Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Emporium Hollywood, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 26-05-2018

Emporium Hollywood, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 26-05-2018

Na een super editie van vorig jaar en het in de puntjes uitgewerkte thema, ging ik dit jaar met hoge verwachtingen naar Emporium. Dit jaar was het thema: ‘Hollywood’. Vooraf wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten en had vanwege het afstuderen, het zoeken van een baan en andere hele volwassen dingen de nieuwtjes ook niet echt bijgehouden.

Met een dubbele dosis nieuwsgierigheid liepen wij rond half 6 (dit vanwege werkverplichtingen) door de entree. Bij binnenkomst werden we verwelkomd door een voorpremière deuntje dat uit de speakers kwam, wat gelijk een gevoel gaf dat er iets groots op je te wachten stond (een beetje vergelijkbaar met de Efteling, waar je in de rij al wordt opgewarmd met een muziekje en uiteindelijk heen en weer geslingerd wordt in een achtbaan).

Toen we onze vesten voor de avond in het kluisje hadden achtergelaten was het tijd om te FEESTEN.. of wacht.. eerst maar DRINKEN. Want ook om half 6 was het nog heet! Het eerste wat we zagen toen we het terrein op liepen was het grote blauwe meer, die al heel wat bezoekers naar zich toe had gelonkt om even af te koelen, een enorme zweefmolen en heel veel chillplekken en tentjes aan het water. Ik waande me gelijk in een andere wereld, misschien niet Hollywood, maar wel een heuse fiësta aan een boulevard in een heerlijk warm land.

Emporium Hollywood, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 26-05-2018

Met onze verkoelende drankjes in de hand liepen we naar de Star Wars stage (hardstyle), waar ik een gesmolten (en kreeftkleurige) zus dacht aan te treffen, zij was er overigens al de hele dag. Echter liep ze heel fris en fruitig naar ons toe en had ze ondanks de felle, warme zon aardig in de schaduw kunnen blijven en ze vertelde dat ze zich die middag nog in had laten smeren bij een stand. Nadat we even hadden bij gekletst liepen we verder richting het podium en viel mij op dat het hier iets rustiger leek te zijn ten opzichte van vorig jaar. Naar mijn idee stond het podium wat verder naar achter en was de indeling net wat ruimer opgezet (ik durf niet te zeggen of dit ook daadwerkelijk zo was of mijn perceptie van ruimte een zonnesteek had opgelopen). Dit gaf mij, en iedereen, wat meer beweegruimte en zo hoefden we niet elkaars zweet te delen.

Emporium Hollywood, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 26-05-2018

Na het springen, luidkeels mee zingen en de handjes de lucht ingegooid te hebben bij Headhunterz, liepen we naar de Super Heroes stage om even te kijken bij Dyna. Ondanks dat dit in een tent was, viel het qua warmte erg mee (in vergelijking met de Sahara temperatuur van die dag) en konden we ook daadwerkelijk wat dansjes doen. Ongeveer 20 minuten later stonden we onze water flesjes te vullen bij het gratis waterpunt bij de wc’s en werd de koers gezet naar Pirates of The Caribbean (deep- & future house). Heerlijk even bouncen in het zand, echt een lekker vakantiegevoel. Helaas was de muziek op dat moment niet helemaal onze smaak en liepen we nog snel even door naar Jurassic Park (freestyle).

Emporium Hollywood, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 26-05-2018

Bij een soort loslopende dino op een paal met de line-up daarop, konden we nog eventjes losgaan op de altijd geniale Darkraver & The Viper. Of je nu wel of niet van de hardere muziekstijlen houdt, deze gasten krijgen iedereen aan het dansen. Puur om de genialiteit en humor die zij in hun mix stoppen. Ondanks dat het ondertussen al half 10 was, was de hitte nog steeds merkbaar en dus tijd om alle niet-verdampte vloeistof te deponeren in het eeuwige genot van een Dixi en vervolgens het lichaam weer aan te vullen met koele vloeistoffen.

Emporium Hollywood, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 26-05-2018

De laatste paar uurtjes hebben we doorgebracht bij Star Wars onder gezelschap van B-Front & Digital Punk en Warface. Beide draaiden een super goede set en we konden (mede dankzij een klein avondbriesje) nog even helemaal uit onze dakpan gaan. Ook kregen we bij Warface allemaal rode en blauwe knipperende glowstaven wat in combinatie met het blauwe licht van de stage een super gaaf effect gaf!

Toen het laatste half uur aanbrak hebben we ons gehaast naar het midden van het terrein aan het water. Hier kwamen we vorige keer per toeval terecht, nadat we eerder weg wilden gaan, en dit bleek toen de vetste plek voor de endshow (waarom lees je hier ).

Emporium Hollywood, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 26-05-2018

In tegenstelling tot vorig jaar begonnen ze met twee verschillende endshows gericht op de muziekstijl van de mainstages. Hierdoor was het aan het begin een beetje verwarrend en wist je niet zo goed waar je moest kijken. MAAR… dit maakte ze helemaal goed toen de stages weer op elkaar afgestemd waren en er meer vuurwerk de lucht in werd geknald ten opzichte van vorig jaar. Wederom een top einde van een top dag op een top festival!

Samenvatting:
Twerkende Troopers, brullende dino’s en loslopende Heroes als Captain America en de Hulk, de organisatie van Emporium (Matrixx Events) heeft wederom weer goed haar huiswerk gedaan!

Thema 8/10:
Bij elk podium was in een opzicht duidelijk welk thema dit omvatte, echter vond ik wel zichtbaar welke podia meer prioriteit hadden ten opzichte van andere. Op zich ook niet heel gek aangezien het festival 9 stages bevat met twee mainstages, maar toch denk ik dat hier op sommige plekken op een creatieve manier iets meer uitgepakt had kunnen worden. De mainstages daarentegen waren op-en-top aangekleed en zagen er fantastisch uit, zelfs de dansers/danseressen waren helemaal in kostuum naar het thema van de stage. Tevens liepen er ook karakters uit verschillende films rond over het terrein wat extra sfeer gaf.

Faciliteiten 10/10:
Ondanks dat het super warm was die dag, kreeg Emporium het toch weer voor elkaar om het voor iedereen zo draagbaar mogelijk te maken. Op elke hoek was een Ola-stand te vinden, er waren meerdere waterstands en je kon gratis water bijvullen bij de wc’s. Er waren genoeg plekken en faciliteiten om even bij te komen aan het water en in de middag kon je jezelf laten insmeren met zonnebrand.

Beeld:   Emporium  

Reporter: Shanine Romijn
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ