Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Dockyard Festival ADE 2021, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 16-10-2021

Dockyard Festival ADE 2021, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 16-10-2021  
“Eindelijk we mogen weer!” Klonk het vanuit alle hoeken van het festival.  

We stonden om 1 uur voor de pendelbussenrij van het Mystic Garden X Dockyard festival en we waren niet alleen. Er stond een rij van 20 minuten en we dachten dat het wel even ging duren. Totdat het zonnetje doorkwam en fel ging schijnen. Nog voordat we het wisten zaten we in de bus naar het festival en kon de voorpret beginnen.

Afgezet door de bus zagen we verschillende tenten op het festival terrein staan. Zeker wel een stuk of 6. “Wow, volgens mij is het echt groot!” riep iemand nog. Bij aankomst zagen we genoeg eet gelegenheden van Vietnamees tot patat. Wij besloten voor een lekker patatje met mayo te gaan en het festival terrein te verkennen. Wat opviel was dat het festival tot in de puntjes aangekleed was. Van live entertainment zoals steltenlopers tot aan acrobaten en knutselhoekjes: het was er allemaal!  

Dockyard Festival ADE 2021, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 16-10-2021 Dockyard Festival ADE 2021, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 16-10-2021

Nieuw was het recycle punt waar je je bestek, bekers en servetten naar toe kon brengen om te recyclen. Ook waren er recycle coins bij de bar te verkrijgen, dus voor een biertje betaalde je 1,5 munt waarvan 0,5 munt voor de plasticbeker was of je kon een beker kopen. Voor 5 munten betaalde je 17,50 euro wat neerkomt op zo’n 3,50 per munt. We moesten even wennen aan dit nieuwe fenomeen, maar we hebben niet veel plastic bekers op de grond zien liggen. Wat dat betreft is het recyclen dus geslaagd! Waar de festival organisatie ook goed aan gedacht was waren houten platen op de grond van het festivalterrein. Nu hadden we een prachtig mooie 16 oktober met zon, maar als het flink geregend had zou het nog een flinke modderpoel kunnen worden ;-)

Vanuit de fantasie wereld van Mystic Garden stapte je naar Dockyard om in een industriële wereld van techno te belanden. Hier waren 3 stages: Dockyard Friends, Geo en Machine. We liepen als eerste binnen bij Geo waar Pleasurkraft aan het draaien was. Er hing een relaxte vibe, maar er werd niet veel gedanst. Van de 3 stages ging uit naar Dockyard Friends waar Monika Kruse enthousiast werd toegejuicht door het publiek. Hier was meer variatie in de muziek te vinden en special effects zoals lasershows.

Na enige tijd te hebben vertoeft op het Dockyard terrein wat overigens gevuld was met diverse soorten auto’s met rookkannonen, besloten we terug te gaan naar Mystic Garden. Op het terrein van Mystic Garden had je 3 stages: Tijdmasjien, Mystic Treehouse en Mystic Memories. We stapten binnen toen Jasha Rudge aan het draaien was en toen kwam Bilal Wahib opeens op stage die luidkeels riep: “Ik wil 100 lichtjes live zien!” waarna het publiek meezong met zijn nummers   “Ibiza” en “501”. Wat opviel was dat er meer zit plekken waren bij Mystic Garden dan bij Dockyard. Bij Dockyard had je een aantal banken in containers staan, maar voor de rest zaten mensen meestal op de grond. Terwijl Mystic Garden gevuld was met zeker wel 30 banken en andere plekken waar je even kon uitrusten.

Omdat we het lastig vonden om onze muzikale draai te vinden bij de andere stages besloten we nog even bij Tijdmasjien te blijven waar de muziek een switch maakte naar hiphop en rnb. We vonden het verschil tussen de 6 stages vrij groot. Tijdmasjien had een mix van diverse nummers zoals “Unwritten” en “Bloed, zweet en tranen” wat ook opeens een soort carnaval vibe kon krijgen, terwijl Treehouse stage techno was. De kant van Mystic Memories had een nóg rustigere vibe had, waar we vrijwel niet zijn geweest. Terwijl Dockyard rauw en up tempo was.

Naast de 6 stages had je ook nog club 7 Alles Geven aan de linkerkant van het festival waar grote paddenstoelen waren neergezet als decoratie. Het trok mijn aandacht omdat er in de middag een lange rij stond, maar je niet precies kon zien wat er te doen was. Een aantal mensen werden binnen gelaten en dan ging in de club de teller op 7 minuten waarop je moest dansen of zingen. Het deed mij denken aan Brabants carnaval, maar dan zonder dat iemand verkleed was. Niet iets wat ik had verwacht om tegen te komen op een techno festival, dus ik was blij dat de 7 minuten snel voorbij waren.

Mystic Garden krijgt qua aankleding, variatie en beleving een dikke pluim. Wel hadden we graag wat meer samenhang gezien tussen de stages. Zo had een future house stage in onze optiek beter gepast binnen dan de Nederlandse meezingers bij de Tijsmasjien. Maar daarvoor geldt natuurlijk ook: je moet zelf ook een beetje de slingers op hangen!

Ben jij ook naar Mystic Garden X Dockyard geweest tijdens ADE? Laat weten wat jij ervan vond en wie weet tot volgend jaar!

Line-up
Adana Twins / Alan Fitzpatrick b2b Luigi Madonna / Anil Aras
BEC b2b Roberto Capuano / Ben Klock / Ben Sims b2b Sandrien
Benny Rodrigues / Black Girl - White Girl / Boris Werner b2b Prunk
DJ Bone / Eelke Kleijn / Egbert live b2b Secret Cinema / Franky Rizardo
Holtt / Joran van Pol / Joren Edwards b2b Julian Anthony
Joyhauser / JSPR / Julian Jeweil / Karenn live / Kevin de Vries
Matador / Monika Kruse / Patrice Bäumel / Pleasurekraft
Ramon Tapia / ROD / Rødhad / Sam Paganini / Samuel Deep
SECRET SPECIAL GUEST / Tinlicker

Reporter: Demi Groen 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ