Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Pussy Lounge Wintercircus 2019, Aquabest - Best, 16-03-2019

Pussy Lounge Wintercircus 2019, Aquabest - Best, 16-03-2019

Warme trui? Check! Het laatste beetje winter-feeling? Check! Goede zin? Check! Mooi, want ik ga mezelf klaarmaken voor het allergekste freestyle-extravaganza dat b2s ons te bieden heeft! Een heerlijk winters thema, een secret wintergarden en natuurlijk de grootse winterpalace. En dit alles met een lekker stout Pussy Lounge tintje zoals we dat van ze kennen. Op naar Pussy Lounge Wintercircus!

Tot mijn verbazing is deze editie van Pussy Lounge niet uitverkocht. Pussy Lounge staat er bij mij om bekend dat je er als de kippen bij moet zijn wanneer de kaartverkoop start. Alle edities, of het nu in Rotterdam Ahoy of in het Breepark is, zijn altijd steevast uitverkocht. Maar dat mag de pret niet drukken, meer ruimte om te dansen dus ;).

De line-up liegt er niet om, want er is een blik met freestyle-helden opengetrokken met zoals Outsiders, Darkraver, Mark with a K, de Pussy Lounge Roulette en natuurlijk een flink potje hardcore zoals we dat alleen bij Pussy Lounge kennen met o.a. Paul Elstak & Korsakoff. Één grote naam moet wegens gezondheidsredenen deze editie helaas skippen, Nosferatu ik wens je het allerbeste!

Pussy Lounge Wintercircus 2019, Aquabest - Best, 16-03-2019

We komen rond 12:15 aan bij het festivalterrein en het oogt nog lekker rustig. We gaan naar de guest-ingang om onze tickets op te halen en zijn in no-time binnen, heerlijk als alles zo snel gaat! Eenmaal in de tent binnen zijn Ruthless, Crude intentions en Daani de zaal al lekker aan het opwarmen. De stage ziet er adembenemend en sprookjesachtig uit. Een grote koets staat in het midden van de stage volop te shinen met de dj-booth recht ervoor. Aan weerszijde staan de welbekende danspalen waar we gedurende de dag een aantal toffe shows van verschillende danseressen op kunnen bewonderen. Een oude klassieker knalt uit de speaker: Nakatomi - Sing .

De tent is al aardig volgelopen en Outsiders neemt het stokje over. Iedereen is al lekker opgewarmd en dat is te merken wanneer 'Helikopter' voorbij komt. Zowat iedereen pakt alles wat los en vast zit om boven hun hoofd te zwaaien, wat een mooi uitzicht over het publiek geeft.

Je kan geen beter duo bedenken dan Outsiders & Darkraver. Ieder laatste half uur van elke set draait de huidige dj b2b met de daarop volgende dj. De chemie tussen deze twee Hagenezen is tot ver in de zaal te zien. Ze weten het publiek ook volle bak in hun vibe mee te slepen. Royal S – GTFO komt voorbij, wat een heerlijke track! Het klassieke Pussy Lounge gevoel komt ook meteen naar boven wanneer Forever Young wordt gedraaid.

Pussy Lounge Wintercircus 2019, Aquabest - Best, 16-03-2019

Elke editie staan er weer een aantal verrassende namen op de line-up en deze keer hoort Bass Chaserz daarbij. Hij draait een leuk gevarieerd hardstyle setje met nummers zoals Brutal 5.0 en Frontliner - Discorecord .

We gaan even een rondje lopen over het terrein want er is nog genoeg te beleven. Zo is er een mega foodhall, een secret garden waar je los kan gaan op de beste après-ski hitjes of gewoon aan het water chillen en een beetje mensen kijken. Alles kan en mag op dit festival.

Pat B live, dat staat garant voor heerlijke jump en een groot feest. Art und Jorn – 16 is een track die niet meer vaak gedraaid wordt, maar wat blijft die lekker. Er worden ballonnen over het publiek los gelaten en dat geeft een toffe sfeer. Dj Duro - Cocaine MotherFucker is ook een typische plaat voor Pussy Lounge, het publiek vindt het geweldig. Er wordt afgesloten met een hardcore edit van Bella Ciao .

Een Belgische held die zeker van een feestje houdt en de zaal altijd helemaal op zijn kop zet is natuurlijk Mark with a K. Een mix van allerlei stijlen, french tek, jump en altijd vrolijke remixes van bekendere platen. Uiteraard komt zijn collab met Warface voorbij: Radioactive . Ook Milk Inc. – Walk on Water en Ran-D - Hurricane worden gedraaid. Hij sluit af met D-Sturb & Sefa - Nothing Like The Oldschool en dat kan het publiek zeker waarderen!

Zany neemt het stokje over en begint zijn set met één van mijn all time favourite platen, namelijk: Headhunterz & Wildstylez vs. Noisecontrollers - Tonight ! Het wordt tijd om even rust te pakken en een hapje te eten, je moet natuurlijk goed voor jezelf zorgen. Grappig dat je tijdens dit winterfestival gewoon broodjes “bratwurst” kan bestellen. Ik ga voor een lekkere pannenkoek. Fijn om even iets warms binnen te krijgen tijdens deze koude en gure dag.

Pussy Lounge Wintercircus 2019, Aquabest - Best, 16-03-2019

Het bpm gaat omhoog en dat kunnen de bezoekers meer dan waarderen. Wanneer Dj Zany ft Mc DV8 - Wilde Gullie Bas!? uit de speakers komt zie je om je heen iedereen een heerlijk vuile “bass face” trekken. Platen zoals Sweet Caroline  zorgen er wel voor dat het typische Pussy Lounge sfeertje weer omhoog komt. Heerlijk hoe heel de zaal mee staat te zingen. Donkey Rollers - The Fusion of Sound is een mooie afsluiter van Zany.

Time to get Wack met het volgende duo! Frequencerz zijn er klaar voor om de tent te slopen. Wanneer Stay for me   door de tent heen blaast kan niemand meer zijn voeten op de vloer houden. Heel de tent barst uit zijn voegen. We lopen wat verder naar achteren, zodat we een goed plekje kunnen bemachtigen om te dansen. Dat is ook wel nodig, de één na de andere klapper komt voorbij. Net zoals de Phuture Noize remix van Fatality . Het origineel heb ik persoonlijk al te vaak gehoord, deze remix geeft echter wel een vernieuwde boost aan deze klassieke track. Ook Frequencerz trekken wat oude platen onder het stof vandaan.
Roc k Sta r is de plaat waar ik Frequencerz door heb leren kennen. Het is daarom een genot om deze plaat voorbij te horen komen.

Pussy Lounge Wintercircus 2019, Aquabest - Best, 16-03-2019

Het is tijd voor echte Pussy Lounge gekte zoals we die goed kennen. The Friends of Pussy Lounge moeten draaien, bestaande uit Darkraver, Paul Elstak en Kasparov. De drank heeft al aardig zijn werk gedaan (ook bij mij) en het is een feest achter de draaitafels met de nodige gekkigheid. Dat heeft ook zijn invloed op de tracklist, met Endymion – Payback, DJ Paul Elstak - The Promised Land (The Viper Remix) en Diss Reaction - Jiiieehaaaa . Deze tracks zeggen maar één ding: vol gas!

Dj Paul staat als één na laatste on stage en is wel één van mijn favoriete Pussy Lounge artiesten. De typische “Pussy Lounge Hardcore Kicks” vliegen je om de oren en het is genieten. Tijdens Zombie schreeuwt de hele zaal uit volle borst mee. Uiteraard kan de Ode to the Godfather niet ontbreken en we staan met een brede glimlach onze laatste energie eruit te gooien.

Het is tijd om de lange wandeling terug te maken door de kou naar de Kiss & Ride, dat goed geregeld is op de parkeergarage van het industrieterrein. We zijn snel op weg naar huis, moe maar voldaan.

Pussy Lounge wintercircus, voor mij een festival wat echt enorm geslaagd was! Lang geleden dat ik zo’n gemoedelijke sfeer heb meegemaakt (Brabant hè ;) ). Ieder setje was on point, het enige wat ik als extra toevoeging bij de volgende editite zou willen zien is een dikke lasershow. Dat zou in mijn ogen de kers op de taart zijn bij dit festival.

Op 15 juni zal b2s met Pussy Lounge terugkeren naar Breda in het Breepark . Dit keer met een heerlijk zomers Braziliaans thema.

Pussy Lounge Wintercircus 2019, Aquabest - Best, 16-03-2019

De line-up is al bekend en de voorverkoop start woensdag 20 maart om 20:00.

Paul Elstak
Darkraver
Korsakoff
The Prophet
Psyko Punkz
The Viper
D-Fence
Plug ’N Play
Ransom
Endymion
Dr Phunk
Kit Hype
PLN-B
Hosted by Alee & Jeff.

Ik zal er zeker weer bij zijn! b2s, bedankt voor de gastvrijheid.

Beeld: Pussy lounge

Reporter: Nicole Nijs-Waarts 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ