Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: The Flying Dutch 2018, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 02-06-2018

The Flying Dutch 2018, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 02-06-2018

Op de Dag van de Nederlandse dance stond de stage van The Flying Dutch Amsterdam geheel in het rood gesierd in de vorm van een Nederlandse molen, die met de steden Eindhoven en Rotterdam samen de kleuren van de Nederlandse vlag vormden. Tijdens deze vierde editie vliegen Nederlandse DJ’s en artiesten per helikopter het land door om jong én oud te laten genieten van al het goede wat deze Nederlandse artiesten te bieden hebben. Grote namen als Fedde le Grand, Armin van Buuren en Tiësto hebben ons kleine Nederland op de kaart weten te zetten en met zoveel talent verspreid over drie verschillende line-ups moest The Flying Dutch wel één groot succes worden…

Op station Sloterdijk kochten we kaarten voor de pendelbus die vlot vertrok naar het festival, waardoor we nog net 10 minuutjes van Mike Williams mee konden krijgen. Hij liet het publiek een van zijn net nieuw gereleasete nummers: ‘Give it Up’ horen om vervolgens afscheid te nemen en het stokje door te geven aan niemand minder dan Fedde Le Grand. Die trapte af met een remix van de meezinger: Let me think about it en Put your hands up for Detroit . We besloten het festival terrein te verkennen en ik zag dat er uitstekend gedacht was aan de mindervaliden. Er was namelijk speciaal voor hen een eigen verhoging ingericht, waardoor ze de stage goed konden zien. Top idee!

The Flying Dutch 2018, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 02-06-2018

We liepen door naar het Food & Chill gedeelte waar een heleboel tentjes met verschillende soorten gerechten naast elkaar op een rijtje stonden, waar je onder andere döner, pizza en pannenkoeken kon eten. Daarnaast was er een kermisattractie aanwezig en een Bucketlist Generator waar je leuke prijzen als een backstage tour, festivalmuntjes of Euro Jackpot loten kon winnen! We besloten allebei voor een lekkere slice pizza salami te gaan, die nét uit de oven kwam en we kochten er gelijk wat tokens bij. Voor 10 euro kreeg je 3,5 tokens, waarvan je voor 1 token één biertje of frisdrank kon kopen en de prijzen van Jills en andere drankjes vanaf 1,5 token waren. We liepen terug via een andere kant als waar we waren binnen gekomen waar, vrijwel naast de stage, een soort lounge ruimte was ingericht met groene en paarse kussens en picknicktafels.

Toen we terug kwamen stond de 30-jarige DJ Afrojack Turn off the speakers letterlijk uit de speakers te knallen. WOW! Deze man weet hoe hij alle handen in de lucht en alle voeten van de grond moet krijgen tijdens de steeds verrassende beats van oude hits als Take over control en As your friend . De, niet verplichte, dresscode van Amsterdam was de kleur rood en ondanks dat wij niet in het rood gekleed waren vond ik het toch leuk dat er veel mensen zich aan de dresscode hadden gehouden. Het publiek van The Flying Dutch was daarentegen juist heel divers, zowel jonge mensen met vriendengroepen als wat oudere mensen die gezellig met zijn tweetjes of met een groep op waren heb ik zien genieten van het feest. Zo zie je maar weer dat muziek geen leeftijd, taal, cultuur of regels kent, muziek is universeel!

Van House naar Trance want Armin van Buuren stond klaar om het publiek te vermaken. Snel probeerden heel wat mensen nog een goed plekje te bemachtigen om alles van dichtbij mee te maken. 5, 4, 3, 2, 1 en Armin ramde eventjes een beat door de speakers waarvan mijn hart zelf een extra sprongetje maakte! Het festival publiek vermaakte zich uitstekend op tracks als Sex love and water en toen het zonnetje zich net eventjes na 3 uur liet zien werd de gehele sfeer nóg een stuk beter.

The Flying Dutch 2018, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 02-06-2018

We maakten wederom een switch van Trance naar Hardstyle waar Brennan Heart hits als: Imaginairy en natuurlijk Lose my mind liet horen. Wij en een heleboel andere mensen werden hier heel vrolijk van, alleen de rij bij de toiletten waarin wij vrijwel een kwartier hebben gestaan maakte het dat wij helaas een deel hadden gemist. Clap, clap, clap your hands! Future house deuntjes kwamen uit de speakers en de mannen Lucas & Steve wilden dat het publiek ging springen. Keep ur head up en hun nieuwste hit I could be wrong zorgen voor een extreem vrolijk publiek en fantastische dansmoves!

Toen het tijd was voor een pauze besloten we het reuzenrad in te gaan waar we eventjes moesten wachten voor de rij. Voor 2 tokens kregen we per persoon één ritje, dat ons een prachtig uitzicht gaf over de stage van het festival waar zojuist Jebroer en Lil Kleine aan het optreden waren die aftrapten met één van hun grootste hits Drank en drugs . Ook deed Lil Kleine een ode aan zijn held Andre Hazes wat aan het publiek te zien helaas niet zo veel losmaakte als hij had gedacht. Nadat het reuzenrad tot onze verbazing wel 5 ritjes maakte, waardoor de pret er wel vanaf was, stonden we al snel weer op het festivalterrein om wederom wat tokens bij te halen.

The Flying Dutch 2018, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 02-06-2018

Het begon wat donkerder te worden, er viel wat regen maar echte grote buien bleven ons gespaard. Het was tijd voor Don Diablo om zich te bewijzen tegenover het festival publiek wat hij deed met nummers als Everybody’s Somebody en Tunnelvison . Persoonlijk vond ik dat Don de periodes tussen de beats van de muziek een beetje onbenut liet, wat ik zelf jammer vond.

W&W en R3hab daarentegen maakten goed gebruik van knallende hits, sounds en alle lichten, confetti en andere effecten die de stage te bieden had. R3hab draaide ook veel lekkere tunes gemixt met goede hiphop nummers, wat ik persoonlijk echt een top combi vind! Ook hoorde ik bij vrijwel iedere artiest van de The Flying Dutch een ode aan Avicii, door middel van een prachtige remix van Levels , Wake me up of Waiting for love . Dat was toch wel echt speciaal!

The Flying Dutch 2018, Havenpark / N1 Park - Amsterdam, 02-06-2018De laatste twee uurtjes waren aangebroken en duo Sunnery James & Ryan Marciano lieten het publiek swingen en springen door hun nieuwe track Savages te laten horen. Toch is én kan er maar één echte favoriet zijn en dat was natuurlijk niemand minder dan Tiësto. Ik weet niet hoe deze man het iedere keer weer flikt, maar vrijwel al zijn hits klinken als pareltjes in de oren. Het zal vast iets te maken hebben met het goede meezing en beats gehalte, waardoor er het beste uit twee werelden wordt gehaald! Het was dan ook geen verrassing dat deze man de stage van de The Flying Dutch volledig benutte en zo de laatste energie uit het festivalpubliek wist te halen met nummers als Carry you home en Chemicals .

Waren jullie dit weekend ook op The Flying Dutch? Dan zijn we heel erg benieuwd wat jullie favoriet van de avond was. Tot de volgende editie!

Beeld:
  The Flying Dutch

Reporter: Demi Groen
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ