Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Q-dance presents: Project One, Ziggo Dome - Amsterdam, 20-10-2018

Q-dance presents: Project One, Ziggo Dome - Amsterdam, 20-10-2018

Terwijl de hoofdstad van ons land in alle uithoeken nog steeds massaal geel kleurt begint het einde weer in zicht te komen. Ook op de een na laatste avond van het Amsterdam Dance Event is de keuze reuze wat betreft dancefeesten. Elke stijl binnen dance muziek wordt wel op een bepaalde plek in de stad aan het licht gezet. Hoewel de hardere stijlen een beetje in het niet vallen gedurende deze editie wordt de Ziggo Dome op zaterdag 20 oktober omgetoverd tot dé tempel van de hardere stijlen. Q-Dance slaat de handen in een met de legendarisch act Project One, die in 2016 hun comeback maakte in de hardstyle-scene.

Q-dance presents: Project One, Ziggo Dome - Amsterdam, 20-10-2018

Project One
Project One is een samenwerking tussen producers Headhunterz en Wildstylez. Na een collab, genaamd Project One, kwam het oprichten van een duo ter sprake. Vanwege de positieve lading die de naam Project One met zich mee bracht ontstond er een unieke samenwerking tussen de twee producers. Doordat Headhunterz besloot de hardstyle scene te verlaten viel het rondom Project One ook erg stil. Sinds 2016 is het duo weer terug (en Headhunterz ook) en klaar om opnieuw geschiedenis te gaan schrijven. Na Qlimax 2016 en Defqon 2018 is een eigen show in de Ziggo Dome de volgende stap. Tevens hebben de heren een eigen label opgericht onder de naam Art of Creation, waarbij het duo Sound Rush zich al hebben aangesloten.
Een goed gevulde Ziggo Dome, een sterk spectrum aan verschillende hardstyle helden en een legendarisch duo waren de ingredienten voor Q-Dance presents: Project One – Reflections of The Eternal. Voor ons dus genoeg redenen om een uitstapje richting de Ziggo Dome te maken.

Eenmaal bij binnenkomst in de Ziggo Dome is Adrenalize net begonnen aan zijn set. Een zachtere opbouw met euforische melodieën en er komt ook veel nieuwe muziek voorbij. Waar ik normaal afhaakte bij Adrenalize, weet hij mij deze keer geboeid te houden tijdens zijn set. Een goed begin van de avond waarbij de euforische toon al vroeg werd gezet.

De volgende producer die het podium mocht betreden was Keltek. Na zijn hit Dark Sun ging het balletje rollen en kwam het ene succes na het andere. Vanavond presenteert hij een sterke set met afwisselende melodieen. Met o.a. eigen knallers en hardstyle classics laat Keltek zien thuis te horen in de scene.
Klokslag 1.00 uur opent een nieuw hoofdstuk van The Reflections of Eternal. De eer aan Headhunterz en Wildstylez om het verhaal van Project One voort te gaan zetten. In een uur tijd neemt het duo de zaal mee in het verhaal van Project One. Het verleden komt aan het licht, maar ook het heden en nieuwe muziek symboliseert de toekomst van de act. Een muzikale en emotionele reis door de wereld van deze unieke act zorgen voor het hoogtepunt van de avond. De sfeer, de muziek en het gevoel wat naar boven komt is iets wat lastig is te omschrijven.

Q-dance presents: Project One, Ziggo Dome - Amsterdam, 20-10-2018

Aan het duo D-Block & S-te-Fan de eer om het stokje over te nemen van het legendarische duo. De set van deze heren maken wij mee midden in de zaal. Op dit moment ervaar je pas echt hoe goed de sfeer eigenlijk is. Een hoop vrolijke gezichten gaan los op de euforische klanken die D-Block & S-te-fan ten gehore brengen. Als kers op de taart komt natuurlijk de klassieke hit Shiverz ook nog voorbij wat zorgt voor de ultieme sfeer. Zoals we gewend zijn presenteert dit duo een sterke en dynamische set.

The Master and the Apprentice(s)
Dat Headhunterz een groot fan is van het opkomende duo Sound Rush werd al snel duidelijk. Na de samenwerking ‘Rescue Me’ zag Headhunterz alleen maar meer potentie in het duo Op deze bijzondere avond kwamen, zoals genoemd in de aankondiging, The Master and The Apprentice samen om een unieke B2B set te presenteren. De potentie die Headhunterz in het duo ziet is meer dan terecht. Een mix van Headhunterz klassiekers gecombineerd met de euforische kracht die Sound Rush in hun platen verwerkt zorgen voor een unieke hardstyle ervaring.
Aan Wildstylez zijn beurt om die ongekende sfeer erin te houden. De producer heeft, op het kwijtraken van zijn rijbewijs na, een van zijn beste jaren achter de rug. Daarnaast heeft de producer weer een plekje weten te bemachtigen in de DJ Mag Top 100. Een onwijs belangrijke prestatie die natuurlijk goed gevierd moest worden. Eigen klassiekers van de producer zelf, zoals de track Lose My Mind en Temple of Light (Qlimax Anthem 2017), werden gemixt met euforische klanken van o.a. Da Tweekaz, maar een Bella Ciao remix van Gunz for Hire bracht de donkere en hardere kant in zijn set naar boven. Fans met humor liepen door de Ziggo Dome met een mega groot bord van een rijbewijs met Wildstylez zijn foto er op. Iets wat de hele zaal, maar ook de producer zelf erg kon waarderen.

Euforisch vs. Raw
Opnieuw stond er een nieuwe samenwerking klaar om hun talenten te bundelen en een unieke ervaring te presenteren. Dit keer waren het producers Atmozfears en Devin Wild. Atmozfears staat met name bekend om de euforische hardstyle terwijl Devin Wild zijn kracht haalt uit de raw melodieen. Bundel dit samen en je hebt een gouden combinatie. Alhoewel de set aan het einde toch meer neigde richting raw hardstyle, hebben wij ons volledig vermaakt tijdens deze set.

We are the Fallen

Van de ene B2B set gaan we over naar de andere. Deze combinatie heeft zich op meerdere festivals en feesten al bewezen. Het niveau werd omhoog getild door het duo Sub Zero Project en Phuture Noize. Beide grote talenten die in korte tijd bijzonder groot succes hebben weten te ervaren. Het raw hardstyle spectrum komt in 45 minuten voorbij. Knallers van Sub Zero Project en Phuture Noize knallen door heel de Ziggo Dome heen. Ook de samenwerking die ze maakte, We Are The Fallen, is ook een pareltje wat voorbij komt.

Q-dance presents: Project One, Ziggo Dome - Amsterdam, 20-10-2018

Nothing like… Frenchcore?
Aan het begin van de avond worden er al verschillende liefhebbers van de afsluitact. Om 6.30 was het de eer aan opkomend talent Sefa om de Ziggo Dome af te sluiten. De Ziggo Dome is langzaam wat leeg gelopen, maar de echte diehards zijn nog aanwezig in de zaal. Sefa breekt letterlijke de Ziggo Dome af en tilt het muzikale niveau van de avond omhoog met het net wat hardere frenchcore. Iets waar ik normaal liever bij weg loop maar Sefa zorgde er toch voor dat ik bleef staan. Een afsluiter die nog harder knalt dan Sefa is er niet. Met name zijn enthousiasme terwijl hij draait is iets moois en bijzonder om te zien. De producer leeft op in de muziek die hij draait. In een half uur worden alle frenchcore klanken door de Ziggo Dome geknald met ondere andere zijn collab met D-Sturb ‘Nothing Like The Old School’. Gepaard met een enthousiaste Sefa en een nog enthousiaster publiek ontstaat er een memorabele afsluiting van de avond.  


Q-dance presents: Project One, Ziggo Dome - Amsterdam, 20-10-2018

Het grootste hardstyle-event van het Amsterdam Dance Event heeft geschiedenis geschreven voor de hardstyle scene. Het was een bijzondere avond waarbij verschillende melodieen van hardstyle een geheel vormde. De sfeer was ongekend, de muziek was uitermate goed en je werd getrakteerd op een goeie dosis visuals, CO2 gepaard met vuur, laser en lichteffecten. Een goed gevulde Ziggo Dome, een sterk spectrum aan verschillende hardstyle helden en een legendarisch duo waren dus precies de juiste ingredienten om een magische hardstyle avond te organiseren. Eentje die wij nog veel vaker zouden willen zien.

Beeld: Q-dance

Reporter: Danouschka De Haas 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ