Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Hard Bass, Gelredome - Arnhem, 09-02-2019

Hard Bass, Gelredome - Arnhem, 09-02-2019

Wat voor mij begonnen is als een leuk klein feestje in de Tropicana in Rotterdam, is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste indoorfeest van b2s. Hard Bass bekleedde verschillende locaties in NL, zoals de Statenhallen, de Jaarbeurs, de Silverdome en de Brabanthallen voordat het zich in 2009 vestigde in de Gelredome. 10 Jaar lang was dit de locatie voor het paradepaardje van b2s, hier komt vandaag helaas een eind aan.

Deze editie was al weken van tevoren uitverkocht, omdat iedereen bij de laatste editie wilde zijn. Goed nieuws was er voor diegenen die geen kaartje konden bemachtigen. Het gehele feest zou namelijk worden uitgezonden via een livestream en dat was voor vele fans uit allerlei landen natuurlijk geweldig. Zo kon iedereen toch een beetje genieten van deze laatste editie en b2s liet op de socials al doorschemeren dat dit een topper zou gaan worden.

Ik ben voor een Geldredome-feest aan de late kant, omdat er vanaf 21.00 al is afgetrapt door Zany. Ik kom binnen bij de laatste deuntjes van het eerste gedeelte van Team Blue. De muziek klinkt goed en de stage is echt fantastisch. Je ziet meteen dat er bloed, zweet en tranen in deze gigantische stage zijn gestopt. Dit gaat een geweldige afsluiter worden.

Hard Bass, Gelredome - Arnhem, 09-02-2019

Om 23.00 ga ik als trouwe fan langs de Noisecontrollers meeting. Even een leuke foto en een klein praatje met de maker van de anthem van dit jaar. Ik ben niet de enige die naar de meeting is gekomen en ik maak snel plaats voor de overige fans. Het is tijd om te gaan feesten! Headhunterz is al begonnen aan zijn liveact met het nummer Destiny . Je merkt dat de fanbase van deze legend enorm groot is als je de gehele zaal mee hoort schreeuwen tijdens Takin it Back . Bij iedere ingang aan de lange zijde van de zaal wordt er vuurwerk afgestoken. Headhunterz heeft hard gewerkt, want er komt veel nieuwe muziek voorbij. Diverse edits, een vernieuwde versie van zijn eigen Hard Bass anthem van 2012 en een nieuwe track met Sub Zero Project die ze samen on stage laten horen. Het begin is goed!

Team Green is aan de beurt en er is vuurwerk in het midden over de gehele lengte van de zaal. Tijdens de intro kleurt heel de stage en de zaal groen. Het kan dus niet missen dat het volgende team alweer klaar staat voor ons. Team Green bestaat uit Atmozfears, B-Front en Noisecontrollers en het kan eigenlijk niet anders dan dat deze set geweldig gaat worden.

We starten met een aantal Atmozfears platen en die zetten meteen de toon. Een edit van NCBM, Het Gevoel Van vs Rocked Up krijgt iedereen aan het dansen. B-front laat ook van zich horen en treed het team binnen met een echte topper. The Paradox knalt uit de speakers en heel de Gelredome springt uit z'n voegen. De sfeer is geweldig en iedereen zingt mee. De chemie tussen deze artiesten is erg goed en er ontstaat een geweldige mix van euforische en hardere platen. Precies hoe hardstyle hoort te zijn! Noisecontrollers neemt het weer over met Move Your Ass , zijn remix van de welbekende track van Scooter. Het Spirit of Hardstyle label domineert tijdens deze set. Tijdens de gelijknamige track Spirit of Hardstyle gaat het volume uit en heel de zaal schreeuwt uit volle borst mee. Met nog wat klassiekers van B-Front - Undiscovered en Mysterias  - is deze set compleet. Het is nog vroeg, maar ik denk dat dit de set van de avond wordt!

Hard Bass, Gelredome - Arnhem, 09-02-2019

Team Green is nog niet klaar, de I Am Hardstyle Take Over staat op het programma. Tijdens deze take-over worden meerdere artiesten het podium opgeroepen waaronder de nieuwe naam Aftershock. Dit gaat een naam worden die ik in de toekomst zeker in de gaten ga houden, we worden namelijk getrakteerd op een aantal lekkere remixes door deze artiest. Er gaan wat geruchten rond wie het is, maar dit zijn alleen maar speculaties. We nemen even rust en zoeken een goed plekje op de tribune. We lopen via de ring een trap op naar boven, zodat we een goed uitzicht over de hele zaal hebben. Wat een volk! Tijdens Imaginary worden we getrakteerd op een geweldige lasershow die mij laat lachen van oor tot oor. Het voordeel van zulke grote massale feesten is toch echt dat de show altijd on point is. Tijdens de liveset neemt Villain even de tijd om het publiek toe te spreken. Iets wat voor velen toch een hoop emotie met zich meebrengt, gaat vanavond toch echt realiteit worden. Na 10 jaar lang de Gelredome als thuisbasis te hebben gehad, gaat Hard Bass er na vanavond toch echt een eind aan maken.

Het is nu tijd voor de helden die in de afgelopen jaren geweldige setjes hebben neergezet op Hard Bass. De Heroes Of Hard Bass gaan terugblikken op 10 jaar feesten in de Gelredome. Alle leden hebben een klassieker uitgezocht om terug te blikken. Geweldige herinneringen komen voorbij, zoals Donkey Rollers - The Sound Of The Beast , Gunz For Hire ft. Ellie - Sorrow , Radical Redemption ft. MC Tha Watcher - The Spell Of Sin , E-Force - Seven , Adaro - The Haunter Of The Dark en uiteraard sluit Noisecontrollers af met de anthem van dit jaar, The Last Formation .

Hard Bass, Gelredome - Arnhem, 09-02-2019

Team geel is aan de beurt. Op de flyer stond een soort van cilinder/bal en die komt tijdens de intro uit de koepel boven de dj-booth. Ook is er een klok op de ledschermen te zien die aan het aftellen is. Met nog maar vier uur te gaan is deze laatste editie bijna ten einde. Phuture Noize, Frequencerz en Sub Zero Project zorgen voor sfeer en de tracks zijn top. De nieuwe collab van Sub Zero Project & D-Block & S-te-Fan: The Darkest Hour Of The Clock is echt goud. Tijdens Frequencerz – Alright is er ook een mooi sfeermoment. Terwijl ik vanaf de tribune het publiek in kijk verschijnen er lampjes en aanstekers die een prachtig beeld vormden. Sub Zero Project knalt nog even Our Church door de speakers. Deze track brengt mij meteen terug naar de eindshow op Defqon 2018 van de zondag. Wanneer het publiek de melodie luidkeels meeschreeuwt krijg ik van top tot teen kippenvel. Dit team stelt ook zeker niet teleur, dit is zeker een waardige afsluiter.

De laatste twee uur zijn inmiddels aangebroken. Ook ik ga het laatste beetje energie wat in m'n lijf zit eruit stampen. Team Red staat voor de hardere hardstyle sound en dat belooft wat. Radical Redemption, Rejecta en E-Force hebben zeker niet stil gezeten, want er komt echt een enorme hoeveelheid nieuwe tracks voorbij. Tijdens Radical Redemption - America en Rejecta - Followed brullen we weer keihard mee. Ook komt er een remix van D-Sturb voorbij van de klassieker D-Block & S-te-Fan ft. MC Villain - Sound Of Thunder . Het publiek gaat helemaal los. E-Force heeft een nieuw nummer gemaakt met diverse gedeeltes uit de film Scarface. Dat is toch wel een topper naar mijn mening.

Hard Bass, Gelredome - Arnhem, 09-02-2019

End of Line Live zet daar nog even een stapje bovenop en we gaan harder en sneller. De echte “rauwdauwers” komen zeker nog even aan hun trekken en er wordt flink gekickrolled in de zaal. Dit is niet helemaal mijn stijl, maar de Delete fans worden zeker nog even getrakteerd op een paar harde nummer zoals Discoweapon en Payback . Nog een klein tandje harder met Sefa - Nothing Like The Oldschool met nog 4 minuten te gaan op de klok.

De klok op de dj-booth staat inmiddels op 00:00:00:00. Een einde van een legendarisch tijdperk waar ik met trots over kan zeggen dat ik ermee opgegroeid ben. Hard Bass, wat was je mooi! We zullen je nooit vergeten. Deze laatste editie heeft toch weer de verwachtingen overtroffen en b2s heeft zeker zijn best gedaan om er een waardig afscheid van te maken. Helaas niet meer tot volgend jaar. We zijn zeker benieuwd wat b2s als “vervanger” gaat presenteren. Ze zijn een andere weg ingeslagen en ik denk dat ze zeker de goede kant op gaan. We hebben genoten!

Beeld:  
Hard Bass

Reporter: Nicole Nijs-Waarts 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ