Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Intents Festival 2018, Sportpark d'n Donk - Oisterwijk, 02-06-2018

Intents Festival 2018, Sportpark d'n Donk - Oisterwijk, 02-06-2018

Iets wat 15 jaar geleden als een klein lokaal feestje begon is inmiddels uitgegroeid tot één van het meest toonaangevende festivals die onze scene kent. Standaard gingen we op de fiets vanuit Tilburg naar Oisterwijk. Een heuse "get-together" voor de liefhebbers van de hardere stijlen vanuit de omgeving van Oisterwijk. Tegenwoordig komen er bussen vanuit Groningen en zelfs het buitenland om dit festival mee te maken. En dat is nog niet alles. Wie niet genoeg kan krijgen van één dag, kan overnachten op één van de meest geniale campings uit de geschiedenis; IntentsCity! Het weekend van 1-2-3 juni vieren wij natuurlijk het jubileum van Intents Festival!

Voor ons begint het weekend al vroeg. Vrijdag om half 11 stappen we in de auto om richting de “holy grounds” van Oisterwijk af te reizen. Dit keer niet met de fiets, maar met de auto vanuit Venray die tot de nok toe is volgeladen met campingmateriaal. 15 years of Intents, here we come!

Na het opbouwen van onze tenten starten we Intents-vrijdag met een dikke pre-party die verveeld is over drie verschillende stages op het festivalterrein. Een heerlijk opwarmertje voor zaterdag.

Na een korte en koude nacht op de camping is het dan eindelijk tijd om ons klaar te gaan maken voor de zaterdag! Het gehele festivalterrein zal open zijn en de hardere stijlen zijn in de breedste zin van het woord vertegenwoordigd. Voordat we het terrein op kunnen vanuit de camping moeten we nog even in de rij staan. De fouillering is behoorlijk streng, waardoor het wel even duurt voordat we eindelijk los kunnen op het terrein.

Intents Festival 2018, Sportpark d'n Donk - Oisterwijk, 02-06-2018

Het feest kan nu echt gaan beginnen. We gaan eerst even een rondje maken over het terrein om zo alle stages te bekijken en overal even de sfeer te proeven. Intents staat bekend om de mooie, grote en gedetailleerde stages en daar gaan we even van genieten. Deze 15de editie hebben ze weer flink uitgepakt en het valt ons op, als liefhebbers van het eerste uur, dat er flink wat stages hergebruikt zijn van overige jaren. Dat geeft meteen een gevoel alsof je thuiskomt. Er zijn lekker veel stages in de buitenlucht, wat geen overbodige luxe is met dit mooie weer.

We nemen eerst even een kijkje bij de Freestyle area “Outrageous!” waar Mark with a K aan het draaien is. Deze man weet altijd wel hoe je een feestje moet bouwen. De area is al goed gevuld en iedereen lijkt zich opperbest te vermaken. Met een lekker koud drankje in onze handen genieten we van de muziek en zetten we onze eerste danspasjes.

Naast deze area zit de Fanaticz stage waar de RAW-liefhebbers zich prima kunnen gaan vermaken. Ook deze area is buiten. We vangen nog net een glimp op van Rejecta. Deze man is behoorlijk naam aan het maken binnen de RAW met zijn ijzersterke producties. Iedereen kent natuurlijk zijn grote hit “Rejecta - Followed” en deze komt uiteraard voorbij. Heel de Fanaticz stage barst zowat uit zijn voegen. Een grote glimlach hebben we op ons gezicht.

Vaak hebben we een planning vooraf waar we ons aan proberen te houden. Vandaag doen we het een klein beetje anders. Op deze dag zijn er twee sets die mij het meest doen verheugen; "The Arrival of Radical Redemption & D-Sturb” en de 15 years celebration show. De rest van de dag, laten we ons gewoon verrassen!

Het is nu tijd voor de eerste van de twee. Radical Redemption en D-Sturb hosten vandaag de indoor mainstage en dat beloofd een spektakel te worden. We komen aan bij deze enorme tent en we zijn niet de enigen die deze set willen zien. De tent is afgeladen vol en het is behoorlijk heet. Ze starten meteen met een nieuwe collab en de eerste “oooohhhh” galmt meteen door de zaal. De kickrollers komen flink aan hun trekken vandaag. Er wordt een diverse set gedraaid door deze twee zwaargewichten van de raw en iedereen gaat volledig uit zijn dak.

Na dit uurtje moeten we even op adem komen en afkoelen en pakken we even rustig wat te eten. We hebben genoeg keus en dat is fijn. Tijdens zo’n lange dag moet je goed voor jezelf blijven zorgen en op tijd even wat voeding pakken. Overigens pakken we niet het gezondste voedsel, maar de hamburgers smaken in ieder geval heerlijk.
We maken ons op voor de tweede set die we zeker niet willen missen vandaag: de “15 Years experience show”. We zorgen dat we er op tijd zijn, want het is behoorlijk druk bij de mainstage. We bemachtigen een mooi plaatsje vooraan, waardoor we niks van de show hoeven te missen.

Intents Festival 2018, Sportpark d'n Donk - Oisterwijk, 02-06-2018

Alles wordt uit de kast getrokken dit uur: er is vuurwerk, de confettikanonnen draaien overuren en er worden vlaggen en inflatables het publiek in gegooid. Dat is een erg mooi gezicht. Op de stage komen diverse dansers- en danseressen, cheerleaders en acrobaten. Zelfs de kaarsen op de taarten in het podium worden letterlijk aangestoken voor deze verjaardag. En dan hebben we het nog niet gehad over de muziek. Er komt een mix van allerlei nummers voorbij: classics zoals “Blademasterz – One Blade” en “Showtek – F.T.S”, diverse anthems uit het verleden “D-Block & S-te-Fan ft. MC Villain - the Magical mystery (2011)”, “Coone & Hard Driver - It's All In The Game (2016)” en “Digital Punk & Adaro - Circus Of Insanity (2017)”. “Radical Redemption - Brutal 5.0”, “D-Sturb - Legacy” en het vervolg van “Sound Becomes One” van Partyraiser en Destructive Tendencies. Wat een uur, wat een feest, wat een sfeer. Een zeer waardige viering van het 15 jarig bestaan van Intents.

Uiteraard moeten we de andere hosting niet vergeten tijdens deze Intents zaterdag. We hebben het natuurlijk over Partyraiser die de Dynamite area voor zijn rekening neemt. Partyraiser heeft al vaker succesvol een area gehost op Intents en dit jaar is dat zeker weer het geval. We pikken nog net een klein stukje van de openingsset mee. Ook deze tent is weer bomvol, dus blijven we even buiten aan de rand van de tent staan. Dat scheelt ook weer in temperatuur, want het gaat er heet aan toe.

We maken weer een rondje en komen toevallig langs de Boombox, de kleinste area van het terrein, maar zeker wel gezellig. Vaak draaien hier de talenten van de toekomst en die doen er alles aan om op te vallen en goed te draaien.

Intents Festival 2018, Sportpark d'n Donk - Oisterwijk, 02-06-2018

Als je het even het gehad met de harde bassen, kicks en screeches dan kun je terecht in het “Bavaria Karnaval Festival Feestcafé”. Après-ski en Nederlandstalige muziek voert hier de boventoon en het is hier de hele dag één groot feest. Alles kan en alles mag. Na een biertje en een valse meezinger gaan we gauw weer door.

Op de main draaien de makers van de anthem. We pikken nog net even “D-Block & S-te-Fan & Frequencerz - The Ultimate Celebration” mee, wat toch wel weer een topplaat is.  

Een set waar we ook nog benieuwd naar zijn is “The XPRMNT live” van Sub Zero Project. Een primeur op Intents festival. Ik merk dat het publiek wat wisselend reageert, maar wij kunnen het wel waarderen. Er wordt ook weer vuurwerk afgestoken, wat de beleving uiteraard ten goede komt.

Om onze weekendbeleving van Intents compleet te maken hebben we er dit jaar voor gekozen om VIP kaarten te kopen. Om het einde van het feest in stijl mee te maken hebben we een mooi plekje gezocht op de minitribune van de VIP area om de laatste set en de endshow te bekijken. Radical Redemption vs Angerfist zou zeker een goede afsluiten gaan worden. De laatste energie gooien we er nog uit. Deze 2 dj’s voelen elkaar enorm goed aan, waardoor de mix tussen raw hardstyle en hardcore zeker niet slecht klinkt. Kippenvel krijgen we als de hele mainstage “America” uit volle borst meezingt. Ook komen “Brutal 6.0 en 7.0” voorbij en wat Angerfist klappers, zoals “This is Sparta”. Het is een fantastisch uitzicht om zo over de menigte heen te kijken die helemaal uit hun plaat gaan.

Nu is het tijd voor de endshow. Een geweldige lasershow wisselt af met enorm vuurwerk. Kosten noch moeite zijn gespaard om dit feest een waardig einde te geven. Tijdens “Nirvana - Smells Like Teen Spirit (B-Front bootleg)” wordt de hele mainstage verlicht met enorme vlammen, wat een heel mooi beeld geeft. Een Brabants festival kun je natuurlijk niet beter afsluiten met het nummer “Guus Meeuwis - Brabant”. Luidkeels wordt dit nummer meegezongen en dat geeft echt een kippenvel-gevoel.

Intents Festival 2018, Sportpark d'n Donk - Oisterwijk, 02-06-2018

Ik moet zeggen dat Intents een waardig 15 jarig jubileum heeft neergezet. De stages waren prachtig en de hostings waren top. Veel variatie in muziek en voor iedereen was er genoeg te beleven. Het enige minpunt was dat het overal op het terrein erg druk was. Dit was ook de eerste keer dat wij het hele weekend zijn geweest en dat was zeker voor herhaling vatbaar. De camping is goed geregeld en dat maakt het feest wel compleet. We hebben echt genoten en we zullen volgend jaar zeker weer van de partij zijn.

Lees hier ook het report van de zondag van Intents Festival!

Beeld:
  Intents Festival

Reporter: Nicole Nijs-Waarts
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ