Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Paaspop 2019, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 20-04-2019

Paaspop 2019, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 20-04-2019

Er zit bijna een lustrumeditie aan te komen, want dit weekend gaan we voor de 4e keer naar Paaspop! Met onze vriendengroep van 21 man settelden we vrijdagmiddag op de camping. We hebben dit jaar gebruik mogen maken van een ‘friends-area’. Hiervoor betaal je wat meer, maar dan hoef je niet te battelen met duizenden anderen voor een fijn plekje op het campingterrein. Er is voor ons van te voren een stukje op het veld afgezet en we hebben dit als fantastisch ervaren. Voor grote vriendengroepen is dit dus zeker aan te raden. Hou je helemaal niet van kamperen? Dan kun je zelfs een huisje of een camper huren.

De temperaturen logen er niet om. We hebben dit weekend meer verbrande huiden dan wolken gezien. Overdag was het gemiddeld zo’n 26 graden en dat was een prachtig geschenk van de dan weer wat mindere klimaatverandering. Een subtropisch zwembad op het campingterrein was dan ook een mooie toevoeging. Het is heel aantrekkelijk om überhaupt gewoon het hele weekend op de camping te blijven, want er is daar al zo veel te beleven. Er waggelt een Dweilorkest rond en zelfs de camping heeft een podium met line-up (en zitzakken!). Voel je je smerig en lelijk door het vieze kamperen en de liters bier die over je heen worden gegooid, dan kun je naar de beautysalon, de kapper of anders kun je gewoon gebruik maken van de vele en voor festivalbegrippen wat luxueuzere douchecabines. Er werd een katercantus georganiseerd met een fantastische afterparty en er was een pubquiz en een speciaalbiercafé. Bij de supermarkt kon je je broodjes, traytjes bier en fruit inslaan en mocht je luchtbed helaas weer leeg zijn gelopen, dan kon je terecht bij de campingwinkel. Als je na het festival nog niet moe was, dan kon je weer bij het kampvuur met live-muziek aanschuiven. Ook was er weer een silent disco en er werd binnen tot in de late uurtjes ook nog een ander feestje georganiseerd. Wij vonden het dit jaar nóg lastiger om het campingterrein te verlaten en de discussie of de camping of het festival nou leuker is, daar hebben we nog geen antwoord op gevonden.

Paaspop 2019, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 20-04-2019

Het terrein zit dit jaar iets anders in elkaar. Waar je vorig jaar nog 20 tot 25 minuten van de camping naar het festival moest lopen, liggen de ingangen van festival en camping nu precies tegenover elkaar. Hier heeft de organisatie van Paaspop goed over nagedacht. Als je eventjes snel wat wilt ophalen of je de consumpties op het festivalterrein iets duurder vind dan de biertjes die ze op de camping verkopen, ben je dus in een paar minuten bij je tent. Het parkeerterrein en de pendelbussen sloten ook goed aan op deze ingangen, dus je hoeft nooit hele stukken met al je spullen te zeulen.

Dit jaar tellen we 18 echte stages op het terrein, waarvan 14 met een line-up. Ik kan in dit report dan ook zeker niet alles benoemen wat we hebben gezien en gedaan, daar is het simpelweg te veel voor. Jong en oud zijn en voelen zich welkom en dit zorgt voor een leuke mix van families, vriendengroepen, 60 plussers en pubers. De twee mainstages, Phoenix (groot) en Apollo (intens groot, lees: ruimte voor 18.000 mensen) zijn dit jaar weer terug in dezelfde staat. We vonden hier heel veel bekendheid. Van Nederlandse soloartiesten (Douwe Bob, Ilse DeLange, Nielson, Davina Michele), tot internationaal bekende top-40 groeperingen (Clean Bandit, Passenger, Oscar and the Wolf), tot metal (Within Temptation) en punk (Heideroosjes) uit de jaren ‘90, tot de bekendste Nederlandse hip-hop/rap van dit moment (Kraantje Pappie, Ronnie Flex, Bizzey, Donnie & Joost). Ook sierde De Jeugd van Tegenwoordig weer het podium en al was dit ongeveer de 15e keer dat ik ze zag, zullen Bas Bron, Vieze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo nooit gaan vervelen. Paaspop trekt steeds grotere artiesten aan en het is fijn dat deze enorme stages genoeg plek bieden aan een massa van fans (mits je een beetje op tijd bent, maar dat zijn natuurlijk alleen de echte fans…)!

Paaspop 2019, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 20-04-2019

Paaspop lijkt mee te gaan met de trends, want er is dit jaar nog meer elektronische muziek aanwezig dan voorheen. In de gloednieuwe duistere stage ‘Detroit’ konden we terecht voor onze dosis aan pure techno, met internationaal bekende DJs als ROD, Octave One en Sandrien. Voor nog meer techno was er ook de wat kleinere en gezelligere stage ‘Herrie met Gerrie’. Als Drum ’n Bass fan waren ik en velen met mij erg blij, want dit was er in overvloede. Zelfs in de Phoenix hebben we kneiterhard kunnen dansen op platen van het Australische Pendulum en onze favoriet NOISIA. Zo’n grote stage heeft de DNB nog niet gezien op Paaspop. Ook keerde Maduk (bekend van ‘Never Give Up’ en ‘Ghost Assassin’) terug, het hoogtepunt in ‘de elektronische ervaringen’ die we hebben gehad dit weekend. Meer elektronische muziek was er in ‘The Warehouse’, met hardstyle grootheden als Brennan Heart en een groot scala aan (deep)house met een prachtige set van Sam Feldt. Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan bood de ‘Roxy’ je nóg wat meer. Bij deze stage vonden we ook rap en hip hop, met optredens van onder andere Sevn Alias, Dopebwoy, Famke Louise en SMP. Ook de huidig zeer populaire MEROL, die we allemaal kennen van ‘Lekker met de meiden’ en ‘Hou je bek en bef me’, hebben we eindelijk in het echt kunnen zien shinen en wat deed ze het geweldig!

Paaspop 2019, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 20-04-2019

Ook staat Paaspop bekend om zijn hoge entertainment gehalte. Drie stages zijn toegewezen aan heel veel hilariteit en gekkigheid, wat heeft gezorgd voor veel buikpijn van het lachen. In de ‘Restolounge’ hebben we meegezongen met de Tante Joke Karaoke Band en konden we onze eigen invulling aan de playlist geven tijdens het Vinyl- en Singlefeestje. In de ‘Loco Royale’ hebben we meegedaan aan het NK Schuifelkampioenschap (ja, echt waar (en er stonden maar liefst 3 koppels uit onze vriendengroep in de finale)), maar hebben we ook EINDELIJK Ch!pz zien optreden. Dit was met voorsprong het allerbeste moment dit festival. We zijn allemaal opgegroeid met hitjes als ‘Waikiki beach’, ‘1001 Arabian Nights’ en ‘Cowboy’. In 2010 is deze groep na zo’n 8 jaar opgeheven, maar sinds vorig jaar treden ze weer op. Verder was er nog het ‘Theater’, met (je zal het niet geloven) theater, cabaret, comedy en de befaamde Dirty Daddies. Op het terrein hebben we verder ook nog tussen artiesten door mogen meedoen aan levensecht kamelenrace, Stefs stuntpiloot, massages onder het genot van de stem van Klaas Vaak die je slaapliedjes toezingt, een ASMR ervaring in een zwarte box, een rollerskate-disco-stage, een silent disco, een Après ski bar en nog vele andere leuke activiteiten. Het personeel krijgt van mij ook een groot pluspunt: iedereen is het hele weekend door heel enthousiast en bereid jouw Paaspop ervaring tot iets grandioos te maken.

Paaspop 2019, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 20-04-2019

Ook bij de resterende podia hebben we nog een blik geworpen. In ‘Café Dolle Mina’ hebben we meegezongen met oerhollandse volksmuziek. In ‘SMÈRRIG’ vonden we nog meer hiphop en R&B. De nieuwe stage ‘Papi Chulo’ bood nog wat plaats voor de gasten die zomerse dansjes wilden doen op reggaeton en moombahton. In de ‘Jack Daniel’s Stage’ vonden we de heftige rock, maar ook rustige indie en singer-songwriters. Als Paaspop deze variëteit blijft behouden, zal het zijn aantrekkingskracht behouden en zich nooit zorgen hoeven maken om niet uit te verkopen. Qua eten, drinken, toiletten en andere faciliteiten was het weer op en top geregeld. Tientallen kraampjes zorgen voor een gevarieerd drink- en eetpatroon voor de gezonde, ongezonde, vleesetende of veganistische bezoeker.

Dit jaar was het allemaal net wat beter geregeld dan voorgaande jaren, waardoor mijn standaard 9 nu een 9.5 geworden is. Ik heb zo hard gedanst dat ik mijn mobiel ben verloren, maar een dag later heb ik mijn telefoon weer met open armen kunnen ontvangen van een wel hele eerlijke vinder. Volgend jaar ben ik er weer, want Paaspop missen is voor mij simpelweg geen optie meer.

Paaspop 2019, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 20-04-2019

Beeld:
  Paaspop

Reporter: Rinke Hekkenberg


20-04-19 Paaspop 2019


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ