Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 25-05-2019

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 25-05-2019

Het is zaterdag, de vogeltjes fluiten, de lammetjes lopen in de wei, de zon schijnt en we hebben het gevoel dat we gezellig een dagje naar de dierentuin gaan. Deze dierentuin is echter voor de volwassenen en er is niets te gek. Matrixx is er weer in geslaagd om een goed thema te kiezen voor Emporium en we kunnen er al vanuit gaan dat dit tot in de puntjes wordt uitgewerkt. Vanaf het eerste bericht op social media tot de laatste vuurpijl van de eindshow, we weten op voorhand dat dit weer een topdag wordt. We kijken namelijk al tijden uit naar dit feest. Het is al een aantal jaren geleden dat we voor het laatst naar Emporium zijn geweest en het wordt zeker weer eens tijd. Deze party animals zijn klaar voor Emporium – The Zoo.

Het festival is voor ons maar 30 minuten rijden, dus we kunnen lekker de tijd nemen en iets later vertrekken dan normaal. Ook dat het feest tot 00:00 duurt in plaats van 23:00 is een voordeel. Bij de parkeerplaats staan we even in de file, maar het duurt niet heel lang totdat we geparkeerd hebben. Bij de ingang gaat het redelijk vlot, alleen het fouilleren wordt grondig gedaan waardoor het iets langer duurt. Eenmaal binnen gaan we eerst even munten halen en krijgen we al een voorproefje van de aankleding en de versieringen van het festival. We krijgen een lach op onze gezichten als we herten en in kooi zien staan net zoals in de dierentuin. Uiteraard zijn het geen echte dieren, maar de details zijn erg leuk. We hebben er zin in.

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 25-05-2019

We gaan eerst even een kijkje nemen bij de Freestyle & Hardcore stage waar Mark With a K bezig is met zijn set. Deze man weet zeker hoe je een feestje moet bouwen en het is al behoorlijk druk. De stage is een soort Chinese tempel met een aantal pandaberen aan de zijkant. De details zijn weer top! Tijdens de set komen er ook dansers en danseressen het podium op met mooie dieren-outfits die zeker iets toevoegen aan het geheel. We zijn mannelijke dansers niet echt gewend, maar het kan natuurlijk prima. We krijgen een divers setje voorgeschoteld met Milk Inc. - Walk On Water , Headhunterz - Scrap Attack  en als laatste plaat Mark With a K & Warface feat Jasmine McGuinness & DV8 Rocks! - Radioactive . Dit is een goed begin van onze festivaldag.

We lopen even een rondje om te kijken wat er nog meer allemaal te beleven is in deze speeltuin vol met dieren. We hebben ook al een beetje honger, dus gaan we gelijk even een hapje eten. Er is zeker weer genoeg keuze. Broodjes Döner, Turkse Pizza’s, Pasta’s en uiteraard friet & snacks. We lopen richting de raw hardstyle en kiezen voor een lekker broodje hamburger. Met 2,5 munt aan de dure kant, maar deze broodjes zijn het zeker waard.

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 25-05-2019

We nemen snel een kijkje in de raw harstyle tent, waar Act Of Rage aan het draaien is. We komen hier later terug, eerst even door naar de hardstyle stage. We lopen via de vlindertuin naar de main voor Bass Modulators. Deze mannen draaien weer lekkere euforische hardstyle. Noisecontrollers -This is Eternity en Bass Modulators - Dragonblood (Guitar edit) komen voorbij. Leuke muziek, een lekker koud drankje, mooi weer en leuke mensen. Ik zeg dikke prima! Ik ben wel blij met mijn oordoppen vandaag, want het geluid is echt hard vooraan bij de stage. Het is loepzuiver en erg hard.

We maken weer een rondje over het terrein en zien steeds weer nieuwe leuke details en dieren en daardoor is elk rondje anders. We zien de helikopter overvliegen, waarschijnlijk met de winnaar van de actie op Facebook. Helaas hebben we zelf niet gewonnen... Uiteraard moeten we ook even langs de main van de house, Bird’s Paradise . Deze stage is echt schitterend, het is namelijk een reusachtige Pauw. De sfeer is er goed en er zijn veel diverse soorten mensen, iedereen vermaakt zich prima. We hebben even geproefd van de house, maar wij zijn toch meer van de hardere stijlen.

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 25-05-2019

Bij iedere stage staan danseressen op het podium in het thema van de stage. Zo staan de dieren van de jungle bij de hardstyle en pinguïns en ijsberen bij de polar express (raw). We pakken nog een klein setje van de set van Darkraver mee bij de Freestyle.
Overal is het goed gevuld, maar wel met genoeg ruimte. Dikke pluspunten dus! Alleen bij Rejecta live loopt de tent aardig vol en is het een stuk drukker dan wat we tot nu toe gezien hebben. Hard Driver is z'n set hier aan het afronden en E-Force - Freakz At Night komt ook nog voorbij.

Rejecta begint meteen goed met een track van zijn nieuwe album Rise of Rejecta. Ik ken hem niet, maar de sample is 'Move my Body'. Erg leuke plaat. We zijn sowieso heel erg benieuwd naar zijn nieuwe album. Een hoop tracks hebben we in de laatste paar sets al gehoord en die beloven veel goeds.
Wanneer Rise of Rejecta uit de speakers knalt schreeuwt heel de zaal mee. Het maakt niet uit hoe vaak ik deze track al heb gehoord, ik krijg er nog steeds kippenvel van! Rejecta & E-Force - Kicked Out en Rejecta & Artifact - Fabric Of The Universe  komen voorbij. Followed klinkt nog harder uit de keel van de bezoekers dan Rise of Rejecta , heerlijk!

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 25-05-2019

We hebben een timetable-dilemma en daarom moeten we een sprintje trekken, want bij de freestyle is Endymion samen met Evil Activities een millennium set neer aan het zetten waar mijn man zeker gelukkig van gaat worden. Een korte stop bij de wc, en door!

Je merkt dat hier een heel ander publiek staat dan bij de raw. Dat maakt dit festival ook zo relaxed en bijzonder. Er zijn hier bezoekers van alle leeftijden en zelfs 30+ is hier goed vertegenwoordigd. Heerlijke millenium hardcore tracks komen voorbij zoals Headhunterz - Scrap Attack (Endymion Remix) , Tha Playah - Mastah of Shock , Evil Activities & Endymion feat. E-Life – Broken  en Art Of Fighters - Nirvana Of Noise . Er is één plaat die niet kan ontbreken in deze set. Ik heb het natuurlijk over Nobody Said It Was Easy . Wanneer mijn man tijdens deze track door een wildvreemde wordt vastgepakt om samen te hakken zoals we het vroeger deden weet ik het zeker, dit sfeertje was echt het beste sfeertje van wat ik tot nu toe had meegemaakt op dit festival. Wanneer Drunk With a Gun ook nog eens voorbij komt maakt het de beleving compleet. Echt iedereen zie je met een lach van oor tot oor met handen omhoog gaan, sommige zelfs met kippenvel. Ons laatste beetje energie bij deze set gooien we eruit bij Alles naar de Klote  en Pussy Motherfuckers . Lang geleden dat ik hiervan het origineel heb gehoord.

Dj Paul neemt het stokje over, terwijl wij een korte stop bij de wc gaan maken. We gaan richting 'The Jungle', waar Noisecontrollers zich aan het klaarmaken is. Dit gaat voor mij een uurtje puur genieten worden.

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 25-05-2019

Sound Rush & Wildstylez zijn hun set aan het afsluiten. Twee generaties on stage,   'The Future' en 'The legend'. League of Legends ft. Against The Current - Legends Never Die (Wildstylez Bootleg)  geeft ons weer kippenvel.

Tijd voor mijn legend, 'The Godfather' van de Safari. Ik heb het natuurlijk over Noisecontrollers. Hij draait een combinatie van oude en nieuwe tracks en het is van begin tot eind genieten. Weinig woorden, maar deze set was weer top, zoals altijd.

B-Front & Myst nemen het stokje over. Een heerlijke combi van melodieën en een flinke harde bass. B-Front & Hard Driver - One By One  is een plaat die het vooruitzicht van deze set goed weergeeft. Één van de beste platen van dit seizoen komt ook voorbij, namelijk B-Front & Adrenalize - Elektronic Symphony . Alles zit in deze track, we genieten met volle teugen.
We lopen nog één keer naar de eettentjes, de keuze is hier namelijk reuze. Je kan het zo gek niet bedenken en je kan het wel bestellen (behalve sushi, Matrixx... volgend jaar graag Sushi ;)!). Op de achtergrond horen we The Paradox  en je ziet zelfs hier iedereen lekker meebewegen op de beat.

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 25-05-2019

We houden het voor gezien voor vandaag, we worden toch wel een dagje ouder. Al hebben we wel weer hard gefeest vandaag. Tijdens het weglopen horen we nog Bloodlust - Imma Boss  en in de fietsenstalling gaan we nog even los.

Emporium heeft zijn goede naam dit jaar zeker weer waargemaakt. De stages zagen er schitterend uit, het terrein was mooi afgewerkt, het geluid was top, de Dj’s draaiden goed, het eten en drinken was goed, we hebben eigenlijk niks te klagen gehad. Dit was een schitterende editie, we hebben genoten!

Matrixx bedankt en tot volgend jaar!

Beeld:
  Emporium Festival

Reporter: Nicole Nijs-Waarts 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ