Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: A State Of Trance 950, Jaarbeurs - Utrecht, 15-02-2020

A State Of Trance 950, Jaarbeurs - Utrecht, 15-02-2020

Wat in 2001 begon als ‘een idee’ in een kleine studio in Nederland is anno 2020 één van de grootste merken binnen de dance-industrie. A State of Trance is uitgegroeid naar een wekelijkse Radio Show waar miljoenen mensen naar luisteren, een platenlabel waar een gevarieerd aanbod binnen trance wordt uitgebracht en naar een festival wat om de 50 radio show episodes wordt georganiseerd met een jaarlijkse aftrap in de Utrechtse Jaarbeurs. In het tweede weekend van februari was het dan ook weer zover. Duizenden trance liefhebbers vanuit de hele wereld verzamelden zich in Utrecht voor A State of Trance 950!

Voor deze editie van A State of Trance Festival is de Jaarbeurs opnieuw rijkelijk gevuld. Met maar liefst vijf stages (Mainstage, Who’s Afraid of 138, Psy, Progressive en Road to 1000) was er voor elke trance liefhebber wat wils aanwezig. Qua artiesten was het dit jaar opnieuw heel divers. De affiche was gevuld met nieuw talent maar ook met welbekende namen binnen de scene. Opvallend is dat Armin drie keer draait gedurende de nacht naast het presenteren van de livestream. Onze voorkeur was toch om vooral bij de Mainstage aanwezig te zijn met wat afwisseling tussen Who’s Afraid of 138 en de Psy-stage.

A State Of Trance 950, Jaarbeurs - Utrecht, 15-02-2020

#BEATPLASTIC
Eind vorig jaar werd bekend dat Armin van Buuren Global Oceans Ambassador is geworden van het Wereld Natuur Fonds. Armin en het Wereld Natuur Fonds bundelen samen hun krachten om de globale plastic vervuiling tegen te gaan onder de campagne #BEATPLASTIC. Tijdens A State of Trance kwam deze campagne ook naar voren. Ten eerste werden er qua fris aanbod (denk aan Coca Cola, Fanta, Sprite etc.) blikjes aangeboden in plaats van bekers wat sowieso al een grote vooruitgang is in onze ogen.

Bij inlevering van je lege beker/blikje bij één van de bars kreeg je een kaartje met een unieke code die aan een winactie was gekoppeld. Via de website die aangegeven stond op het kaartje kon je de codes invoeren en daarmee maakte je direct kans op bijzondere prijzen waaronder een meet & greet met Armin, ASOT merchandise of kaartjes voor onder andere ASOT 1000, de laatste editie van Electronic Family aankomende zomer of Armin zijn nieuwe solo show ‘This is Me’ die in mei de Ziggo Dome aan doet.

Een hele slimme zet want naar ons idee oogde de Jaarbeurs toch echt wel schoner als voorgaande jaren. Een ‘trend’ die anno 2020 waarschijnlijk op meer festivals/feesten te zien zal zijn.

A State Of Trance 950, Jaarbeurs - Utrecht, 15-02-2020

Let the Music Guide You
A State of Trance Festival gaat dit jaar de wereld over onder het thema ‘Let the Music Guide You’. De man achter A State of Trance, Armin van Buuren, produceerde daarbij een anthem onder dezelfde naam.

Onze avond start, zoals eigenlijk elk jaar, bij de Mainstage waar Armin van Buuren een exclusieve ‘Let the Music Guide You’ opening neer zet. Wat ons als eerste al opvalt is het sterke stagedesign. Er zijn volop mogelijkheden aanwezig om de show op visueel niveau aan te kunnen vullen. Licht, vuur, lasers en CO2 waren volop aanwezig. Tevens liep het stagedesign door boven het publiek. Een zee aan lichtgevende ‘ballen’ was een goeie aanvulling om de unieke ‘Let The Music Guide You’ beleving nog extra te versterken. De aftrap van Armin staat als een huis en zet de toon voor de rest van de avond.

A State Of Trance 950, Jaarbeurs - Utrecht, 15-02-2020

Sinds de Londense producer Ilan Bluestone aan boord is bij Anjuna Beats (het label van trance legendes Above & Beyond) is zijn carrière onwijs hard gegaan. Draaien op de Mainstage van A State of Trance is geen onbekend terrein voor hem en dat laat hij ook zeker zien. Op muzikale wijze, met name gevuld met eigen muziek, weet Ilan het publiek geboeid te houden. Het publiek gaat lekker los op de uplifting trance gecombineerd met wat hardere en rauwere melodieën. Wij waren positief verrast over deze set!

Wij bleven nog even bij de Mainstage want Markus Schulz stond klaar om het stokje van Ilan Bluestone over te nemen. Markus Schulz is een bekende naam in de scene. Hij heeft een eigen label genaamd Coldharbour Recordings en heeft al behoorlijk wat hits achter zijn naam staan. Het was echter al een flinke tijd geleden dat Markus Schulz aanwezig was op een Nederlandse editie van A State of Trance. Markus Schulz zijn eigen enthousiasme, een variatie aan muziek gevuld met euforie, harmonie, een tintje psy-trance maar vooral uplifting sounds zorgde voor ons dat zijn set de grootste verrassing maar ook meteen hoogtepunt van de avond werd.

Een bijzondere act die later werd aangekondigd dan de rest van de line-up was het duo Rank 1 bestaande uit Piet Bervoets en Benno de Goeij. Na twintig jaar zijn de heren eindelijk terug bij A State of Trance Festival in Utrecht met een exclusieve live-set van dertig minuten. Vooral de klassiekers zoals ondere andere ‘L.E.D There Be Light’ en ‘Airwave’ sloegen zo ontzettend goed aan door de hele zaal. In die 30 minuten voelde het aan alsof het duo nooit weg is geweest en dat maakte het een bijzonder liveoptreden.

A State Of Trance 950, Jaarbeurs - Utrecht, 15-02-2020

Road to 1000
Met de 1000e Radio Show op komst is er ontzettend veel moois om naar terug te kijken. Om 01.00 werd er een exclusief showmoment onder de naam ‘Road to 1000’ getoond bij de Mainstage. Tijdens dit moment wordt er teruggekeken op hoe A State of Trance is ontstaan en vooruitgeblikt op de weg naar de 1000e Radio Show. Anthems van voorgaande edities galmen door de zaal. Een reis door de tijd, muziek en euforische momenten.

Het showmoment wordt vervolgd wanneer het gezicht van A State of Trance opnieuw zijn opwachting maakt op de Mainstage. De zaal is goed gevuld en het publiek is klaar voor. Armin weet zich opnieuw op krachtige wijze te presenteren door een groot scala aan trance ten gehore te brengen. Een mix van zijn grootste platen gepaard met onbekende tracks die hopelijk snel een naam krijgen. Een hele sterke set die knallend afgesloten wordt met een hardstyle-remix van ‘Blah Blah Blah’. Het publiek reageert daar bijzonder enthousiast op en danst nog net zo hard mee. Armin stelt nooit teleur en zo ook niet tijdens deze tweede set van de avond. Wat een beleving!

A State Of Trance 950, Jaarbeurs - Utrecht, 15-02-2020

Na Armin zijn set op de Mainstage wandelen wij snel richting de ‘Who’s Afraid of 138?’ stage om zijn derde en laatste set van de avond bij te wonen. Tussendoor stoppen wij wel nog even bij de Psy stage om daar een stukje van Ace Ventura zijn set mee te krijgen. Psy-trance is de afgelopen jaren steeds populairder geworden wat ook te zien is aan de hoeveelheid mensen die los staan te gaan tijdens Ace Ventura. De producer is een grote naam in de scene en presenteert een fijne set vol psychedelische trance melodieën. Na deze fijne tussenstop liepen wij verder richting de ‘Who’s Afraid of 138’ Stage. Het label ‘Who’s Afraid of 138?’ staat bekend om de wat hardere en rauwere kant van trancemuziek. Tijdens deze set nam Armin ook even afstand van de euforische en uplifting melodieën en koos voor een wat hardere en rauwere set, wat tevens ook de veelzijdigheid van de producer naar voren brengt. Opnieuw een bijzondere beleving!

The Dark & Light Sight of The Harmony
Vervolgens lopen wij terug richting de Mainstage waar Andrew Rayel al is begonnen aan zijn set. Wij hadden de eer om deze 27-jarige producer wat vragen te stellen over zijn carrière, muzikale keuzes en toekomstplannen. Het volledige interview lees je binnenkort hier op de website! Tijdens het interview vertelde Rayel wat wij konden verwachten van zijn set op de Mainstage. De producer heeft al behoorlijk wat edities van A State of Trance meegemaakt en draaien op de Mainstage is dan ook zeker geen onbekend terrein voor hem. Reeds heeft de producer een anthem uitgebracht voor zijn 200e Radio Show. Dit anthem bestaat eigenlijk uit 2 tracks, genaamd ‘Dark Sight of The Harmony’ & ‘Light Side of The Harmony’. De namen zeggen het al, beide tracks representeren een stijl binnen de trance muziek. Andrew Rayel zijn set was eigenlijk gebaseerd op deze twee anthems. Een fantastische combo van de lichtere en hardere trance muziek gecombineerd met Andrew Rayel zijn iconische big-room trance sound. Wij hebben deze producer al vaker gezien maar elke keer weet hij ons opnieuw te verbazen. Tevens was de Mainstage zaal ook nog gevuld met enthousiastelingen die net zo genoten van de set als ons.

A State Of Trance 950, Jaarbeurs - Utrecht, 15-02-2020

Complete beleving van begin tot eind
Elk jaar weet ALDA zich opnieuw te bewijzen door het merk ‘A State of Trance’ nog groter en sterker te presenteren. Het evenement verbindt jaarlijks duizenden mensen over de hele wereld, allemaal met een grote liefde voor trance muziek. Het is soms lastig om aan een buitenstaander uit te leggen want het is juist dat gevoel tijdens zo’n avond/nacht wat je moet ervaren en doet realiseren wat voor bijzonder genre trance eigenlijk is.

A State of Trance 950 blinkt dit jaar uit uit door veelzijdige line-up, een waanzinnige dosis aan creativiteit in stagedesign en verlichting, een krachtig thema wat het verhaal achter A State of Trance alleen maar versterkt en de positieve energie van het publiek die gedurende de hele nacht door de Jaarbeurs galmde. Op naar A State of Trance 1000!

Was jij ook bij A State of Trance 950? Wat was jouw mooiste moment van de avond?

Beeld:
  ALDA  

Reporter: Danouschka De Haas 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ