Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Harmony of Hardcore 2018, Festivalterrein De Roost - Erp, 19-05-2018

  Harmony of Hardcore 2018, Festivalterrein De Roost - Erp, 19-05-2018

Erp klinkt misschien niet meteen als muziek in de oren van anderen, maar wel in mijn oren (letterlijk)! Doorgaans is dit dorpje misschien geen feeststad, maar één weekend in het jaar verandert het daar wel degelijk in met twee dikke festivals op het programma. Eén daarvan is Harmony of Hardcore. De Airmaxen namen het dorp over om weer te gaan genieten van dit jaarlijkse spektakel. Wij vertrokken vanuit Rotterdam met onze vaste partybus richting het terrein. De altijd gezellige sfeer in deze bus zet gelijk de toon voor de rest van de dag. Kom maar op met die kicks, we vieren Pinksteren gewoon een dag vroeger!

Wij komen door een defecte bus wat aan de late kant aan op het terrein. Gelukkig niet al te laat, en we kunnen na het scoren van een kluisje, muntjes en drankjes, gelijk door naar de immens grote mainstage. Waar de mainstage vorig jaar wel wat kleuren bevatten, was er dit jaar gekozen voor een super kleurrijk spektakel in de voornaamste kleuren blauw en groen.

Harmony of Hardcore 2018, Festivalterrein De Roost - Erp, 19-05-2018

The ultimate hardcore feeling
Anthem maker Nosferatu is zeker in staat om iemand ‘the ultimate hardcore feeling’ te bezorgen. Alhoewel we eerst hadden verwacht dat hij zijn set niet zou gaan halen vanwege een niertransplantatie de avond ervoor, was hij er toch bij omdat deze nier helaas niet goed genoeg bleek. Uiteraard hoop ik dat Nosferatu er alsnog eentje vindt! Veel respect voor het feit dat hij na deze teleurstelling er alsnog stond en ons een geweldig eerste half uurtje bezorgde! Stampend op het anthem Unification Of Inner Power kwamen wij heerlijk binnen. Wat een vet anthem!



Ravezone

Wij vlogen hierna zo snel mogelijk door naar de Ravezone. Hier stond D-Fence paraat om weer een hard setje weg te geven. Rooler's Domination (verhoogd in BPM) blies ons de tent uit. Ook de tracks Krakaka en Wall Of Base knalden door de speakers. Als afsluiter koos hij voor Hardcore You Pussy Motherfucker .

Na dit fijne setje bleven we hangen voor Partyraiser, die maar liefst 2 sets draaide. Het was een tijdje geleden dat ik echt een harde set met weinig breaks had gehoord van Partyraiser. Vandaag flikte hij het gelukkig wel weer. Zo hard dat ik de tracknamen niet fatsoenlijk kon bijhouden, maar tijdens de track met Bulletproof, Coco’s Revenge en Cokeboy ging ik totaal uit mijn plaat. Bedankt, dit had ik nodig!

Extreme Darkness
Er was geen tijd om te rusten, want we wilden absoluut aanwezig zijn bij het frenchcore wondertalent Sefa. Als er iemand is die mij kippenvel kan geven, dan is hij het wel! Wij liepen naar de juiste tent. Nou ja, juist? Even een belangrijke mededeling voor alle organisaties: Stop ermee Sefa in een kleine tent te stoppen!! Ik wil hier bijna een petitie voor beginnen. Elk festival weer is de stage veel te klein voor Sefa. Al zijn fans passen niet meer in deze kleine hutjes! Tijd om te verhuizen naar wat groters voor deze eindbaas! Einde statement.

Maar, om het even over zijn set te hebben, wat heeft Sefa wéér een spektakel neergezet! Maar, dit keer nog specialer. Tijdens zijn set wisselde hij af van dj booth naar live spelen op de piano. Kippenvel tot op het bot en een grandioze set met heerlijke tracks als Suffering Matters en Leven Is Lijden . Ondanks de gigantische drukte, was de sfeer en gezelligheid in de tent echt fantastisch. Sefa bedankt, ik moest na dit setje echt even bijkomen. Pas dan weet je dat een set goed is geweest!

Kijkjes nemen
Na de set van Sefa kwamen we even op adem en besloten het terrein goed te bekijken. De aankleding van dit festival is werkelijk prachtig. Je hebt letterlijk alles wat je je kan bedenken. Van een shisha lounge tot een hindernisbaan, van een reuzenrad tot een draaischijf – Waar hele heftige valpartijen hebben plaatsgevonden. Maar hey, iedereen kon erom lachen! Zelfs trouwceremonies kwamen voorbij. En die houten schommel was ook fantastisch. Spelletjes genoeg op het terrein. Als je jezelf op dit festival niet kan vermaken, dan weet ik het ook niet meer.


Harmony of Hardcore 2018, Festivalterrein De Roost - Erp, 19-05-2018

Stage hoppen
Tijd om terug te gaan naar de ravezone, want een van mij andere helden is N-Vitral. Vooral met een Bombsquad setje maak je mij intens gelukkig. We waren weer genoeg opgeladen om er weer hard tegenaan te gaan. Dit deden wij ook tijdens tracks als Poison Spitter en Getverherrie .  

Na dit setje hopten we eigenlijk van stage naar stage. Zo gingen we langs de Footworxx voor F.Noize en Goetia en bezochten we de mainstage voor Andy The Core vs Lady Dammage. De track Zombie van The Sickest Squad werd gedraaid op de mainstage, heerlijk toch! Dit waren stuk voor stuk heerlijke sets waarbij de sfeer echt fantastisch was.

Een tweede kans is er voor Partyraiser om een lekker setje neer te zetten, want hij mocht het festival grandioos afsluiten. Dit doet hij met heerlijke tracks als Bass Instinct's   Can’t Be Stopped en Cryogenic's Motherfucker . Ook geniet ik altijd van de heerlijke plaat Ode To The Godfather . De track Trip To Holland ging ook nog even dwars door de geluidsbarrière heen.

Harmony of Hardcore 2018, Festivalterrein De Roost - Erp, 19-05-2018

Na Partyraiser was het tijd voor de geweldige eindshow. Teleurstellend vond ik de keuze voor de track Sound Becomes One . Die heeft zijn tijd mijns inziens nu wel gehad en ik verwacht inmiddels eigenlijk een nieuwe plaat. Wel werd er aan het eind een remix gedraaid van snelle planga met een filmpje erbij, lachen! Snelle planga’s waren overigens sterk aanwezig op het terrein. 2018 is weer een nieuwe grap met bijbehorende hardcore remix rijker!

Harmony is elk jaar weer een fantastisch succes. De sfeer, de muziek en vooral de entertainment maken het dat duizenden bezoekers elk jaar weer afreizen naar een uitverkocht Harmony of Hardcore. Ook was het weer echt fantastisch en hebben we grotendeels een zonnige dag gehad. Ik ben hier volgend jaar standaard weer bij, want dit is toch een van de mooiste festivals die we in dit land te bieden hebben. Harmony, tot volgend jaar!

Beeld:   Harmony of Hardcore / Richard Brunsveld  / Boy Hoogvorst

Reporter: Sasha Dijkhoff




 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ