maar vergeet er wel bij te vermelden op welke onderdelen van de branche.Hoewel dit geweldig is voor de Commerciële top van de markt, met name de Major labels, is dittevens het begin van het einde van de zogenaamde Independent Labels. Ga er maar vanuit dat als je plaat niet op de radio gedraaid wordt, hij dus ook niet gestreamd wordt. De meeste Dance labels in de wereld zijn allemaal independents,en krijgen het aldus weer zwaar met het uitvallen van de MP3 verkoop. De enige optie, die nog overblijft, is dus radio muziek, en dat brengt ons weer bij de huidige mainstream genre: EDM.
 
Vraag en Aanbod 
Naast geld verdienen,is de hedendaagse bekende DJ een ware wereldster geworden, en heeft daarmee de vroegere rockers ver achter zich gelaten. Volgens het onderzoek van Bumacultuur in 2012 genaamd: Exportwaarde van de Nederlandse Populaire muziek, aldus commerciële muziek,begint het rapport met Tiesto, Armin en Afrojack, en vervolgens komt André Rieu ter sprake. Dit zijn doodgewone jongens uit de buurt, die wereldwijd bekend zijn geworden met ‘plaatjes draaien’. Hierdoor heeft iedereen het gevoel gekregen ook deze mate van succes te willen behalen, en is de gemiddelde Nederlander met een modaal inkomen, aan het dromen geslagen om DJ te worden, 
enkel voor de aandacht. Dit zijn de dames en heren, die niet van de inkomsten van optredens moeten leven, en dus voor minder dan E100,­ draaien. Hiermee is het “aanbod” ver boven de “vraag” gestegen, en dus de gemiddelde prijs voor een professionele DJ, ter gronde gebracht. De enige DJ,die nog geld kan verdienen, is degene, wiens muziek op de radio gedraaid wordt, die van de Streaming profiteert, en dus bezig is met de hedendaagse mainstream: EDM.Dit zijn grotendeels de hoofdpunten, die het hedendaagse speelveld van het Muziek Industrie aanzienlijk hebben verkleind, en net als de studie van muizengedrag, wordt er nu onderling gestreden voor dominantie.Zelf ook aan deelgenomen Nu is het ook zo, dat ik zelf als Independent platenlabel: ComBeatz, en mainstream DJ, Randy Katana,hier de laatste 7 jaar uiteraard ook zeer actief aan heb deelgenomen. Hoewel ik de eerste release vanShowtek geweldig vond, was het voor mij alweer snel voorbij, toen ik vervolgens overladen werd met deze stijl, die plotseling iedereen ging maken. Net als iedereen, maakte ik ook een poging om die stijl te maken, om op die manier nog aan boekingen te komen. Hoewel het mij aardig lukte om hiermee alsnog mainstream te blijven, moest ik wel tegen mijn zin gaan optreden. Boekhoudentegen mijn zin, lukt me geweldig. Muziek maken en draaien daarentegen, niet zo. 

Laatste Randy Katana Release in 2013 
Als laatste project in 2013, heb ik de eerste editie “Katana Classics” geheel ge­edit en re­mastereduitgebracht. Tijdens de productie periode van dit album, werd ik keer op keer weer geconfronteerd methet feit, dat geld verdienen in deze branche steeds moeilijker is geworden, en gezien de tendens, de komende jaren niet zal verbeteren. Het feit, dat ik tegen mijn zin mainstream moest blijven produceren, alleen voor boekingen, die ik ook tegen mijn zin moest doen, heeft er naartoe geleid, dat ik hier drastisch verandering in moest brengen. 

Synergy 
Zodoende ben ik terecht gekomen op het concept van Synergy. Een groep gefrustreerde DJ’s, die het zat zijn om aan de “Rat Race” te moeten deelnemen, voor een paar boekingen. Een evenement waarbij wij allemaal ons ei kwijt kunnen, en misschien ook nog wat aan kunnen verdienen. 

Onzekere Factoren 
Onzekerheden zijn zaken, waar alle nieuwe of beginnende organisaties mee te kampen krijgen. Je naam is nog niet gevestigd, en bezoekers nemen niet zo snel het risico ergens naar toe te gaan, waarvan zij geen garantie hebben, dat zij een succesvolle avond zullen beleven. Hoewel dit vaak met een groot budget wel opgelost kan worden, waarmee een zeer bekende DJ geboekt kan worden, is dit niet altijd de oplossing. Bekende DJ’s staan ook wel eens voor een lege tent te draaien. Zo ook ondergetekende met de nu immens populaire Hardwell in Enschede. Met Synergy is er niet alleen sprakevan een nieuwe organisatie, zonder budget, en onbekende DJ’s, maar ook de muziekstijl, wat een exacte tegenpool is van de mainstream, nl. Techno.  Dit was voor mij de grootste onzekere factor. Voor de eerste keer in 20 jaar weer Techno draaien, voor een publiek, die niet eens weet, dat mijn achtergrond uit de Techno stamt. Iedereen kent mij als Randy Katana, maar weinig kennen mij van de voormalige UK Techno naam DJ Randy. Om verwarring te voorkomen, was het zelfs noodzakelijk een geheel nieuw project op te zetten om mijzelf als techno DJ op mijn eigen feest aan te kondigen. Zodoende is het project “Code Alliance”ontstaan, en moest ik helemaal opnieuw beginnen om deze naam te promoten. 

Groot Succes 
Wat van de eerste editie van Synergy zo’n groot succes heeft gemaakt, is het feit dat alle onzekere factoren nu van de baan zijn. De laatste twee uurtjes van het feest heeft niets anders bewezen, datiedereen klaar is voor een verandering. Als DJ Randy Katana kan ik me niet meer herinneren, dat ik twee uur lang zoveel energie terug kreeg van het publiek, en zelf ook nog zo uit mijn dak ben gegaan. De spanning werd ook nog eens flink versterkt door een foutje, die ik een dag eerder heb gemaakt, waardoor alle titels van de tracks, die ik die avond heb gedraaid, allemaal hetzelfde waren. Aldus natte vinger werk. Zelfs zo, kan ik nu met zekerheid zeggen, dat er voor mij geen weg meer terug is, en dat ik voortaan alle energie en aandacht in mijn nieuw Techno project Code Alliance zal stoppen, en in het evenement Synergy. 

Einde van het tijdperk Randy Katana 
Gezien de nieuwe ontwikkelingen omtrent het nieuwe project ‘Code Alliance’, heb ik besloten, de naam ‘Randy Katana’ uitsluitend te gaan gebruiken voor selective Classics feesten en evenementen, en zal ik voortaan onder de artiestennaam ‘Randy Code’ verder gaan.  Hiermee sluiten wij een glorieuze periode af als ‘Randy Katana’, die vanaf 1993 een grote invloed heeft gehad op de hedendaagse house muziek. Daarom hebben we besloten om voor de die­hard fans, de tweede editie van de Katana Classics compilatie series uit te brengen, met 10 absolute toppers,ge­edit en re­mastered. Deze is inmiddels beschikbaar om te downloaden, speciaal voor de leden van onze nieuwe website: www.virtualdancemusic.com.  




Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.275 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.275 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen