Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 24-08-2019

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 24-08-2019

Vandaag stond er een bezoek gepland aan het oudste dancefestival van de wereld. Inmiddels is het alweer de 26ste editie van Mysteryland. In de begin jaren wilde het festival nog weleens van locatie veranderen, maar vanaf 2003 heeft Mysteryland vaste grond onder de voeten. Sindsdien is het Floriadeterrein bij de Gemeente Haarlemmermeer de vaste thuisbasis van Mysteryland. Dit juweeltje onder de festivals is sinds 2015 zelfs een weekend festival. Bezoekers vanuit de hele wereld strijken neer op de camping om een heel weekend uit hun dak te gaan. Als liefhebber van dance of elektronische muziek moet je dit festival minimaal één keer in je leven bezocht hebben.

Vanaf Hoofddorp Station kun je met de pendelbus richting het festival. De rit neemt zo een twintig minuten in beslag en na een kleine wandeling kom je bij het festival terrein aan. Fouilleren en munten halen verliep allemaal vlot en met een uitgedeelde kaart en timetable kon het feestje beginnen. Een van de juweeltjes qua stages is ieder jaar toch wel het podium van Q-dance. Het imposante bouwwerk is niet te missen. De liefhebbers van hardstyle kunnen hier naar hartenlust stampen. Terwijl ik naar de Q-dance stage loop razen mensen met een zipline over het publiek heen. Ik besloot gewoon met mijn voeten op vaste grond te blijven. Vanaf de berg tegenover de Q-dance heb je als bezoeker een mooi zicht over de stampende mensenmassa. Door het heerlijke zonnetje was iedereen op het terrein in opperbeste stemming. Overal lachende gezichten en vrolijke mensen. In voorgaande jaren heeft Mysteryland nog weleens te maken gehad met een overvloed aan regen. Dit leidde dan tot glibber en glijpartijen op de heuvel bij Q-dance. Gelukkig waren de weergoden ons dit weekend wel goedgezind.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 24-08-2019

De bezoekers die van nog een tandje harder houden, kunnen hun geluk op bij de Thunderdome stage. Met een aantal oudgedienden uit de hardcore scene was het hier voor de gabber goed vertoeven. Een goede zet van de organisatie om Thunderdome en de hardcore weer terug te halen op het festival. Ik besloot de set van Catscan mee te pakken. Een lekkere millenium hardcore set kreeg het publiek hier voorgeschoteld. Doordat de Thunderdome een soort open tent was kon iedereen hier heerlijk in de schaduw hakken. Tracks zoals G-shock Demons (Promo Remix) , Nosferatu - Psychiatric Ass en Bodylotion – How Much Can You Take (Catscan Remix) knallen uit de speakers. Later op de dag zouden onder andere Korsakoff , Endymion en Nosferatu voor het nodige hardcore vertier zorgen.

Van al dat gehak en gestamp kreeg ik in ieder geval honger. Tegenwoordig is er op een festival veel meer te krijgen dan een vette hap. Talloze eettentjes verspreid over het gehele terrein zorgden voor de inwendige mens. Tussen het dansen door even rustig zitten op een picknickbankje en je ogen heerlijk de kost te geven. Via een brug kwam je aan de andere kant van het terrein terecht. Een grote draaimolen zorgde voor vermaak onder de bezoekers. Op de achtergrond torende de mainstage boven de bomen uit. Ook deze stage zag er weer prachtig uit. Ik zag nog net een stuk van de set van Oliver Heldens, de meester van de future house. Een paar uur later kon ik ook de set Sam Feldt op de mainstage meepakken. De tropical house van Sam Feldt paste perfect op de mainstage van Mysteryland. Met het zonnetje op de bol waan je jezelf in tropische sferen.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 24-08-2019

De liefhebbers van techno werden op hun wenken bediend met op zaterdag een Dave Clarke area en een stage van Cocoon welke heerlijk in de open lucht was. Dit Duitse label van Sven Väth is onder technoliefhebbers zeer populair. De stage stond gedurende de dag dan ook afgeladen vol. Uiteraard was Papa Väth zelf ook van de partij voor een set van ruim 2 uur. Daarnaast waren o.a. Andre Galuzzi en Ferro uitgenodigd om hier plaatjes naast de labelmanager te draaien.

Mysteryland is eigenlijk een pretpark onder festivals. Overal op het terrein zijn dingen te ontdekken of zijn details verborgen. Tijdens Mysteryland loop je als bezoeker minimaal een halve marathon om het hele terrein te kunnen zien. Het Haarlemmermeer was door ID&T omgebouwd tot een paradijs van dance en muziek. Op de zaterdag had Trance Energy de eer gekregen om de Big Top te hosten. In deze grote tent aan de Noordkant van het terrein mochten, grootheden zoals Johan Gielen , ATB en Paul van Dijk hun kunsten vertonen. Dikke LEDwalls achter de dj’s zorgden voor een visueel spektakel.

Het afsluiten van een geweldige dag op Mysteryland kan wat mij betreft het beste op de heuvel met zicht op de Q-dance stage. Met het invallen van de duisternis komt het podium door de lichtshow helemaal tot leven. In combinatie met de talloze lasers zorgde dit voor een visueel spektakel. Adaro had de eer om de Q-dance stage af te sluiten. Met de rauwe hardstyle van Adaro konden bezoekers de laatste beetjes energie er uit stampen.

Mysteryland, Voormalig Floriadeterrein - Hoofddorp, 24-08-2019

Prachtig vuurwerk en dito eindshow zorgde voor een perfect slot van een geweldige dag Mysteryland. De weergoden waren ons meer dan gunstig gestemd met een heerlijke zonnige festivaldag. Mannen als Oliver Heldens, Sam Feldt en Adaro zorgden voor de muzikale invulling van de dag. De geluksvogels met een weekendkaart of een ticket voor de zondag mogen morgen nog een dag van dit geweldige festival genieten. Op zaterdag konden de camping bezoekers nog een paar uur verder feesten, onder andere in The Zoo en The Funky Town. Stiekem was ik wel jaloers op deze bezoekers, want ik was nog lang niet uitgefeest. Eigenlijk is een dag op Mysteryland veel te kort om alles te zien van het terrein. Er is zo een enorme diversiteit aan stages en activiteiten dat je ogen en oren tekort komt. Als je alle indrukken wilt verwerken dan kun je het beste een weekend ticket aanschaffen. Misschien stof ik volgend jaar toch maar weer eens de tent op zolder af om een weekend door te brengen op Mysteryland!

Reporter: Alex Van Leeuwen

Fotobijdrage: Ashley Audhoe 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ