Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2019

Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2019

Onze koning “Willy” mag alweer 52 kaarsjes uitblazen en net als ieder jaar wordt dit weer in het hele land groots gevierd! Kingsland is tegenwoordig niet meer weg te denken op Koningsdag en wordt ook dit jaar weer in de gebruikelijke steden georganiseerd, maar dit jaar is voor het eerst de havenstad Rotterdam er bij gekomen. Verdeeld over 5 steden komen in totaal zo’n 125.000 danceliefhebbers bijeen, dit maakt Kingsland het grootste dancefestival van Nederland.

Dit jaar mag ik wederom Kingsland meemaken in “mijn stadje” Groningen.

De indrukwekkende line-up ziet er als volgt uit:

Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2019

Onderweg naar het Stadspark begin ik mij een beetje zorgen te maken, het regent namelijk. Vrienden van mij sturen een appje met de vraag of ik nog wel heen ga. “Natuurlijk!” app ik terug. Ik check de buienradar nog een keer en ik zie dat het er vrij goed uit ziet, geen regen voor de aankomende tijd!

Bij binnenkomst valt mij direct een enorme tent op. Dit blijkt de Tik Tak stage te zijn. Wellicht heeft de organisatie mijn verslag van vorig jaar gelezen want toen was deze tent een stuk kleiner. ;-) Ik herinner mij nog dat die stage toen overvol was. Toch besluit ik eerst naar de mainstage te lopen want ik wil graag een stuk meepakken van de welbekende Headhunterz.

De mainstage is net als vorig jaar niet groot maar toch ziet deze er ook dit jaar weer goed uit. Ook is er genoeg ruimte voor de party people.  De hardstyle beats van Headhunterz knallen door de speakers en de vlammen en confetti vliegen me om de oren. Het publiek gaat helemaal uit hun dak en ook ik kan niet stil blijven staan. Hardstyle wordt in Groningen al jaren heel erg gewaardeerd en dat is te zien!

Na Headhunterz besluit ik om even een rondje over het grote terrein te lopen. Mijn angst dat het wat drassig zou zijn van de eerder gevallen regen is onterecht. Ik kom aan bij een tweetal zeecontainers en zie toch mijn grote verbazing een aantal mensen in de containers helemaal uit hun dak gaan maar er is geen muziek. Dit blijkt een hardstyle silent disco stage te zijn. Toch altijd grappig om te zien hoe mensen staan te dansen als er geen muziek is.

Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2019

Eenmaal verder gelopen kom ik aan bij de indoor Tik Tak stage waar op dat moment de voor mij onbekende dj Gynamo staat te draaien. De muziek is niet helemaal mijn ding maar voor even klinkt het wel lekker! Mijn mening wordt overigens niet massaal gedeeld wat het is druk in de tent en iedereen geniet overduidelijk!

Ik kijk nog even op de timetable en ik zie dat Yellow Claw op het punt staat om te beginnen op de mainstage. Nog even iets eten en op naar de mainstage dus! Ook dit jaar is er qua eten voor ieder wat wils. Friet, hamburgers, pizza maar ook gezondere snacks, allemaal weer prima geregeld door de organisatie.

Aangekomen bij de mainstage is Yellow Claw al bezig met zijn set. Ondanks dat Yellow Claw na het vertrek van Bizzey als duo optreedt, staat er nu maar één persoon op het podium. Dat mag de pret niet drukken, hij staat namelijk snoeihard te draaien! Een mix van hardstyle, hardtrap, psy en nog vele andere stijlen komen voorbij. Net als vorig jaar is Yellow Claw weer ge-ni-aal! Eigen producties als 20.000 Volts en Beastmode knallen over het stadpark en het publiek gaat helemaal los!

Kingsland Festival Groningen, Stadspark - Groningen, 27-04-2019

Na Yellow Claw is het de beurt aan de beroemde Sunnery James & Ryan Marciano. Deze 2 grootheden hebben geen introductie nodig. James en Marciano draaien een lekker setje en af en toe klimt Sunnery James op de dj-booth om het publiek op te zwepen. Hier wordt massaal gehoor aan gegeven! Confetti, slingers en al dat soort zaken worden het publiek in geschoten en iedereen vindt het geweldig!

Na Sunnery James & Ryan Marciano vertonen Julian Jordan, Bassjackers, W&W hun kunsten op de mainstage, stuk voor stuk goede sets en de lichtshow en lasers maken het allemaal nog veel mooier! Als laatste staat de wereldberoemde Zweed Alessandro Lindblad op het programma, beter bekend als Alesso. Een supergave set met als einde een geweldige licht- en vuurwerkshow.

Na weer een super geslaagde Kingsland Festival keer ik moe maar voldaan huiswaarts. Gelukkig zat het weer mee: er is ‘s avonds geen spatje regen gevallen!

Tot volgend jaar!

Beeld:
  Kingsland Festival

Reporter: Frits Tiekstra 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ