Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Fiesta Macumba XXL, AFAS Live - Amsterdam, 26-04-2019

Fiesta Macumba XXL, AFAS Live - Amsterdam, 26-04-2019

Na een pauze van maar liefst acht maanden was Koningsnacht de perfecte gelegenheid om weer eens flink los te gaan. En dat kan het beste bij het leukste feestje van de lage landen: Fiesta Macumba! Dit keer was er geen XL editie in de Melkweg, maar een extra extra grande editie in de AFAS live. Dit is alweer de derde keer dat ik een report schrijf over Fiesta Macumba en ik ben altijd laaiend enthousiast. Zal deze editie net zo leuk zijn als de vorige keren of eindigt mijn Koningsnacht in een grote teleurstelling?

AFAS Live
De voormalige Heineken Music Hall was omgetoverd tot een waar Latin paradijs. AFAS Live vind ik een van de beste locaties als het gaat om concerten. De accoustiek is top! Met feesten heb ik helaas minder goede ervaringen, puur omdat het erg massaal is. Ik houd meer van gemoedelijke feestjes, maar dit is een persoonlijke kwestie. Boven is er een garderobe waar je gratis je jas kunt ophangen en beneden zijn er kluisjes. Ook fijn dat je gewoon met je pinpas kan betalen in plaats van irritante muntjes. Ondanks ik AFAS Live massaal vind, heb ik mij tijdens Fiesta Macumba daar niet aan gestoord.

Fiesta Macumba XXL, AFAS Live - Amsterdam, 26-04-2019

Musica Latina
Het welbekende recept: dansen, flirten en genieten van de heerlijkste musica Latina van toen en nu, maar dan in het groot. Volgens de organisator worden alle exotische geluiden in een blender gegooid met een dampende dansvloer als eindresultaat. Met HATO, Goneltje, Wasserette Soundsystem en Fiesta Macumba Soundsystem in de Black Box (grootste zaal) moet het wel een heet feestje worden. En héét was het zeker!

Als liefhebber van Reggaeton (en eigenlijk alle Latin stijlen) kon mijn avond niet stuk. Alle hits van vroeger en nu kwamen voorbij. In de Black Box moest je zijn om echt los te gaan en te genieten van de verschillende muziekstijlen. Heel de crowd was euforisch en zong mee. HATO wist met zijn geweldige set het publiek goed mee te krijgen. Hij heeft humor, is een knappe man en draait goede muziek, wat wil je nog meer? Ook de helden van Fiesta Macumba Soundsystem hebben de hele avond de temperaturen naar een hoger niveau weten te tillen. Wasserrete Soundsystem zorgde goed voor een hoge dosis “billenschudmuziek”.

Fiesta Macumba XXL, AFAS Live - Amsterdam, 26-04-2019

Dansmoves showen deed je in de bovenzaal, waar DJ Willy, DJ Lalo en DJ Latin Master de heerlijkste Bachata, Salsa en Merengue tunes lieten horen. Iedereen gooide zijn moves in de strijd. Maar ook wanneer je Salsa danskunsten niet on point zijn, kan je bij Fiesta Macumba lekker je ei kwijt.

Fiesta Macumba XXL
Vrolijke mensen, geweldige sfeer en heerlijke muziek, zijn de woorden die mij zijn bijgebleven van Koningsnacht 2019. Hoewel ik mij tijdens Fiesta Macumba niet heb gestoord aan de massale AFAS Live, vind ik de feestjes in de Melkweg of Tivoli toch net wat knusser. Bij de volgende editie ben ik zeker weten weer aanwezig. Jullie ook? Hasta entonces!

Fiesta Macumba XXL, AFAS Live - Amsterdam, 26-04-2019

Reporter: Chelsey Audhoe 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ