Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Free Your Mind Festival, Stadsblokken - Arnhem, 02-06-2018

Free Your Mind Festival, Stadsblokken - Arnhem, 02-06-2018

Sinds 2004 is Free Your Mind het festival van Arnhem. Hier dansen de bezoekers namelijk op dezelfde grond waar de slag om Arnhem tijdens de 2e wereldoorlog is uitgevochten. Zaterdag 2 juni was het alweer de 15e keer op rij dat de feestbommen los zouden barsten en natuurlijk waren wij weer van de partij! Dansen voor ons leven, allemaal ter nagedachtenis aan dit mooie historische moment.

Op FYM heb ik altijd wel enige uitdaging met het vinden van de juiste stage omdat het nooit echt zichtbaar is bij welke tent je nu staat. In voorgaande jaren stonden er overal ‘wegbordjes’ maar die heb ik dit jaar helemaal gemist? Wel had de organisatie weer heel veel aandacht besteed aan de foodcorner en merchandise. Zo was er een groot plein met een divers aanbod aan hapjes en stonden er op verschillende punten kraampjes met zonnebrillen, leuke gadgets en ijsjes. Ik heb veel mensen horen klagen over drukte bij toiletten en barretjes, echter hebben wij hier weinig last van gehad. Maar ondanks dat het altijd feest is op FYM had ik toch iets meer versiering en aankleding verwacht van dit 15 jarig jubileum.

Free Your Mind Festival, Stadsblokken - Arnhem, 02-06-2018

Stages
De area ‘Callis’ was wel lekker feestelijk met knuffels aan de wand, opblaasattributen, vrolijke en gekleurde accessoires en mensen met gekke brillen op. In combinatie met de set van de voor mij (nog) onbekende djs Manuel Londa & Donovan Rivera hebben wij ons prima vermaakt. Ook hebben wij erg genoten van de set van Miss Melera (ACTA) en die van Warren Fellow (Tenebris). Wel klonken beide sets anders dan ik gewend was, maar dat zal te maken hebben met de tijd waarop de dj’s werden ingedeeld. Ik kan dat soms een beetje verwarrend vinden omdat ik zo nooit weet welke stijl ik van een dj kan verwachten. In ieder geval zorgt het er wel voor dat ik steeds kom luisteren dus misschien is zo’n tactiek toch best goed bedacht :-).

Free Your Mind Festival, Stadsblokken - Arnhem, 02-06-2018

Dan was er nog de –voor mij- echte rouwdouwers stage met oa. Park en Sons, ROD en Tommy Four Seven. Ondanks dat ik zelf niet zo van de keiharde techno ben kon ik Sam Paganini dit jaar best goed hebben daar zijn set iets minder duister klonk dan ik gewend was, maar ook hier zal de tijd een rol hebben gespeeld. Zo sloot hij namelijk 2 jaar geleden deze stage af en draaide hij afgelopen zaterdag al om 18:00 uur. We zijn ook nog even bij Len Faki geweest want waar hij juist vorig jaar in het midden van de line up stond, mocht hij dit jaar afsluiten. En ik kan niet anders zeggen dat onze Len er weer flink op los gebeukt heeft en veel mensen onder de brug heeft blij gemaakt. Na een beetje stampen begon het voor ons langzaam tijd te worden om aanstalten te maken richting de auto en zijn we op de terugweg nog even bij stage Ferrum gestopt welke dit jaar door Give Soul gehost werd. Ondanks dat wij ons zeer prima vermaakt hebben bij Karim Soliman, Michel de Hey en Eats Everything vond ik het stiekem toch wel een beetje jammer dat dj’s als Franky Rizardo, WaFF, Seth Troxler of mijn held Jamie Jones dit jaar niet van de partij waren. Anderzijds moet ik toegeven dat de closing van Kölsch wel weer ontzettend gaaf was dus zijn we uiteindelijk daar gebleven om onze allerlaatste danspasjes te verzetten met veel confetti en een spetterende lasershow. Het was een goede afsluiter!

Conclusie
Free Your Mind is leuk, ieder jaar weer!

Wist je dat…
- Er voor de eerste 500 bezoekers een Goodiebag klaar lag
- Arnhem ook wel ‘spookstad’ genoemd wordt
- De Brug John Frost in 1978 vernoemd is naar een luitenel-kolonel die in 1944
meerdere bruggen over de Rijn wilde veroveren
- De 38 jarige dj Eats Everything verkozen was tot best British dj
- Joris Voorn is afgestudeerd als interieur architect

Beeld:
  Free Your Mind

Reporter: Katja Remmerswaal
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ