Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: A State of Trance Festival 900, Jaarbeurs - Utrecht, 23-02-2019

A State of Trance Festival 900, Jaarbeurs - Utrecht, 23-02-2019

Neerlands trots Armin van Buuren heeft weer een feestje te vieren namelijk de 900ste aflevering van zijn radioshow A State Of Trance (in de volksmond ASOT genoemd). Iedere donderdagavond vanaf 20:00uur CET luisteren miljoenen mensen van over de hele wereld naar de nieuwste tranceknallers. Bij elke 50 afleveringen organiseert Van Buuren samen met ALDA events een aantal festivals verspreid over verschillende steden in de wereld.

Zaterdag 23 februari is het zo ver, rond een uurtje of 4 rijden mijn vrienden en ik vanuit Groningen richting Utrecht, inchecken in het hotel, even een hapje eten en rond 22:00uur stappen we in de trein richting Utrecht Centraal. Het ideale is dat de Jaarbeurs pal naast het station staat.

De line-up ziet er als volgt uit:
A State of Trance Festival 900, Jaarbeurs - Utrecht, 23-02-2019

Bij binnenkomst in de Jaarbeurs is het behoorlijk druk bij de ingang. Ook staat er een enorme rij voor de balie waar de lockercode opgehaald moet worden. Eenmaal binnen lopen we direct naar de muntjesverkoop. Muntjes in de pocket en direct door naar de mainstage .

Het valt me direct op dat de mainstage er indrukwekkend uitziet! Mooie Visuals, vuurkanonnen en vele LED-screens achter de DJ.

De Nederlander Steven Baan, beter bekend als DJ Estiva staat lekkere progressive te draaien, goede muziek om de avond mee te beginnen! Ik ken Estiva niet echt maar na hem eventjes te hebben opzocht op internet blijkt dit geen “kleintje” te zijn in de dance/trance wereld. Onder andere Tiësto, Armin van Buuren en Above & Beyond draaien zijn tracks regelmatig op festivals. Na een kleine 20 minuten besluit ik om naar de Who’s Afraid to 138?! Stage te lopen omdat ik toe ben aan “some sssssserious uplifting! “

Na een snelle hap loop ik richting de Who’s Afraid to 138?! maar zie ik rechts van eerst nog een andere stage, namelijk de PSY stage. Hier staat de Israëlische schone Nica Iliuhin Loren, bekend onder de artiestennaam Reality Test lekkere psytrance te draaien. De basskicks en psychedelische klanken vliegen om je oren! Na een kwartiertje besluit ik toch door te lopen naar Who’s Afraid to 138?! Stage.

Bij binnenkomt staat de Belgische M.I.K.E Push samen met een voor mij onbekende drummer op het podium. Legendarische tracks komen voorbij zoals Push zijn eigen Strange World, Universal Nation en The Legacy maar ook William Orbit’s beroemde Adagio For Strings (Push Remix) en dit allemaal vergezeld door de “onbekende drummer” die op zijn elektronisch drumstel mee drumt. Het gedrum klink erg gaaf maar na een aantal tracks vind ik het persoonlijk toch een beetje saai te worden. Met een elektronisch drumstel heb je de keuze uit honderden verschillende geluiden maar niet één keer veranderd de drummer de geluiden. Afgezien daar van is het erg fijn om wat classic trance te horen deze avond!

A State of Trance Festival 900, Jaarbeurs - Utrecht, 23-02-2019

Het begint steeds drukker te worden bij de WAO138?! Stage maar dat is ook niet zo gek want om 00:00uur komt daar de gastheer van het festival, Armin van Buuren, het podium op.
Na een gaaf intro blaast Armin bijna het dak er af! Niet alleen ik maar iedereen vind het geweldig dat Armin zo stevig draait! Van Buuren begint met de System Nipel vs White Noise Remix van Dash Berlin’s “Man On The Run” en het publiek gaat helemaal los! De lasers, de lichten en het vuur maken het allemaal een indrukwekkende show! RAM’s GEWELDIGE track “RAMsterdam” komt voorbij evenals Armin van Buuren zijn ASOT 900 anthem geremixed door Avao.

Na een uur en een kwartier houdt Armin het voor gezien en ik moet rennen naar de mainstage waar hij om 01:30 weer op het programma staat. Ik besluit nog even op de WAO138?! Stage te blijven, want ik hoor van alle kanten dat er niemand meer bij kan in de mainstage vanwege de enorme drukte.

A State of Trance Festival 900, Jaarbeurs - Utrecht, 23-02-2019

Het duurt eventjes voordat de volgende artiest van wal steekt maar dat is ook niet heel gek. Na Armin zal de Italiaan Giuseppe Ottaviani aantreden die niet met de bekende Pioneer CDJs draait maar met onder andere 2 laptops en een koffer vol equipment. Een live set dus! Ottaviani heeft echt zijn eigen sound en speelt ter plekke allerlei dingen in. Deze man is één van de meest muzikale artiesten die hier vanavond optreedt!

Ik besluit toch weer even een hapje te eten want van al dat dansen heb ik honger gekregen. Het food aanbod is zeer uitgebreid. Van vers fruit tot kapsalon en van pizza tot aan broodjes hamburger. Het personeel werkte snel en in een mum van tijd had ik m’n buikje vol!

Na het eten ga ik weer even naar de WAO138?! Stage. Daar aangekomen stond de schot Will Atkinson al te draaien, gehuld in een Schotse kilt! Atkinson draait zoals altijd lekker harde tech-trance en weet het publiek prima te vermaken. De Schot trekt bij zijn laatste track nog even een geel hesje aan. Blijkbaar is ook hij het niet eens met de gang van zaken in zijn land.

A State of Trance Festival 900, Jaarbeurs - Utrecht, 23-02-2019

Na Will Atkinson komt de uit Roden (DR) afkomstige Allen Watts op het podium en hij beukt direct de tranceknaller Ultra Shock – The Sound Of E (Jorn van Duynhoven remix) door de speakers! Het hele publiek gaat helemaal los! Watts (echte naam Alle Wagt) timmert de laatste jaren aardig aan de weg. Zo was hij is 2018 na Armin van Buuren de best verkopende artiest in de trancecharts op Beatport.com en hij heeft al een aantal keer bij Armin in de ASOT studio gedraaid. Ook is hij vaak in o.a. Mexico, USA en door heel Europa te vinden. Veel van zijn eigen tracks komen voorbij zoals Algorithm, een ID-remix van Arizona en nog een aantal echte trancebeukers. Houdt deze jongen in de gaten want je zult nog veel van hem horen de aankomende jaren!

Na Watts’ zijn setje besluit ik weer richting het hotel te gaan en nog even een paar uurtjes slaap te pakken voor de reis terug naar Groningen weer begint.

ASOT 900 is er weer 1tje voor in de boeken! Het was weer een top editie!

Pluspunten:
• Line-up
• Sfeer
• Snelheid personeel bij de foodcourts en bar

Minpunten:
• De veel te kleine bierglazen (volgens mij 200cc)
• Ticketprijs (totaal €68,-)

Reporter: Frits Tiekstra 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ