Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Festival Pal Mundo Outdoor 2018, Arenapark - Amsterdam, 01-07-2018

Festival Pal Mundo Outdoor 2018, Arenapark - Amsterdam, 01-07-2018

Yes! Het leukste latin festival is dit jaar gewoon in Amsterdam èn outdoor. Pal Mundo Festival is al sinds 2014 een groot fenomeen in Silverdome Zoetermeer en daarna in Ahoy Rotterdam. Pal Mundo betekent “voor de wereld” en het is letterlijk een festival voor iedereen! Net als mijn eerste keer bij Pal Mundo, zag je dit keer ook verschillende culturen bij elkaar. Iedereen was één. We are all one at Pal Mundo <3. De grootste namen uit de Latin en Caribische wereld hebben daar gestaan, zoals Elvis Crespo, Kassav, Prince Royce, Don Omar en zo kan ik er nog tientallen opnoemen. Hoewel ik mijzelf altijd heb vermaakt in Ahoy, was ik wel erg benieuwd hoe een outdoor editie zou zijn. En geloof mij. Het was beter dan ooit!

Rond 18:00 arriveerde wij op het festival terrein. Arena Park is nog geen twintig minuten van mijn huis en er zijn voldoende parkeerplekken rond de Arena. De binnenkomst verliep soepel en wij zijn regelrecht doorgegaan naar de kluisjes en muntjes. Zoals vaker op festivals was het wat aan de prijzige kant, maar goed je zal toch moeten drinken als je los gaat. Het terrein was ruim opgezet en was overzichtelijk. Er waren vier stages: Main stage, Tropical, Caribbean en Favela. Op maar liefst drie van de vier podia waren live bands. Pal Mundo heeft een eigen app, wat het helemaal makkelijk maakte. Van te voren had ik een lijstje gemaakt met welke optredens ik wilde zien. De app stuurde dan een notificatie hoe laat en waar je moest zijn. Dit is echt top!! Je bent normaal vaak langer bezig met een stage te zoeken dan dat je überhaupt bij een artiest bent.

Festival Pal Mundo Outdoor 2018, Arenapark - Amsterdam, 01-07-2018

Na wat drankjes gescoord te hebben, kreeg ik een melding dat La Rouge gaat starten bij de tropical stage. Alle Surinamers verzamelden zich in een bloedhete tent voor de opzwepende Kaskawina band. Onder de niet-Surinamers zijn zij bekend met het nummer “Je Doet” featuring RMXCRW. Met La Rouge is het gegarandeerd fissa!! Nadat ik mijn heupen uit de kom heb gedanst was het tijd voor de headliner van de avond: mister Geoffrey Royce Rojas oftewel Prince Royce.

De New Yorkse zanger met Dominicaanse ouders ken je van de nummers Stand By Me, Darte Un Beso en zijn recente hit Deja Vu samen met Shakira. De bachata koning zorgde weer voor een sexy performance. Met zijn zwoele stem en charmante looks weet hij heel vrouwelijk Pal Mundo gek te maken. Bij “Corazon Sin Cara” trok hij nog een meisje uit het publiek en gaf haar een onvergetelijke dag! Helaas heb ik niet het einde gezien, want de Antilliaanse Ritmo Combina band Caché Royale was al aan het spelen bij de tropical stage, en die wilde ik niet missen.

Festival Pal Mundo Outdoor 2018, Arenapark - Amsterdam, 01-07-2018

Naast Prince Royce was ook de populaire J Balvin headliner. Wij kennen hem allemaal van Mi Gente. Toen hij daarmee op kwam, werd iedereen “loco” (om maar even in latin termen te praten). Hij haalde ook nog Prince Royce op het podium en MC Fioti voor de remix van Bum Bum Tam Tam. Ik heb mijn ogen uitgekeken hoe goed latina’s, maar vooral ook latino’s kunnen dansen! J Balvin heeft een geweldige show neergezet. Reggaeton is weer helemaal hot in ons koude kikkerlandje!

Wat was dit een heerlijke dag! Pal Mundo Outdoor is velen malen beter dan indoor. Er is veel meer ruimte, de sfeer is beter, geen overvolle wc’s en ellenlange rijen. Arena Park is misschien niet het mooiste festivalterrein en je komt terug als een zandmonster, maar van mij mag de organisatie het festival op deze manier voortzetten. Tot volgend jaar <3!

Reporter: Chelsey Audhoe

Fotobijdrage: Ashley Audhoe
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ