Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Luminosity presents A Night Of Unity by Ferry Corsten, Panama - Amsterdam, 18-10-2018

Luminosity presents A Night Of Unity by Ferry Corsten, Panama - Amsterdam, 18-10-2018

Op 17 oktober startte net als ieder jaar het Amsterdam Dance Event. Overdag bestaat het ADE vooral uit diverse lezingen, conferenties en demonstraties. ’s Avonds gaan de clubs en andere venues open waar talloze bekende en minder bekende Dj’s en musici de party people vermaken.

Na de eerste dag van het ADE al een feestje te hebben meegepakt en vandaag (donderdag 18 oktober) in de middag al het voorrecht heb gehad om een kijkje te nemen in de A State Of Trance studio van trancekoning Armin van Buuren was het voor mij nu de beurt om naar club Panama te fietsen, want daar begon Luminosity presents A Night Of Unity by Ferry Corsten.

De alom bekende Dj/producer Ferry Corsten en de organisatie van Luminosity hebben een aantal Dj-vrienden uitgenodigd en dat zijn zeker geen “kleintjes” in de trancewereld!

De line-up ziet er als volgt uit:


Luminosity presents A Night Of Unity by Ferry Corsten, Panama - Amsterdam, 18-10-2018


Na een fietstocht door het mooie Amsterdam kom ik aan bij club Panama. De club waar ik vaker ben geweest geeft altijd een lekker “underground” gevoel omdat het al een wat oudere club is. De visuals, lasers en geluid zijn altijd prima in orde, eens kijken of het deze keer niet is veranderd!

Bij binnenkomst valt me direct op dat het ongelofelijk warm is in Panama. Natuurlijk is het nooit koud in een club maar deze hitte is echt extreem! Men zegt altijd “stay hydrated” dus ik bestel eerst maar even een biertje aan de bar om af te koelen.

Bij binnenkomst in de Main Room staat de uit Amerika afkomstige trance legende Brian Transeau, beter bekend als BT het publiek te vermaken. De 47-jarige BT wordt gezien als de “vader van de trancemuziek”. Dat BT tegen de 50 loopt is absoluut niet te merken! De energie van de muziek en het dansen en springen van BT doet niet onder voor een 20-jarige en het publiek doet gezellig mee! Ik besluit om het allemaal even van bovenaf te bekijken en ik kom terecht achter de mensen die de visuals regelen. De LED-screens, lasers en lampen zijn vanaf hier nog beter te zien en het ziet er allemaal geweldig uit!

Nadat BT de laatste klanken uit de speakers heeft gegooid is het de beurt aan de geboren Rus Artem Stoliarov, bekend onder de artiestennaam Alpha9 . Deze Dj heb ik nog nooit live gezien dus ik ben zeer benieuwd! Na een veel te lang intro met een Manga-achtig thema komt na een minuut of 7 Alpha9 tevoorschijn op het podium. Nu begrijp ik de “Manga-intro” want hij ziet er zelf ook uit alsof hij rechtstreeks uit een aflevering van Dragonball-Z is gestapt. Ook nu is het intro behoorlijk lang maar op het moment dat de beat komt gaat het publiek wel weer lekker los!

Luminosity presents A Night Of Unity by Ferry Corsten, Panama - Amsterdam, 18-10-2018

Na een half uurtje besluit ik de Main Room even te verlaten en neem ik een kijkje in de Studio. Op dat moment staat de uit Polen afkomstige DJ Andromedha achter de decks. De muziek is goed, lekkere uplifting trance! Wel staat het geluid enorm hard voor in een kleine room als de Studio. Ik sta vooraan en mijn hart slaat een aantal keren over vanwege het volume. Hier raak ik toch enigszins aan gewend en besluit nog even te blijven.

Na Andromedha is het de beurt aan de Ierse Maria Healy . Ik loop al wat jaartjes mee in de trance wereld maar van deze dame had ik nog nooit gehoord dus ik besluit te blijven in de Studio. Ook deze dame weet wel raad met de decks! Tracks van onder andere Aly & Fila, Sean Tyas en John O’ Callaghan komen voorbij en niet alleen ik maar ook het publiek is erg enthousiast!

Na een praatje met wat bekenden loop ik weer naar de Main Room want daar staat de gastheer van de avond Ferry Corsten op het punt om te beginnen. Deze Dj/producer heeft geen introductie nodig want deze pionier in de trancemuziek is al jaren wereldberoemd. Ik heb Ferry Corsten vaker live gezien en gehoord en hij valt nooit tegen en dat is deze keer niet anders! Wat is dit toch een geniale DJ. Tracks als “Anahera” en” Neba” komen voorbij en natuurlijk ook zijn collab met Armin van Buuren “Brute”.

Na dat Ferry Corsten een uurtje solo heeft gedraaid was het nu tijd voor de b2b set met de aangekondigde Mystery Guest….Wie zal het zijn?? Yes! Markus Schulz !!

Luminosity presents A Night Of Unity by Ferry Corsten, Panama - Amsterdam, 18-10-2018

Ik had al een vermoeden dat het Amerikaans trance held Schulz zou zijn omdat Ferry Corsten en Markus Schulz in het verleden weleens als het duo New World Punx hebben opgetreden maar toch is het een leuke verassing! Ook mijn mede partygangers vinden het geweldig!

Markus Schulz neemt na een half uurtje alleen de decks over. Heerlijke oude en nieuwe trance knallers wisselen elkaar af en de sfeer blijft er bij iedereen goed in zitten!

Na een uurtje Markus Schulz te hebben gehoord en gezien besluit ik weer om op mijn fiets te stappen richting huis.

Al met al was dit feestje weer eentje voor in de boeken! De sfeer, de line-up en de visuals waren top! Wel was de hitte in de club bijna niet te handelen en ik hoop dat ze hier volgende keer echt iets aan gaan doen.

Pluspunten:
+ Line-up
+ Snelheid van barpersoneel
+ Sfeer
+ Licht en geluid

Minpunten:
- Hitte in de club, bijna ondraaglijk
- De beveiliging tijdens ADE

Wat betreft de beveiliging tijdens ADE, en dan heb ik het niet alleen over club Panama maar over alle feesten waar ik geweest ben tijdens het ADE: Alle security medewerkers waren heel vriendelijk en beleefd maar de controles die ze uitvoerden (als ze dat al deden) waren erg slecht. Hier kunnen de medewerkers zelf niks aan doen want dit wordt hen waarschijnlijk van bovenaf opgedragen. Het fouilleren bestond uit even aaien over de schouders en voelen of ik iets in de broekzakken had zitten. Met de dreigingen van tegenwoordig (zie het geval pepperspray tijdens AMF of de aanslagen in heel Europa) hoop ik dat de organisatoren van alle feesten op het ADE de veiligheid van de bezoeker op nummer één zet en hier strenger op zullen controleren.

Beeld: Luminosity Facebook  / Partyteam.be

Reporter: Frits Tiekstra 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ